Ο Μέσι κέρασε μπύρες τους Προτό και Τζόρβα για το ρεκόρ του

Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο κάτοχος του ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ με τη φανέλα μιας ομάδας και δεν ξέχασε τον ρόλο των 160 τερματοφυλάκων που χρειάστηκε να νικήσει για να το πετύχει.

Ο Λιονέλ Μέσι στη διάρκεια της αναμέτρησης Βαγιαδολίδ - Μπαρτσελόνα στο 'Jose Zorrilla Stadium', όπου ο Αργεντίνος σκόρερ το γκολ Νο 644 στην καριέρα του | 22/12/2020 (Cesar Manso/Pool via AP)
Ο Λιονέλ Μέσι στη διάρκεια της αναμέτρησης Βαγιαδολίδ - Μπαρτσελόνα στο 'Jose Zorrilla Stadium', όπου ο Αργεντίνος σκόρερ το γκολ Νο 644 στην καριέρα του | 22/12/2020 CESAR MANSO/POOL VIA AP

Ο Έντσο Αράντες ντο Νασιμέντο, ή απλά Πελέ, από τη στιγμή που ολοκλήρωσε την καριέρα του υποστήριζε πως στη διάρκεια αυτής σκόραρε 1283 γκολ. Εντούτοις τα επίσημα αρχεία δείχνουν πως τα τέρματα που σκόραρε ο σπουδαίος Βραζιλιάνος και ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών, ήταν 643 σε επίπεδο επίσημων αγώνων. Για να φτάσει σε αυτό τον αριθμό χρειάστηκε μόλις 656 συμμετοχές με την φανέλα της Σάντος.

"Όταν η καρδιά σου είναι πλημμυρισμένη με αγάπη, είναι δύσκολο να αλλάξεις το μονοπάτι σου. Όπως κι εσύ, ξέρω πώς να είναι να λατρεύεις το γεγονός ότι φοράς την ίδια φανέλα κάθε μέρα. Όπως κι εσύ, ξέρω πως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το μέρος που νιώθεις σπίτι σου. Συγχαρητήρια για το ιστορικό ρεκόρ σου, Λιονέλ. Μα πάνω απ' όλα, συγχαρητήρια για την υπέροχη καριέρα σου στην Μπαρτσελόνα. Ιστορίες σαν τις δικές μας, το να αγαπάμε το ίδιο κλαμπ για τόσο καιρό, δυστυχώς θα γίνονται ολοένα και πιο σπάνιες στο ποδόσφαιρο. Σε θαυμάζω πάρα πολύ", ήταν το μήνυμα του 80χρονου σήμερα Πελέ όταν ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε το 644ο τέρμα του με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, το βράδυ της Τρίτης (22/12) απέναντι στην Βαγιαδολίδ.

Ο 33χρονος Αργεντίνος σταρ χρειάστηκε 749 εμφανίσεις με τη φανέλα των 'μπλαουγκράνα' για να φτάσει σε αυτό το ιστορικό επίτευγμα. Και μόλις το πέτυχε δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που τον βοήθησαν να το πετύχει. Αν δεν υπήρχαν οι γκολκίπερ που νίκησε, δεν θα υπήρχε και ρεκόρ να πανηγυρίσει ο Μέσι. Ο Αργεντίνος συνεργάζεται με την Budweiser, την γνωστή παραγωγό εταιρεία μπύρας, που φρόντισε να προμηθεύσει με ειδικά μπουκάλια και τους 160 τερματοφύλακες που υπήρξαν πρωταγωνιστές στα 644 τέρματα του Μέσι.

Η Budweiser έστειλε μπύρες με ετικέτα όπου αναγραφόταν ο αριθμός του γκολ που πέτυχε ο Μέσι στην καριέρα του σε κάθε έναν από τους γκολκίπερ απέναντι στους οποίους σκόραρε. Μεταξύ αυτών και κάμποσοι από τους κορυφαίους των τελευταίων χρόνων.

Ο Μέσι κέρασε μπύρες τους Προτό και Τζόρβα για το ρεκόρ του
INSTAGRAM

Τζίτζι Μπουφόν, Γιαν Όμπλακ και Κέπα Αριθαμπαλάγκα δεν είχαν μάλιστα κανέναν ενδοιασμό να ποζάρουν με τα ειδικά σχεδιασμένα για τους ίδιους μπουκάλια και τις φωτογραφίες τους να μοιράζονται μέσω social media. Τιμώντας έτσι έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος. Kι ας υπήρξαν ανάμεσα στα 'θύματα' του...

"Ευχαριστώ για τις μπύρες. Θα το πάρω ως κομπλιμέντο. Είχαμε σπουδαίες μάχες τα τελευταία χρόνια. Συγχαρητήρια για την κατάρριψη του ρεκόρ, είναι πραγματικά απίστευτο κατόρθωμα", έγραψε ο Τζίτζι Μπουφόν ενώ σε ανάλογο ύφος ήταν το μήνυμα του Γιαν Όμπλακ: "Συγχαρητήρια για το σπουδαίο επίτευγμα των 644 γκολ Λίο. Ποτέ δεν μου αρέσει να δέχομαι γκολ, αλλά η πρόκληση του να σε σταματήσουμε βγάζει τον καλύτερο εαυτό των τερματοφυλάκων".

Θυμίζουμε πως ο Λιονέλ Μέσι έχει βρεθεί αντιμέτωπος και με ελληνικές ομάδες. Και συγκεκριμένα με τους 'αιώνιους' αντιπάλους, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Φυσιολογικά, έχει σκοράρει απέναντι τους. Έτσι ο Αλέξανδρος Τζόρβας θα έχει στην κατοχή του τρία ειδικά μπουκαλιά της Budweiser για τα τρία γκολ που δέχθηκε τη σεζόν 2010-2011 από τον Αργεντίνο στις νίκες της Μπαρτσελόνα με 5-1 και 3-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ένα μπουκάλι θα παραλάβει ο Μάριο Γκαλίνοβιτς, απέναντι στον οποίο ο Μέσι πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του στο Champions League την σεζόν 2005-06 και ένα ακόμη θα βρεθεί στα χέρια του Σίλβιο Προτό, απέναντι στον οποίο σκόραρε ο 'Pulga' με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 3-1 την σεζόν 2016-2017.

Ποιος είναι ο γκολκίπερ που θα έχει την μεγαλύτερη συλλογή; Ο Ίκερ Κασίγιας. Ο επί σειρά ετών τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης δέχθηκε συνολικά 17 γκολ στην καριέρα του από τον Λιονέλ Μέσι και τόσα είναι τα μπουκάλια μπύρας που θα έχει στην κατοχή του. Αν και μετά από την πειρπέτεια υγείας του είναι αμφίβολο αν θα μπει στον πειρασμό να τα ανοίξει.


News 24/7

24MEDIA NETWORK