Ο Μέσι έψαλε τον εθνικό ύμνο της Αργεντινής για πρώτη φορά

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε κάτι πρωτοφανές στον αγώνα της Αργεντινής με τη Βενεζουέλα στο Copa América. Όχι, δεν μιλάμε για κάποιο γκολ ή κάποια ασίστ, αλλά για το γεγονός ότι έψαλε τον εθνικό ύμνο της χώρας του.

Ο αμίλητος Λιονέλ Μέσι κατά τη διάρκεια ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της Αργεντινής πριν από τον αγώνα με το Κατάρ για τους ομίλους του Copa América στην 'Αρένα ντο Γκρέμιο' του Πόρτο Αλέγκρε, Κυριακή 23 Ιουνίου 2019
Ο αμίλητος Λιονέλ Μέσι κατά τη διάρκεια ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της Αργεντινής πριν από τον αγώνα με το Κατάρ για τους ομίλους του Copa América στην 'Αρένα ντο Γκρέμιο' του Πόρτο Αλέγκρε, Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 AP PHOTO/SILVIA IZQUIERDO

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν και τη φετινή σεζόν ο καλύτερος όλων σε ατομικό επίπεδο με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Μπορεί οι συμπαίκτες, ο Ερνέστο Βαλβέρδε και η διοίκηση να μην στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, όμως ο Αργεντινός επιθετικός για ακόμα μια φορά απέδειξε γιατί βρίσκεται στους κορυφαίους όλων.

Τα 51 γκολ, οι 22 ασίστ και τα 2 τρόπαια σε 50 αγώνες ήταν ακόμα μια σεζόν αντάξια του ονόματός του. Το ονόματος που έχει χτίσει στους Καταλανούς, όμως, και όχι πίσω στην πατρίδα του. Με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής, η υστεροφημία του δεν είναι ίδια. Η 'αλμπισελέστε' δεν έχει κατακτήσει κάποιο τρόπαιο επί των ημερών του και του χρεώνεται -δικαίως ή αδίκως- μεγάλο μερίδιο αυτής της κατάστασης.

Το Copa América που διεξάγεται στη Βραζιλία αυτές τις μέρες δεν διαφέρει από τις προηγούμενες διοργανώσεις στις οποίες ο 32χρονος επιθετικός ανέλαβε το φορτίο να κουβαλήσει τη χώρα του. Στη φάση των ομίλων η Αργεντινή ήταν κακή και ο ίδιος βρέθηκε στο επίκεντρο των επικρίσεων. Τα πάντα έφταιγαν στους φιλάθλους και στον Τύπο, ακόμα και το γεγονός ότι δεν έψελνε τον εθνικό ύμνο της πατρίδας του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τον 'κατηγορούν' ότι είναι περισσότερο Ισπανός από Αργεντινός. Και η αλήθεια είναι ότι σπάνια έχουμε δει τον Μέσι να τραγουδάει τον εθνικό ύμνο της Αργεντινής, πριν από κάποιο παιχνίδι της, την ώρα που οι συμπαίκτες του στην εθνική δίνουν και την ψυχή τους σε αυτόν τον τομέα. Ο Μέσι ήταν πάντα χαμηλών τόνων και εκεί οφείλεται η απροθυμία του να φωνάξει τον εθνικό ύμνο της χώρας του. Δεν είναι... Τζιανλουίτζι Μπουφόν, είναι διαφορετικού τύπου παίκτης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τον πλημμυρίζουν συναισθήματα, όταν ακούγει τον εθνικό ύμνο της χώρας του.

Ένα από τα παιδιά που συνόδευσαν τους παίκτες της Αργεντινής στον αγωνιστικό χώρο σε παλαιότερο παιχνίδι, ο Τόμας Τσάβες, μίλησε στη 'Marca' για το γεγονός ότι ο Μέσι δεν τραγουδάει και έδωσε τη δική του σκοπιά. "Στη διάρκεια του ύμνου έχει κλειστό το στόμα του, όμως μουρμουρίζει στον ρυθμό του ύμνου. Είναι αλήθεια ότι δεν τραγουδάει, αλλά μουρμουρίζει. Το άκουσα".

Πριν από τον προημιτελικό κόντρα στη Βενεζουέλα, οι παίκτες της Αργεντινής παρατάχθηκαν για ακόμα μια φορά, περιμένοντας την ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Ανάμεσά τους και ο αρχηγός Μέσι. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές, όμως, ο Μέσι συμμετείχε κι αυτός στο σκηνικό και έψελνε με τη σειρά του το Marcha patriótica.

Ο σκηνοθέτης απαθανάτισε αυτήν την σπάνια στιγμή, τα διεθνή ΜΜΕ την έκαναν πρώτο θέμα και από τη στιγμή που η Αργεντινή έπαιξε το καλύτερο παιχνίδι της στη διοργάνωση, επικρατώντας με 2-0 και προχωρώντας στα ημιτελικά του Μπέλο Οριζόντε, όπου θα αντιμετωπίσει την οικοδέσπινα Βραζιλία, ήταν φυσικό να γίνει η διασύνδεση. "Το έκανα γιατί το αισθάνθηκα", δήλωσε μετά από το τέλος του αγώνα, σε σχετική ερώτηση.

Ο Μέσι τραγούδησε δυνατά τον ύμνο της χώρας του και η Αργεντινή έκανε μετά από καιρό μια πειστική εμφάνιση. Τυχαίο;

Έχει ταλέντο η εθνική Βραζιλίας τελικά; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK