Ο Μέσι θα ζήσει την κατρακύλα της Μπαρτσελόνα πριν πάει στη Μάντσεστερ Σίτι

Ο Λιονέλ Μέσι διανύει το χειρότερο ξεκίνημα στο ισπανικό πρωτάθλημα τα τελευταία 15 χρόνια, ανήμπορος να ηγηθεί της Μπαρτσελόνα που έχει μια εικόνα ολοένα και πιο θλιβερή. Είναι η σεζόν που θα βιώνει την κατρακύλα σκεπτόμενος ότι πρέπει να πάρει την πιο μεγάλη απόφαση στη ζωή του.

Ο Λιονέλ Μέσι στη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος με την Αλαβές
Ο Λιονέλ Μέσι στη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος με την Αλαβές AP PHOTO/ALVARO BARRIENTOS

Αν η Μπαρτσελόνα, υπό τις οδηγίες του Ρόναλντ Κούμαν, είχε πετύχει το ιδανικό ξεκίνημα στο ισπανικό πρωτάθλημα, θα μετρούσε 18 βαθμούς σε 6 αγώνες. Είναι κάτι που έχει κάνει ξανά. Εκ του αντιθέτου, έχει έως σήμερα συλλέξει 10 λιγότερους σε μια πορεία που αναγνωρίζεται ως το δεύτερο χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας της υπό την καθοδήγηση νέου προπονητή. Τότε βέβαια, 49 χρόνια πριν (σεζόν 1971-72), ζούσε η ελπίδα καθώς ο μετέπειτα αναγεννητής της -και επίσης Ολλανδός- Ρίνους Μίχελς ανέδιδε μια γλυκιά νότα σιγουριάς. Αλήθεια, μπορεί κάποιος να πει το ίδιο για τον Κούμαν;

Σίγουρα όχι ο εμβληματικός αρχηγός της Μπέτις Χοακίν, ο οποίος στα 39 του παραμένει ενεργός στη La Liga δίχως να ξεχνά την πλέον τραυματική σχέση που είχε ποτέ με προπονητή κι ας έχουν περάσει 13 χρόνια από τη σεζόν 2007-08, όταν συνευρέθηκε με τον Ολλανδό τεχνικό στη Βαλένθια. Δεν έχει μάλιστα πρόβλημα να επικοινωνήσει προς όλες της κατευθύνσεις ότι ''δεν θα έπαιρνα τον Κούμαν ούτε για φροντιστή. Ευτυχώς δεν κράτησε πολύ και καταφέραμε να σώσουμε την χρονιά. Δεν πρόκειται να τον χαιρετήσω, ούτε αυτός εμένα. Ήταν κακό ό,τι ζήσαμε'' δήλωσε ο αειθαλής winger.

Όχι δα ότι ο Λιονέλ Μέσι περνάει καλά στη Μπάρτσα με τον Κούμαν πάνω από το κεφάλι του. Είχε διαφανεί άλλωστε ότι η 'φάση' δεν θα κυλήσει καλά, όταν ο Ολλανδός τον κάλεσε για να τον ενημερώσει ότι ''τελείωσαν αυτά που ήξερες''. Δεν το είπε ακριβώς έτσι, όμως σύμφωνα με τα ισπανικά Μ.Μ.Ε. αυτό ήταν το νόημα των λεγομένων του και η μετάφραση του απόλυτου ύφους που είχε κατά τη διάρκεια της κουβέντας με τον Αργεντινό. Αγωνιστικά δε, η ομάδα έχει χάσει τον προσανατολισμό της, αν αποδεχθούμε ότι είχε ποτέ τέτοιον καθώς η κριτική κατά του Κούμαν και των τακτικών χειρισμών του, περισσότερο αναδεικνύει μια δουλειά που γίνεται (εξ αρχής) με λάθος τρόπο.

Ακόμα και οι αριθμοί του Μέσι καταδεικνύουν ένα καταθλιπτικό ξεκίνημα στη σεζόν, με μόλις ένα γκολ σε έξι αγώνες πρωταθλήματος. Για να συναντήσουμε κάτι αντίστοιχο, θα πρέπει να κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο και συγκεκριμένα 15 σεζόν πίσω (2005-06), όταν ο 18χρονος τότε Λέο άρχισε να παίρνει τις πρώτες κανονικές ευκαιρίες στη βασική ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα με προπονητή έναν άλλο Ολλανδό, τον Φρανκ Ράικαρντ. Έκτοτε δεν υπήρξε ξεκίνημα πρωταθλήματος που να μην έχει σκοράρει τουλάχιστον 4 γκολ στα πρώτα 6 παιχνίδια που εκείνος αγωνίστηκε, πέραν μόλις μίας σεζόν που είχε σημειώσει 3.

Εν τω μεταξύ, στην Αγγλία πληθαίνουν τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Μέσι θα υπογράψει τον ερχόμενο Ιανουάριο, όταν πλέον θα αποκτήσει το δικαίωμα να το κάνει μπαίνοντας στον τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του με την καταλανική ομάδα, προσύμφωνο με τη Μάντσεστερ Σίτι. Σύμφωνα με την Telegraph, η κατάσταση στην ισπανική ομάδα είναι έκρυθμη, ο Αργεντινός νιώθει απογοήτευση και οι πιθανότητες για τους Σίτιζενς να τα καταφέρουν, είναι αρκετές. Έως τότε, ο Μέσι θα είναι ενεργό μέλος του καταντήματος της Μπαρτσελόνα και θα σκέφτεται αν και πως αυτό είναι εφικτό να αλλάξει με τέτοιο τρόπο που ο ίδιος θα νιώσει και πάλι χαρούμενος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK