Ο Μέσι ισοφάρισε τον Πελέ αλλά η Μπαρτσελόνα θέλει να τον κρατήσει με λόγια

Η Μπαρτσελόνα δεν έχει πια τη οικονομική δυνατότητα να κοντράρει ομάδες σαν την Παρί Σεν Ζερμέν, αν θελήσει η τελευταία να προσφέρει συμβόλαιο στον Λιονέλ Μέσι μετά την 1η Ιανουαρίου. Η παραδοχή του Αγκούστι Μπενεντίτο και ο... ελληνικός τρόπος για να μείνει ο Αργεντινός κάτοικος Βαρκελώνης.

Ο Μέσι στην αναμέτρηση Μπαρτσελόνα - Οσασούνα στο 'Camp Nou' της Βαρκελώνης | 29/11/2020 (AP Photo/Joan Monfort)
Ο Μέσι στην αναμέτρηση Μπαρτσελόνα - Οσασούνα στο 'Camp Nou' της Βαρκελώνης | 29/11/2020 AP PHOTO/JOAN MONFORT

Από την 1η Ιανουαρίου, ο Λιονέλ Μέσι θα είναι ελεύθερος να υπογράψει σε όποια ομάδα θέλει για την επόμενη σεζόν. Ο Αργεντινός σταρ διανύει τους τελευταίους μήνες του τρέχοντος συμβολαίου με την Μπαρτσελόνα και καμία πρόοδος δεν έχει σημειωθεί όσον αφορά το θέμα μιας πιθανής ανανέωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών. Χρόνος υπάρχει, αλλά πλέον είναι λιγοστός και η κλεψύδρα αδειάζει για τις όποιες προσπάθειες των 'μπλαουγκράνα' να κρατήσουν τον παίκτη στο 'Camp Nou'.

Μεγάλη ειρωνία από τη στιγμή που το Σάββατο, με το γκολ που σημείωσε κόντρα στη Βαλένθια στο 'Καμπ Νόου' για την Primera Division, ισοφάρισε ένα ιστορικό ρεκόρ του Πελέ. Ο Βραζιλιάνος είχε πετύχει 643 επίσημα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις στα 19 χρόνια που κάθισε στη Σάντος και είχε την πρωτοκαθεδρία για γκολ με τον ίδιο σύλλογο. Ο Μέσι τον έφτασε σκοράροντας με το κεφάλι για 25η φορά στην καριέρα του, αλλά ίσως να μην πετύχει πολλά γκολ ακόμα ως 'μπλαουγκράνα'.

Κρίνοντας μάλιστα από την παραδοχή ενός εκ των υποψηφίων για την προεδρία της Μπαρτσελόνα, η ομάδα της Βαρκελώνης δεν έχει τα χρήματα που απαιτούνται για να δελεάσει τον Μέσι με νέο συμβόλαιο! Και πώς θα επιχειρήσει να τον πείσει; Με τα λόγια. Με το συναίσθημα. Να τον ρίξει σε αυτό που στην Ελλάδα ονομάζουμε φιλότιμο.

Ο Αγκούστι Μπενεντίτο δεν μάσησε τα λόγια του και υποστήριξε ανοιχτά πως αν η Παρί Σεν Ζερμέν καταθέσει πρόταση στον 'Pulga', τότε η Μπαρτσελόνα δεν έχει τρόπο να την ανταγωνιστεί σε οικονομικό επίπεδο. Και θα είναι καθαρά στην διακριτική ευχέρεια του Αργεντίνου να την αποδεχτεί ή όχι.

Ο Νεϊμάρ έχει εκφράσει στην διοίκηση της γαλλικής ομάδας την επιθυμία του να έχει συμπαίκτη και πάλι τον Μέσι, με τον Μπενεντίτο να παραδέχεται πως στο άκουσμα της είδησης σκέφτηκε "γ@μώτο, αυτοί οι τύποι είναι πρόβλημα".

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Marca, ο εκ των υποψήφιων προέδρων της Μπαρτσελόνα τόνισε πως "όλοι θέλουμε να συνεχίσει στην Μπαρτσελόνα. Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Άκουσα τον Μέσι να λέει το καλοκαίρι ότι θέλει να φύγει και μια τέτοια απόφαση δεν την πήρε γιατί ξύπνησε στην λάθος πλευρά του κρεββατιού. Οπότε αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να του μιλήσουμε, να του αλλάξουμε γνώμη. Γιατί αν χρειαστεί να ανταγωνιστούμε άλλες ευρωπαϊκές ομάδες που τον θέλουν τότε... Θέλω να πω πως αν το θέμα είναι οικονομικό, δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Όταν άκουσα τον Νεϊμάρ θορυβήθηκα, γιατί η Παρί Σεν Ζερμέν ανήκει στο Κατάρ, που οργανώνει και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αν η Παρί τον θέλει, δεν μπορούμε να την κοντράρουμε σε οικονομικό επίπεδο. Πρέπει να του μιλήσουμε. Ελπίζω πως θα έρθει σύντομα η μέρα, όπου ο Μέσι θα πει πως μετά από 20 χρόνια στην Μπαρτσελόνα, θέλει να μείνει εδώ".

Από αριστερά οι Χάουμε Φερέρ, Μαρκ Ινγκλά, Σάντρο Ροσέλ και Αγκούστι Μπενεντίτο, που ήταν υποψήφιοι για την προεδρία της Μπαρτσελόνα και το 2010. (AP Photo/Manu Fernandez)
Από αριστερά οι Χάουμε Φερέρ, Μαρκ Ινγκλά, Σάντρο Ροσέλ και Αγκούστι Μπενεντίτο, που ήταν υποψήφιοι για την προεδρία της Μπαρτσελόνα και το 2010. AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μπαρτσελόνα σε οικονομικό επίπεδο ορίζουν πολλές από τις αποφάσεις της αυτή την περίοδο, με τον Μπενεντίτο να υποστηρίζει πως η διοίκηση του Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου άφησε πίσω της μια καταστροφική εικόνα στα ταμεία της ομάδας.

"Η Μπαρτσελόνα διάγει μια τρομακτικά δύσκολη οικονομικά κατάσταση. Είναι απίστευτο το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η απερχόμενη διοίκηση. Είναι θέμα που αποτελεί προτεραιότητα. Θα έλεγα πως έφεραν εις πέρας ένα σοκαριστικό πλάνο. Θα χριεαστούμε 3-4 μήνες για να πάρουμε ξεκάθαρες αποφάσεις που θα είναι σημαντικές για το μέλλον του συλλόγου", τόνισε χαρακτηριστικά.

Εν ολίγοις, με την Μπαρτσελόνα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας ο τρόπος για να μείνει ο Λιονέλ Μέσι κάτοικος Βαρκελώνης δεν είναι ένα νέο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. Οι 'μπλαουγκράνα' δεν μπορούν πλέον να προσφέρουν στον Αργεντίνο σταρ τα μυθικά ποσά του παρελθόντος. Αν στο 'ψηστήρι' αποτύχουν να του παρουσιάσουν ένα πλάνο που θα εγγυάται μια ανταγωνιστική ομάδα, ικανή να διεκδικεί τον τίτλο σε όποια διοργάνωση συμμετέχει, τότε δύσκολα ο 'Pulga' θα πειστεί να συνεχίσει στην ομάδα που υπηρετεί από 12 ετών...

News 24/7

24MEDIA NETWORK