Ο Μέσι ζήτησε τη φανέλα μόνο ενός παίκτη στην καριέρα του

Το ποδόσφαιρο ως μια ταινία με μαφιόζους. Σε αυτήν την υπόθεση, ο αρχιμαφιόζος Ζινεντίν Ζιντάν έχει βρει ήδη τον διάδοχο του. Και δεν είναι από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο σε στιγμιότυπο μεταξύ τους αναμέτρησης για το Champions League
Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο σε στιγμιότυπο μεταξύ τους αναμέτρησης για το Champions League AP PHOTO

Αν το σύγχρονο ποδόσφαιρο ήταν γκανγκστερική ταινία, τότε στη θέση του Βίτο Κορλεόνε θα ήταν ο Ζινεντίν Ζιντάν και οι Κριστιάνο Ρονάλντο - Λιονέλ Μέσι θα ήταν αδέλφια, τα οποία θα μονομαχούσαν για την εύνοια του πατέρα τους. Η ταινία θα έπαιρνε Όσκαρ και θα μνημονεύονταν στα γήπεδα και τις κινηματογραφικές αίθουσες όλης της υφηλίου για τα επόμενα 40-50 χρόνια.

Η πραγματική διάσταση αυτής της σινεφίλ μάχης εκδηλώθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο για πρώτη φορά, όταν ο Ζιντάν ρωτήθηκε από το Zhibo8 για τους 11 ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν την ομάδα των ονείρων του. Ο 'Ζιζού' προτίμησε τον Μέσι και τον Νεϊμάρ, τον Σέρχιο Ράμος, τον Λοράν Μπλαν, τον Κλοντ Μακελελέ, τον Κάρλος Μοζέρ, τον Λούκα Μόντριτς, τον Αντρές Ινιέστα, τον Καρλ Χαιντς Φόστερ, τον Ρονάλντο και τον Φαμπιάν Μπαρτέζ στη θέση του τερματοφύλακα. Συγκεκριμένα, ο Ζιντάν δεν αρκέστηκε σε μια ενδεκάδα παικτών, αλλά συνέθεσε μια ολόκληρη 17άδα, προσθέτοντας και τους Ρομπέρτο Κάρλος, Ντάνι Άλβες, Πάολο Μαλντίνι, Καφού, αλλά και τον εαυτό του. Αυτό έκανε ακόμα χειρότερη την ύβρη προς το πρόσωπο του Κριστιάνο Ρονάλντο. Δεκαεπτά επιλογές από τον Ζιντάν και ο Κριστιάνο πουθενά.

Διάλειμμα για να θυμηθούμε την ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, των 10 ντυμένων ξύλων και του Ζιντάν, τη μεγαλύτερη crossover ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που δεν συνέβη ποτέ.

Αν είχε συμβεί, ίσως να μην είχαμε θαυμάσει ποτέ αυτό:

Επιστροφή στο σήμερα και σε μια δήλωση του Μέσι σε ιστοσελίδα της Αργεντινής: "Δεν ζητώ από άλλους παίκτες στο φινάλε των αγώνων να ανταλλάξουμε φανέλες, υπήρχε όμως μία φορά που ζήτησα φανέλα από τον Ζιντάν. Γενικά, αν ένας Αργεντινός παίζει στην αντίπαλη ομάδα, αλλάζω φανέλα μαζί του. Εάν όμως δεν μου το ζητήσει κάποιος, δεν το προτείνω και εγώ σε κάποιον άλλον". O Μέσι με αυτή τη δήλωση έκλεισε πονηρά το μάτι στον Ζιντάν, ανταποδίδοντας το σεβασμό, κάνοντας μια νοητή υπόκλιση, όπως αυτή που είχε κάνει στο σινεμά ο Μάικλ Κορλεόνε, στο τέλος της ταινίας 'Ο Νονός', παίρνοντας την ευλογία του πατέρα του, Βίτο. Με ένα πατρικό χάδι, η διαδοχή στην ηγεσία της πιο τραγικής οικογένειας γκάνγκστερ της μεγάλη οθόνης, είχε πραγματοποιηθεί. Στο σύμπαν του ποδοσφαίρου, η διαδικασία της διαδοχής του Ζιντάν βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο ίδιος όμως, έχει ήδη δείξει τις προτιμήσεις του.

Ο Τζον φαν'τ Σιπ και οι 4 'κομμένοι' διεθνείς βρίσκονται στο μικροσκόπιο του Pod-όσφαιρο, ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Ποιοι θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στη νέα ομάδα που χτίζει ο Ολλανδός τεχνικός;


News 24/7

24MEDIA NETWORK