O Μέσι έφερε στη ζωή τον Μαραντόνα και τιμωρήθηκε από τη FIFA

Ο Λιονέλ Μέσι βρήκε τους τρόπους για να καταστήσει σαφές πως ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα 'έπαιξε' στην αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Οσασούνα στο 'Camp Nou'. Η FIFA δεν έκανε εξαίρεση στους κανονισμούς επιβάλλοντας ανάλογη τιμωρία, αλλά μάλλον κανείς δεν νοιάστηκε.

Γκριεζμάν και Μέσι συνεργάζονται στη διάρκεια της αναμέτρησης με την Οσασούνα στο 'Camp Nou', με τον Αργεντίνο να σκοράρει και να πανηγυρίζει με φανέλα της Νιούλς Ολντ Μπόις, προς τιμήν του Μαραντόνα | 29/11/2020 (AP Photo/Joan Monfort)
Γκριεζμάν και Μέσι συνεργάζονται στη διάρκεια της αναμέτρησης με την Οσασούνα στο 'Camp Nou', με τον Αργεντίνο να σκοράρει και να πανηγυρίζει με φανέλα της Νιούλς Ολντ Μπόις, προς τιμήν του Μαραντόνα | 29/11/2020 AP PHOTO/JOAN MONFORT

Ήταν φυσικό επόμενο για όλον τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, να προκαλέσει σοκ και δέος η είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Προδομένος από την καρδιά του, ο 'D10S' έχασε τη ζωή του σε ηλικία 60 ετών. Οι εικόνες λατρείας και σεβασμού στη μνήμη του ακολούθησαν σχεδόν κάθε ποδοσφαιρική εκδήλωση στον κόσμο, τις μέρες που ακολούθησαν. Η αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Οσασούνα στο 'Camp Nou' δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που το χορτάρι πατούσε ο Λιονέλ Μέσι...

Με τον 'Pulga' να αποτίει φόρο τιμής στον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα με κάθε πιθανό τρόπο! Οι 'μπλαουγκράνα' επικράτησαν με σκορ 4-0 και ο Μέσι σκαρφίστηκε ξεχωριστούς τρόπους για να καταστήσει σαφές πως ο Ντιεγκίτο ήταν εκεί, η αύρα του ήταν αυτή που θα σημάδευε την αναμέτρηση.

Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ ξεκίνησε τα... Μαραντονίστικα όταν στο γκολ του Μπρέθγουεϊτ έκανε πως ακολουθεί την πορεία της μπάλας με μια κίνηση του χεριού με το κεφάλι, όπως αυτή που είχε κάνει ο 'Pipe De Oro ' στην περίφημη φάση που νίκησε τον Σίλτον σκοράροντας για λογαριασμό της Αργεντινής απέναντι στην Αγγλία.

Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη, καθώς ο Μέσι πέτυχε ένα καταπληκτικό τέρμα κόντρα στην Οσασούνα, αλλά ως γεγονός αυτό είναι συνηθισμένο... Ωστόσο υπάρχει μια λεπτομέρεια που μονάχα το αίσθημα της ανατριχίλας μπορεί να την εκφράσει. Το γκολ του Μέσι είναι πανομοιότυπο με αυτό που πέτυχε ο Μαραντόνα στις 7 Οκτωβρίου του 1993 απέναντι στην Έμελεκ σε φιλικό, στην επιστροφή του στο ποδόσφαιρο της Αργεντινής (μετά την ευρωπαϊκή του θητεία σε Μπαρτσελόνα, Νάπολι και Σεβίλλη) για λογαριασμό της Νιούελς Όλντ Μπόις!

Όπως είναι γνωστό, ο 'Pulga' έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στη Νιούελς. Αγωνίστηκε εκεί την επταετία 1993 - 2000, όταν σε ηλικία 13 ετών μετακόμισε στην περίφημη 'Macia'. Στη Νιούελς ο Μαραντόνα αγωνίστηκε για μία σεζόν, αυτή του 1993-94. Εντύπωση δεν κάνει ούτε το γεγονός πως ο Μέσι πανηγύρισε το γκολ φορώντας μια φανέλα της Νιούελς με το '10' στην πλάτη, υψώνοντας τα χέρια του στον ουρανό. Κίνηση που εντέλει τιμωρήθηκε με πρόστιμο 3000 ευρώ από την FIFA, βάσει του σχετικού κανονισμού, που απαγορεύει στους ποδοσφαιριστές να σηκώνουν τις φανέλες τους ή να δείχνουν οτιδήποτε έχει να κάνει με άλλους παίκτες ή ομάδες...

Εκπληκτική ωστόσο είναι μια άλλη λεπτομέρεια. Μια σύμπτωση που καταδεικνύει την σύνδεση Μέσι - Μαραντόνα. Εκείνο το φιλικό με την Έμελεκ ήταν το ντεμπούτο του 'Pipe De Oro' με τη Νιούελς και στο ίδιο ματς είχε εμφανιστεί ο 'Pulga' σε ηλικία 6 ετών! Στο ημίχρονο της αναμέτρησης οι άνθρωποι της αργεντίνικης ομάδας έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο τον πιτσιρικά Μέσι για να διασκεδάσει τον κόσμο, κάνοντας κόλπα με τη μπάλα...

O Μέσι έφερε στη ζωή τον Μαραντόνα και τιμωρήθηκε από τη FIFA

Ο 33χρονος σήμερα Λιονέλ Μέσι, ήξερε πως η αναμέτρηση του 'Camp Nou' δεν είχε να κάνει με την Μπαρτσελόνα, την Οσασούνα ή τον ίδιο. Αλλά με τον τρόπο που θα αφιέρωνε αυτή του την παρουσία στη μνήμη του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Και ο 'Pulga', όπως άλλωστε και σε όλη του την καριέρα, τα κατάφερε θαυμάσια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK