Ο Ματέους στον ΠΑΟΚ

Ο  Ματέους στον ΠΑΟΚ

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μίνος


O Λόταρ Ματέους θα είναι όπως όλα δείχνουν ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ. Ο Γερμανός τεχνικος της Εθνικής Ουγγαρίας έχει συμφωνήσει σε όλα με τη διοίκηση ενώ το Σάββατο θα ταξιδέψει στο Μόναχο ο γενικός αρχηγός κ. Παπαβραμίδης για να κλειστεί οριστικά η συμφωνία. Την Δευτέρα ο Ματέους θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και θα παρακολουθήσει το ντέρμπι με τον Ηρακλή.

H συμφωνία κλείστηκε την Πέμπτη το βράδυ με παρέμβαση του Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς. Ο Σέρβος μάνατζερ μεσολάβησε και έπεισε τον Ματέους ο οποίος θα υπογράψει συμβόλαιο για 1+1 χρόνια. Μάλλον ο Γερμανός τεχνικός θα λύσει το συμβόλαιό του με την Εθνική Ουγγαρίας.

Τι είχε προηγηθεί

Το παιχνίδι του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με τη Μέταλουργκ Ντόνετσκ ήταν το τελευταίο του Νίκου Καραγεωργίου στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Ο Ελληνας τεχνικός συναντήθηκε την Παρασκευή το πρωί με το Γιάννη Γούμενο και αφού συζήτησαν επί μία ώρα τους λόγους που έφεραν το "Δικέφαλο" σε δυσχερή θέση συμφώνησαν να λύσουν κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους.

Εξάλλου, ήταν κοινό μυστικό πως μετά τις δύο αγωνιστικές χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα (Ξάνθη, Ατρόμητος) και την ισοπαλία με την ουκρανική ομάδα την Πέμπτη στην Τούμπα, αυτός ήταν που θα… πλήρωνε το μάρμαρο για την μέτρια -μέχρι στιγμής- αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Λίγο αργότερα εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση: " Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2005 και μετά από συνάντηση των κ.κ. Γούμενου Ιωάννη (Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου τη ΠΑΕ ΠΑΟΚ) και Νίκου Καραγεωργίου (προπονητή της ομάδος), ο τελευταίος γνωστοποίησε την παραίτησή του, η οποία και έγινε αποδεκτή. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κ. Νίκο Καραγεωργίου για την προσφορά του στο σύλλογο και του εύχεται καλή συνέχεια στην προπονητική του καριέρα ".

Στην προπόνηση της Παρασκευής δεν πήραν φυσικά μέρος οι Μαλαδένης και Εγκωμίτης που θα μείνουν 10 μέρες εκτός. Δεν προπονήθηκε για προληπτικούς λόγους ο Ζαγοράκης αλλά δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής στο ματς με τον Ηρακλή.

" Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τους ποδοσφαιριστές για την άψογη συνεργασία που είχαμε. Επίσης, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ για τη συνεχή συμπαράστασή του προς την ομάδα. Εύχομαι στον ΠΑΟΚ καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα και πολλές επιτυχίες στο μέλλον ", το σχόλιο του τέως πλέον τεχνικού του ΠΑΟΚ

Kρούση σε Γκούλιτ!


Η προσπάθεια ανεύρεσης αντικαταστάτη του Νίκου Καραγεωργίου είχε ήδη αρχίσει από την Πέμπτη. Οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ έκαναν την Πέμπτη κρούση στο Ρουντ Γκούλιτ αλλά η περιπτωσή του θεωρήθηκε δύσκολη καθώς έχει συμβόλαιο με τηλεοπτικό σταθμό.

Eνας από τους μεγαλομετόχους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Βασίλης Παγώνης, δήλωσε στην ΕΡΤ-3: « Εχουμε καλές αναμνήσεις από τον Νίκο Καραγεωργίου αλλά αποδείχθηκε κατώτερος των προσδοκιών. Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.»


Από την πλευρά του ο υπηρεσιακός προπονητής του ΠΑΟΚ Γιώργος Κωστίκος επεσήμανε: "Οι αποφάσεις της διοίκησης είναι σεβαστές. Τώρα η ομάδα θέλει στήριξη, τα λόγια είναι περιττά. Θα καθήσω στον πάγκο μόνο στον αγώνα με τον Ηρακλή." Ο Κώστας Ιωσηφίδης συμπλήρωσε: «Είμαι στο πλευρό του ΠΑΟΚ από μικρός και θα συνεχίσω. Θα παραμείνω στο ρόλο του σκάουτερ.»



News 24/7

24MEDIA NETWORK