Ο Μαυροπάνος πρώτος σε ποσοστό κερδισμένων μονομαχιών στην Bundesliga

Ο Ντίνος Μαυροπάνος αποτελεί ίσως τον καλύτερο παίκτη της Στουτγκάρδης (και) φέτος και έναν από τους καλύτερους αμυντικούς της Bundesliga με βάση διάφορες κατηγορίες στατιστικών.

Ο Μαυροπάνος πρώτος σε ποσοστό κερδισμένων μονομαχιών στην Bundesliga
© 2021 MATTHIAS BALK/ASSOCIATED PRESS

Ο Ντίνος Μαυροπάνος πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του και τα στατιστικά μέχρι στιγμής στην Bundesliga επιβεβαιώνουν αυτήν την εικόνα. Την Κυριακή το Kicker έκανε μία λίστα για τους παίκτες με το καλύτερο ποσοστό κερδισμένων μονομαχιών και ο Έλληνας στόπερ (ο οποίος ήταν τραυματίας και γι' αυτό δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Εθνικής) βρισκόταν στην κορυφή μεταξύ όλων των παικτών του πρωταθλήματος.

Ο 23χρονος διεθνής έχει κερδίσει το 74% των συνολικών μονομαχιών στις οποίες συμμετείχε στις πρώτες 11 αγωνιστικές της Bundesliga, αφήνοντας πολύ πίσω παίκτες όπως ο Νίκλας Ζίλε της Μπάγερν (71,2%), ο Νίκο Ελβέντι της Γκλάντμπαχ (69%), ο Ματς Χούμελς της Ντόρτμουντ (65,4%) ή ο Μαξένς Λακρουά της Βόλφσμπουργκ (61,6%).

Ο Μαυροπάνος πρώτος σε ποσοστό κερδισμένων μονομαχιών στην Bundesliga


Η επιτυχία στις μονομαχίες είναι μόνο μία από τις στατιστικές κατηγορίες στις οποίες τα πηγαίνει καλά ο ποδοσφαιριστής της Στουτγκάρδης, που φέτος έχει τρία γκολ και μία ασίστ, συνεισφέροντας και στο επιθετικό κομμάτι. Συνολικά έχει κερδίσει 113 μονομαχίες και βρίσκεται στην 21η θέση της συγκεκριμένης λίστας σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας της Bundesliga, ενώ εξίσου καλός είναι στις κερδισμένες εναέριες μονομαχίες, όπου με 39 βρίσκεται στη 12η θέση του πρωταθλήματος.

Αρκετά καλός είναι και στο ποσοστό επιτυχημένων μεταβιβάσεων που φτάνει στο 84,73% και τον κατατάσσει 38ο (με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο της Μπόχουμ να έχει 89,38% και να βρίσκεται στη 15η θέση), ενώ ψηλά βρίσκεται ακόμα και στη λίστα με τους παίκτες που έχουν πιάσει την υψηλότερη ταχύτητα, όντας 14ος με 35,08χλμ./ώ.

Ο Μαυροπάνος αγωνίζεται ως δανεικός από την Άρσεναλ εδώ και 1,5 σεζόν, με το δανεισμό του να ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2022. Ως ο καλύτερος παίκτης των Σουηβών το τελευταίο διάστημα, η χρηματιστηριακή αξία του στο Transfermarkt εκτοξεύθηκε τον Μάρτιο του 2021 στα 6.000.000 ευρώ, ενώ η τελευταία αξιολόγησή του έγινε στις αρχές Ιουνίου, με συνέπεια στην πρώτη για τη σεζόν 2021-2022 να αναμένεται ακόμα μια εκτόξευση με βάση τα συγκεκριμένα στατιστικά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK