Ο Μέσι έχασε την ευκαιρία να φύγει ως ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα

Ο Λιονέλ Μέσι θα μπορούσε να φύγει ως ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα, χάρη σε έναν όρο στο συμβόλαιο που δεν τον γνώριζε κανείς. Δεν το έκανε και οι Καταλανοί μπορούν να ανασάνουν ξανά.

Ο Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα σε στιγμιότυπο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Σλάβια Πράγας για τη φάση των ομίλων του Champions League 2019-2020 στο 'Καμπ Νόου', Βαρκελώνη, Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019
Ο Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα σε στιγμιότυπο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Σλάβια Πράγας για τη φάση των ομίλων του Champions League 2019-2020 στο 'Καμπ Νόου', Βαρκελώνη, Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 AP PHOTO/JOAN MONFORT

Μία ανάσα ακούστηκε από τη Βαρκελώνη μέχρι τα πέρατα της οικουμένης, όταν το ρολόι σήμανε μεσάνυχτα Κυριακής στην Ισπανία. Η 31η Μαΐου ανήκε στο παρελθόν, η 1η Ιουνίου ήταν το παρόν και το μέλλον της Μπαρτσελόνα. Με κάθε τρόπο. Η τελευταία μέρα της άνοιξης είναι καταραμένη κάθε χρόνο για την Μπαρτσελόνα, όμως και φέτος πέρασε αναίμακτα και κυρίως με τον Λιονέλ Μέσι... ήσυχο.

Το συμβόλαιο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του κόσμου με τους 'μπλαουγκράνα' λήγει στις 30 Ιουνίου 2021 και ήδη οι δύο πλευρές έχουν κάνει αρχικές (άκαρπες) επαφές για την ανανέωσή του. Παρ' όλα αυτά, η πιο πρόσφατη συμφωνία, που υπογράφηκε το 2017, προβλέπει ότι κάθε χρόνο ο Αργεντινός επιθετικός έχει τη δυνατότητα να αποχωρήσει ως ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα, αρκεί να ενημερώσει τη διοίκηση σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εντός Μαΐου.

Ο 32χρονος αρχηγός της ομάδας εμφανιζόταν ευχαριστημένος τα τελευταία χρόνια με τον σύλλογο και γι' αυτό δεν άσκησε αυτό το δικαίωμα. Τη φετινή σεζόν, όμως, ύστερα και από την απόλυση του Ερνέστο Βαλβέρδε, τον οποίο ο Μέσι στήριξε απόλυτα, οι άνθρωποι του συλλόγου δεν ήταν 100% σίγουροι για τις προθέσεις του ποδοσφαιριστή. Εξάλλου, δεν έλλειψαν ζητήματα που θα μπορούσαν να τον θέσουν εκτός 'Καμπ Νόου'. Το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Σίτι, η δημόσια διαμάχη με τον τεχνικό γραμματέα Ερίκ Αμπιντάλ ή η κριτική στη διοίκηση για τη μείωση μισθών στην έναρξη της εποχής του κορονοϊού ήταν θέματα που πολλές φορές έθεταν εν αμφιβόλω την αφοσίωση του παίκτη στον σύλλογο.

Ακόμα κι αν εισπράττει ουσιαστικά πάνω από 100.000.000 ευρώ τον χρόνο, τα οφέλη από την παρουσία του στην ομάδα είναι πολλαπλάσια, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και εκτός. Γι' αυτό και τα διεθνή ΜΜΕ έκαναν έρευνα για να διαπιστώσουν αν όντως δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση από την πλευρά του Αργεντινού περί φυγής, με συνέπεια να μείνει τουλάχιστον ακόμη έναν χρόνο στο 'Καμπ Νόου'.

Το ESPN κάνει λόγο για "πολλαπλές πηγές" που επιβεβαιώνουν ότι ο Μέσι δεν άσκησε το δικαίωμά του και μάλιστα επισημαίνει ότι η καταληκτική ημερομηνία για φέτος ήταν το Σάββατο 30 Μαΐου, δηλαδή την ημέρα του τελευταιου παιχνιδιού της σεζόν στην Ευρώπη, που θα ήταν υπό κανονικές συνθήκες ο τελικός Champions League στην Κωνσταντινούπολη.

Πλέον, το 8ο κατά σειρά συμβόλαιο που έχει υπογράψει ο Μέσι από το 2005 τίθεται ξανά σε πλήρη ισχύ και οποιαδήποτε ομάδα θέλει να τον αγοράσει σε κάποια από τις προσεχείς μεταγραφικές περιόδους, θα πρέπει να καταβάλει τη ρήτρα αποδέσμευσης, που φτάνει τα 700.000.000 ευρώ. Κοινώς, η ευκαιρία χάθηκε το περασμένο Σάββατο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK