Ο Μέσι κέρδισε το FIFA Men's Player ψηφίζοντας Ρονάλντο

Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε για 6η φορά στην καριέρα του το βραβείο της FIFA για τον καλύτερο παίκτη της σεζόν, αφήνοντας πίσω του τον Ρονάλντο, τον οποίο πάντως ψήφισε. Ο Πορτογάλος έκλεψε τις εντυπώσεις με δύο κινήσεις του.

Ο Μέσι κέρδισε το FIFA Men's Player ψηφίζοντας Ρονάλντο
Ο Λέο Μέσι και η Μέγκαν Ράπινο κατά τη διάρκεια των βραβείων The Best της FIFA, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ο Λιονέλ Μέσι πήρε το βραβείο της FIFA για τον καλύτερο παίκτη της σεζόν 2018-2019, αφήνοντας πίσω του τους Βίρχιλ Φαν Ντάικ και Κριστιάνο Ρονάλντο. Στην ανάλογη ψηφοφορία της UEFA, ο Ολλανδός στόπερ της Λίβερπουλ ήταν αυτός που είχε κατακτήσει το σχετικό βραβείο.

Ο Αργεντίνος επιθετικός, έγινε ο πρώτος παίκτης μετά το 2013 που πήρε αυτή την διάκριση δίχως να έχει κατακτήσει το Champions League. Το 51/50 ήταν αυτό που χάρισε στον Μέσι το βραβείο. Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε την La Liga την περσινή σεζόν και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με τον Pulga να μετρά συνολικά 51 γκολ σε 50 συμμετοχές.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο... έκλεψε τις εντυπώσεις, καθώς δεν ήταν εκεί για να χειροκροτήσει το αντίπαλο δέος του όλα αυτά τα χρόνια, αφού ο Πορτογάλος σταρ δεν έδωσε το παρών στο γκαλά που πραγματοποιήθηκε στη Σκάλα του Μιλάνου.

Λίγη ώρα μετά την βράβευση του Μέσι, ανέβασε και ένα αινιγματικό ποστ στο instagram. Μια φωτογραφία με τον ίδιο να διαβάζει στον καναπέ και τον γιο του στο βάθος, γράφοντας "η υπομονή και η επιμονή είναι τα δύο χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν τον επαγγελματία από τον ερασιτέχνη. Οτιδήποτε σήμερα είναι μεγάλο κάποτε ξεκίνησε μικρό. Δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα, αλλά κάνε ό,τι μπορείς για να μετατρέψεις τα όνειρα σου σε πραγματικότητα. Και κράτα στο μυαλό σου ότι μετά τη νύχτα έρχεται ξημέρωμα".

Πάντως ο Λιονέλ Μέσι τίμησε με την ψήφο του τον Κριστιάνο Ρονάλντο, έστω και ως δεύτερο στην σειρά προτίμησης του. Ψήφισε στην πρώτη θέση τον Σαντιό Μανέ και στην τρίτη τον Φρένκι Ντε Γιονγκ.

Καλύτερη παίκτρια στον κόσμο αναδείχθηκε η Mέγκαν Ραπίνο, με την 34χρονη Αμερικανίδα εξτρέμ να προέρχεται από μία καταπληκτική χρονιά που την βρήκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ.

Ο Ντάνιελ Ζόρι πήρε το βραβεί Φέρεντς Πούσκας για το εκπληκτικό γκολ του με ανάποδο ψαλίδι κόντρα στην Φερεντσβάρος στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ντέμπρετσεν. Ο 18χρονος Ούγγρος φορ επικράτησε των Λιονέλ Μέσι και Χουάν Φερνάντο Κιντέρο στη σχετική κατηγορία.

Ο Γιούργκεν Κλοπ οδήγησε την Λίβερπουλ στην κατάκτηση του Champions League και πήρε το βραβείο του καλύτερου προπονητή, αφήνοντας τους Πεπ Γκουαρδιόλα και Μαουρίσιο Ποτσετίνο με την χαρά της υποψηφιότητας.

Άλισον Μπέκερ, Ματάις Ντε Λιχτ, Σέρχιο Ράμος, Βίρχιλ Φαν Ντάικ, Μαρσέλο, Λούκα Μόντριτς, Φρένκι Ντε Γιονγκ (, Κιλιάν Εμπαπέ, Λιονέλ Μέσι, Εντέν Αζάρ, Κριστιάνο Ρονάλντο, ήταν στην καλύτερη 11άδα.

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα πήρε το βραβείο Fair Play, όταν σε αγώνα της Championship κόντρα στην Άστον Βίλα, έδωσε εντολή στους παίκτες της Λιντς να αφήσουν να σκοράρει η αντίπαλος (τα παγώνια πέτυχαν γκολ με παίκτη της Βίλα τραυματία στο χορτάρι) παρά το γεγονός πως η ομάδα είχε μεγάλη ανάγκη τη νίκη κυνηγώντας να μπει στα play off ανόδου.

Η Σίλβια Γκρέκο που περιγράφει τους αγώνες της Παλμέιρας στον τυφλό γιο της στις εξέδρες του γηπέδου, τιμήθηκε ως η καλύτερη οπαδός.

Πού θα βρίσκεται σε 5 χρόνια ο Άνσου Φάτι;; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK