Ο Μαξ Τέιλορ είναι το κέρδος ζωής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Διαγνώστηκε με καρκίνο στους όρχεις τον Φλεβάρη. Εννέα μήνες μετά μπήκε στην αποστολή για την αναμέτρηση με την Αστάνα. Ο Μαξ Τέιλορ έχει μια δεύτερη ευκαιρία και ήδη αποτελεί το μεγαλύτερο φετινό κέρδος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Μαξ Τέιλορ είναι το κέρδος ζωής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο Μαξ Τέιλορ μπήκε στην αποστολή της Μάντσεστερ Γ. για την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αστάνα, μόλις 9 μήνες μετά την διάγνωση καρκίνου στους όρχεις, τον περασμένο Φλεβάρη. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MANUTD.COM

Όταν ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ανακοίνωσε την αποστολή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που θα ταξιδέψει στο Καζακστάν για την αναμέτρηση με την Αστάνα, μια αγωνιστική υποχρέωση στο πλαίσιο του φετινού Europa League, ανάμεσα στα ονόματα ξεπρόβαλε και αυτό του Μαξ Τέιλορ. Του 19χρονου αμυντικού που τον περασμένο Φλεβάρη διαγνώστηκε με καρκίνο στους όρχεις και άμεσα μπήκε σε θεραπευτική αγωγή που περιελάμβανε χημειοθεραπεία.

Ο Τέιλορ, που βρίσκεται στον σύλλογο από το 2014, επέστρεψε στις προπονήσεις της ομάδας U23 τον Σεπτέμβρη, όταν και πήρε το 'οκ' των γιατρών για να ξεκινήσει την διαδικασία της αθλητικής του επανόδου.

"Νιώθω περήφανος και χαρούμενος που επέστρεψα στις προπονήσεις με τους συμπαίκτες και φίλους μου. Χωρίς την ανεκτίμητη στήριξη της οικογένειας μου, των συμπαικτών μου και φυσικά των νοσοκόμων και των γιατρών, η επιστροφή μου στις προπονήσεις σε αυτό το στάδιο θα ήταν απίθανη. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το ιατρικό και επιστημονικό επιτελείο του συλλόγου, ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα σε όλη την διάρκεια της αποκατάστασης μου. Το επόμενο βήμα είναι να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά στο γυμναστήριο και έξω στο χορτάρι, ελπίζοντας να πραγματοποιήσω την επιστροφή μου και στον αγωνιστικό χώρο", είχε δηλώσει ο 19χρονος πριν από 2,5 μήνες, όταν συνάντησε ξανά τους συμπαίκτες του στο προπονητικό κέντρο.

Το γεγονός πως το πρόβλημα υγείας του είχε διαγνωσθεί σε πρώιμο στάδιο, σε συνδυασμό με τον πολύ θετικό τρόπο που ανταποκρίθηκε ο οργανισμός του στην θεραπευτική αγωγή, την οποία ακολουθεί μέχρι σήμερα, ήταν στοιχεία που τον βοήθησαν να τεθεί εκτός κινδύνου και να πατήσει ξανά στο χορτάρι.

Η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση της στην φάση των 32 της διοργάνωσης και πηγαίνει στην Αστάνα με μια πολύ νεανική ομάδα. Εκτός του Μαξ Τέιλορ, στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν και οι νεαροί Άνχελ Γκόμες, Ταχίθ Τσονγκ, Τζέιμς Γκάρνερ, Ντίλαν Λέβιτ αλλά και ο wonderkid Μέισον Γκρίνγουντ.

Κίραν Μακένα και Μάικλ Κάρικ έμειναν επίσης στο Μάντσεστερ για να δουλέψουν με όσους παίκτες της πρώτης ομάδας έμειναν πίσω (ακολουθεί η αναμέτρηση της Premier League με την Άστον Βίλα στο Old Trafford) και μαζί με τον Σόλσκιερ θα κάνει το ταξίδι των έξι ωρών ως το Καζακστάν ο Νίκι Μπατ, επικεφαλής της Ακαδημίας των 'κόκκινων διαβόλων'.

Να επιστρέψουν οι 'κομμένοι' στην Εθνική ομάδα; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK