Ο Μέσι δεν είναι ο μόνος Λιονέλ που θέλει ο Ποτσετίνο στο Παρίσι

H τρέχουσα σεζόν έχει κυρίως προβλήματα τραυματισμών για τον Σέρχιο Αγουέρο. Έχει και συμβόλαιο που λήγει το καλοκαίρι. Μολονότι δεν παίζει, είναι trend μέσω των αναφορών που τον θέλουν να είναι προτεραιότητα για τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Σέρχιο Αγουέρο, με τον Χεσούς Κορόνα στο ματς της Μάντσεστερ Σίτι με την Πόρτο, στις 21/10 του 2020 στο Etihad.
Ο Σέρχιο Αγουέρο, με τον Χεσούς Κορόνα στο ματς της Μάντσεστερ Σίτι με την Πόρτο, στις 21/10 του 2020 στο Etihad. @2021 PHIL NOBLE/ASSOCIATED PRESS

O Σέρχιο Αγουέρο είναι από τα ονόματα που έγιναν trend στα social networks την Τετάρτη 13/1. Tραύματα στο γόνατο και τον ιγνυακό τένοντα τον έχουν αφήσει εκτός γηπέδων επτά φορές, σε 27 παιχνίδια της σεζόν 2020-21. Άλλες πέντε φορές δεν ήταν καν στην αποστολή και τρεις δεν σηκώθηκε από τον πάγκο. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ενώ επρόκειτο να είναι στην αποστολή της Μάντσεστερ Σίτι για το αποψινό ματς με την Μπράιτον, έγινε γνωστό πως ήλθε σε επαφή με κρούσμα Covid-19 και κατά συνέπεια πρέπει να μπει σε καραντίνα, για 10 μέρες. Θα χάσει δηλαδή, άλλα τρία ματς. Τότε γιατί είναι trend;

Υπάρχει σε όλα τα ρεπορτάζ που αφορούν πιθανές μετακομίσεις κάποιων εκ των κορυφαίων που ασχολούνται με το άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο. Μόνος του και σε συνδυασμό με άλλον.

Η As εξήγησε πιο αναλυτικά από όλους, το σενάριο που τον θέλει να μην πηγαίνει στην Μπαρτσελόνα (όπου έχει προσδιοριστεί ως πρώτος στόχος), αλλά στην Παρί Σεν Ζερμέν, με τη λήξη της συνεργασίας που τον 'δένει' με τη Μάντσεστερ Σίτι. Αυτή θα έλθει το προσεχές καλοκαίρι, άρα βάσει κανονισμών ο παίκτης έχει το δικαίωμα να μιλήσει από τώρα με όποιον θέλει, εκτός Αγγλίας.

Το βασικό επιχείρημα είναι πως η άφιξη του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στο Παρίσι μπορεί να εκληφθεί ως ξεκάθαρο μήνυμα των ιδιοκτητών του οργανισμού για τελική προσπάθεια απόκτησης ενός εκ των παικτών που ονειρεύεται να δει στο Parc den Princes από όταν πήρε το club (το 2011) και είναι ο Λιονέλ Μέσι. Χαρακτηριστικά θα αναφέρω την αποκάλυψη που είχε κάνει η 'Equipe' τέτοια εποχή, το 2014 για σχετικές διαπραγματεύσεις, την οποία διέψευσε ο Αλ Κελαϊφί. Προφανώς και αυτό δεν σήμαινε ότι δεν έγιναν. Σίγουρα σήμαινε πως δεν τελεσφόρησαν.

Στα 'φρέσκα κουλούρια' το γαλλικό Canal Plus ο κόουτς της Παρί δεδομένα θα ενδιαφερόταν να συνεργαστεί με τον Μέσι, εν τούτοις ιδανικά θα ήθελε και έναν ακόμα Αργεντινό: τον πρώτο σκόρερ της Σίτι (με 256) με το 'Kun' στην πλάτη. Μια που έγραψα 'Kun'.

Στη βιογραφία του, ο Αγουέρο έχει ενημερώσει πως "οι γονείς μου, μου έχουν πει πως το Kum Kum ήταν το όνομα του πρωταγωνιστή των ιαπωνικών καρτούν που παρακολουθούσα μικρός, στην τηλεόραση. Kάποιοι μου έχουν πει πως μοιάζαμε και φυσιογνωμικά. Ο πρώτος φίλος που απέκτησε η οικογένεια μου, όταν μετακομίσαμε στο Μπουένος Άιρες (σ.σ. εκείνος ήταν 2 χρόνων), ονόματι Χόρχε Τσέτι -τον οποίον αποκαλώ παππού μου-, άρχισε να με αποκαλεί Kun, γιατί το μόνο που έλεγα όταν γνωριστήκαμε ήταν οι λέξεις 'koo' και 'koom' -επηρεασμένος από το καρτούν που λάτρευα Μου έχει πει πως κάθε φορά που επιχειρούσε να μου μάθει άλλες λέξεις, εγώ του έλεγα αυτές που ήδη ήξερα και άρχισε να με φωνάζει Kun".

Question: Ήξερες ότι ο Αγουέρο έχει διαφορετικό επίθετο από τα έξι αδέλφια του, ενώ έχουν τους ίδιους γονείς;

Η μητέρα του, Αντριάνα ασχολείτο με τα οικιακά, ο πατέρας του, Λιονέλ έγινε οδηγός ταξί αφότου ολοκλήρωσε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής. Ο Σέρχιο ήταν ένα το δεύτερο από τα επτά παιδιά τους. Ενώ η Αντριάνα ήταν ακόμα έφηβη, έμεινε έγκυος στον Σέρτζιο. Το σπίτι που ζούσαν έως τότε -στη φτωχική γειτονιά Γκονζάλεζ Κατάν, στην περιφέρεια του Μπουένος Άιρες- καταστράφηκε σε πλημμύρα. Η εγκυμονούσα σώθηκε, κατόπιν υπεράνθρωπης προσπάθειας να γλιτώσει από τα ορμητικά νερά.

Την ημέρα που ο γιος της αποφάσισε να εμφανιστεί στον κόσμο, μαιευτήριο αρνήθηκε να την εξυπηρετήσει, αφού ο σύντροφος της χρωστούσε ακόμα χρήματα από προηγούμενες επισκέψεις -λόγω επιπλοκών που είχε αντιμετωπίσει. Το ζευγάρι και η κόρη τους, Γιέσικα κατέφυγαν σε μια κλινική όπου γεννήθηκε ο Sergio Leonel Agüero del Castillo, στις 2/6 του 1988. Μετά τον ερχομό του, οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου διαπίστωσαν πως οι γονείς ήταν ανήλικοι (18 η Αντριάνα, 19 ο Λιονέλ) και άγαμοι. Το πρώτο επιδεινώθηκε όταν δήλωσαν αδυναμία να δείξουν τις ταυτότητες τους (είχαν χαθεί στην πλημμύρα). Οι της κλινικής τους αφαίρεσαν το δικαίωμα της δήλωσης του γιους τους στην οικογένεια ντελ Καστίγιο. Αναζήτησαν δικηγόρο να δώσει λύση στο πρόβλημα τους. Μέχρι να βρουν άκρη, το βρέφος δηλώθηκε ως 'Αγουέρο' που ήταν το επίθετο της μητέρας του. Ως Αγουέρο συνέχισε και τη ζωή του, ενώ τα αδέλφια του (Γιέσικα, Γκαμπριέλα, Μάιρα, Νταϊάνα, Μαουρίσιους και Γκαστόν) είναι ντελ Καστίγιο.

Oι γονείς του ήθελαν να του δώσουν και το 'Lionel', ως μεσαίο όνομα, αλλά απορρίφθηκε από τις αρχές στην περιφέρεια του Ροζάριο, καθώς είχε απαγορευτεί. Παρεμπιπτόντως, τo 2017 οι ίδιες αρχές απαγόρευσαν δια νόμου το 'Messi' -κάποιος πολίτης το έδωσε ως πρώτο όνομα στο γιο του-, προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικές συγχύσεις. Πίσω στην οικογένεια του Σέρχιο, άλλαξε ένα γράμμα (Leonel) και 'καθάρισε'. Αν διερωτάσαι γιατί ο Μέσι λέγεται Λιονέλ, θα σου πω ότι οι αρχές είχαν κάνει αποδεκτό το σχετικό αίτημα των δικών του γονιών.

Να γυρίσουμε όμως, στην ιστορία που κυκλοφορεί σήμερα και αφορά τον σκόρερ. Σύμφωνα με τις πηγές του Canal Plus, ο αθλητικός διευθυντής της Παρί, Λεονάρντο έχει ενημερωθεί από τον Ποτσετίνο πως ο Αγουέρο είναι προτεραιότητα. Επίσης πιστεύει ότι ταιριάζει περισσότερο στο στιλ του, από τους Ικάρντι και Κιν. Για να γίνει η μετακίνηση, οι Γάλλοι θα πρέπει να 'κόψουν' λεφτά από αλλού. Πριν λίγες ημέρες δήλωσαν πως έχασαν 100.000.000 ευρώ λόγω πανδημίας, με τη Ligue 1 να είναι έτοιμη να εγκρίνει νέες περικοπές μισθών. Ως εκ τούτου, οι Παριζιάνοι πρέπει να φτιάξουν τα μαθηματικά για να μην αντιμετωπίσουν (πάλι) πρόβλημα με το Financial Fair Play. Στους τρόπους που υπάρχουν διαθέσιμοι είναι να δώσουν αλλού αυτούς που βγάζουν τα περισσότερα -όχι μόνο στο ρόστερ της συγκεκριμένης ομάδας, αλλά ενδεχομένως σε όλη την Ευρώπη: τους Νεϊμάρ και ΕμΜπαμπέ.

Θα θυμάσαι πως ο Νεϊμάρ έχει πει πως θέλει να παίξει άμεσα μαζί με τον Μέσι. Αυτός είναι ο λόγος που τα ξένα media θεωρούν ότι ο πιθανότερος για να πουληθεί είναι ο ΕμΜπαμπέ -με τη λίστα των διεκδικητών του να μην τελειώνει και τη Ρεάλ Μαδρίτης να 'χει διαρρεύσει πως θα δώσει το 'συμβολικό ποσό' των 224.800.000 ευρώ. Ο Γάλλος έχει συμβόλαιο σε ισχύει που λήγει το καλοκαίρι του 2022.

Όλα αυτά μεταδίδονται από την Ισπανία και τη Γαλλία. Στην Αγγλία επιμένουν πως ενώ ο παίκτης περιμένει τη Σίτι να του προτείνει νέο συμβόλαιο -οι 'Πολίτες' αφήνουν να εννοηθεί πως καθυστερούν λόγω των τραυματισμών σε γόνατο και ιγνυακό τένοντα, που τον κρατούν εκτός ενδεκάδας από τον Οκτώβρη--, η Μπαρτσελόνα είναι αυτή που φαίνεται να τον διεκδικεί πιο έντονα από όλους 'γιατί ο Κούμαν έχει δοκιμάσει διάφορα, ώστε να καλύψει τη θέση του σέντερ φόργουορντ, μετά την αποχώρηση του Λουίς Σουάρες και έκανε το bingo με τον Φάτι, πριν τραυματιστεί στο γόνατο το Νοέμβριο. Ο προπονητής συνέχισε τις δοκιμές (με τους Μπρέιθγουεϊτ, Γκριζμάν και Μέσι), αλλά εξακολουθεί να μην έχει λύση”.

Αυτά ανήκουν στην Daily Mail που θύμισε τη δήλωση του Αγουέρο, τον περασμένο Οκτώβριο κατά την οποία 'με τον Λιονέλ είμαστε σαν ένα παντρεμένο ζευγάρι ηλικιωμένων'. Στο βιβλίο του είχε γράψει ότι "την πρώτη φορά που τον συνάντησα, δεν ήξερα ποιος είναι. Θυμάμαι μόνο ότι δεν μπορούσα να πιστέψω τι παπούτσια φορούσε. Ήταν στην αρχή του 2005, όταν ήμουν στην U17 της Αργεντινής. Τον είδα να μιλάει με κάποιους παίκτες. Φορούσε παπούτσια που είχε αγοράσει στις ΗΠΑ. Τον πλησίασα και τον ρώτησα πώς τον λένε. Με συστολή μου είπε 'Λίο'. Τον ρώτησα 'Λίο τι;' και μου είπε το όνομα του. Μόλις το άκουσα αναγνώρισα πως ήταν το παιδί από το Ροζάριο που είχε πάει στην Μπαρτσελόνα". Έκτοτε μένουν στο ίδιο δωμάτιο, όταν είναι με την εθνική.

"Έχει τη συνήθεια να κοιμάται πολύ γρήγορα και να ξυπνά πολύ εύκολα -από τη δόνηση, ας πούμε του κινητού μου τηλεφώνου. Το μόνο που τον ενοχλεί είναι ότι μου αρέσει να παρακολουθώ τηλεόραση, έχοντας 'ψηλά' τη φωνή. Όταν με παίρνει ο ύπνος, έρχεται, παίρνει το τηλεχειριστήριο και χαμηλώνει την ένταση”. Κάποια στιγμή ο κάθε παίκτης πήρε το δικό του δωμάτιο. Εκείνοι συνέχισαν να μοιράζονται ένα. "Μια φορά που δεν ήλθε στην αποστολή, με ρώτησε ποιος κοιμάται μαζί μου. Του είχα απαντήσει 'μην ανησυχείς, αγάπη. Είμαι μόνος'. Μου έστειλε 'μη με απατήσεις'". Δηλαδή, αν βρεθούν θα κάνουν μέχρι και πάρτι σε κάθε ματς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK