Ο Μέσι ήθελε να πάει Σίτι αλλά ο Γκουαρντιόλα τον άφησε στην Παρί

Το 2020 ο Μέσι φέρεται πως είχε επαφή με τον Πεπ Γκουαρντιόλα, ωστόσο ο Καταλανός είχε αμφιβολίες.

FC Barcelona's Lionel Messi from Argentina, left,  celebrates his victory with coach Josep Guardiola during the final Copa del Rey  soccer match against Athletic Bilbao at the Vicente Calderon stadium in Madrid, Spain, Friday, May 25, 2012. (AP Photo/Andres Kudacki)
(AP Photo/Andres Kudacki) AP

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ένα πολύ ιδιαίτερο μεταγραφικό σενάριο θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί το 2020 με πρωταγωνιστές τον Μέσι και την Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Αργεντινός παγκόσμιος πρωταθλητής προσέγγισε τον Πεπ Γκουαρντιόλα για μια πιθανή επανένωση των δύο στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε ποτέ, καθώς ο Γκουαρντιόλα είχε αμφιβολίες για το αν ο Μέσι θα "απολάμβανε" τη ζωή στην Αγγλία. Σε μια συνάντηση στο σπίτι του Καταλανού τεχνικού στη Βαρκελώνη, φαίνεται πως ειπώθηκε στον Μέσι ότι η προπόνηση της Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να αποδειχθεί πολύ απαιτητική σε εκείνο το προχωρημένο στάδιο της καριέρας του. Ο Αργεντινός αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι αυτό συνέβαινε. Ήταν 33 ετών εκείνη την εποχή.

Ο Μέσι στον Πεπ: "Θα προπονηθώ σκληρά, δεν ανησυχώ, θα ανεχτώ όλα όσα κάνεις".

Παρά την αναφερόμενη συζήτηση του Μέσι με τον Γκουαρντιόλα, η Μάντσεστερ Σίτι άφησε την Παρί Σεν Ζερμέν να ολοκληρώσει την τεράστια μεταγραφή της για να τον φέρει στη γαλλική πρωτεύουσα. Μια μεσαία γραμμή με Μέσι και Ντε Μπρούινε στη Μάντσεστερ Σίτι θα αποτελούσε ο φόβος και ο τρόμος των αντιπάλων, ωστόσο υπάρχει ίσως εξήγηση γιατί ο Πεπ δεν ενέκρινε την μεταγραφή παρά την προθυμία του Μέσι.

Ο ίδιος ο Γκουαρντιόλα έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι οι ομάδες του για να μπορούν να κυνηγούν με "δίψα" τις διακρίσεις χρειάζονται διαρκή ανανέωση, επομένως ο 33χρονος τότε Μέσι δεν θα μπορούσε να αποτελεί ένα έστω μεσοπρόθεσμη επιλογή για τον τεχνικό. Πράγματι οι φρενήρεις ρυθμοί στην Premier League και οι διαρκείς αγώνες δεν θα επέτρεπαν στον Αργεντινό να αγωνίζεται σε όλους τους αγώνες, επομένως δύσκολα θα "έχτιζε" ο Πεπ μία ομάδα γύρω από εκείνον αφού δεν υπάρχει κάποιος άλλος να παίξει την θέση "Μέσι".

Επικράτησε η λογική και όχι το συναίσθημα ή ο ενθουσιασμός και ο Καταλανός τεχνικός δικαιώθηκε με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Champions League την περασμένη χρονιά.

Διαβάστε περισσότερα


News 24/7

24MEDIA NETWORK