Ο μεθυσμένος Γκρίλις δεν ξέρει να ζητά συγγνώμη

Το βίντεο με τις οδικές παραβάσεις του Τζακ Γκρίλις ήταν σοκαριστικό. Του στοίχισε το δίπλωμα για 9 μήνες και 85.000 ευρώ. Συγγνώμη πάντως δεν ζήτησε. Και ίσως έχει τον λόγο του.

Ο Τζακ Γκρίλις στη διάρκεια της αναμέτρησης Γουλβς - Άστον Βίλα στο 'Molineux Stadium' του Wolverhampton | 12/12/2020 (AP Photo/Rui Vieira, Pool)
Ο Τζακ Γκρίλις στη διάρκεια της αναμέτρησης Γουλβς - Άστον Βίλα στο 'Molineux Stadium' του Wolverhampton | 12/12/2020 AP PHOTO/RUI VIEIRA, POOL

Το να δείξει τι αξίζει εντός των τεσσάρων γραμμών είναι το εύκολο μέρος της δουλειάς που έχει ο Τζακ Γκρίλις. Το δύσκολο είναι να σταματήσει να διαλύει ό,τι χτίζει, όταν είναι εκτός των τεσσάρων γραμμών. Στις 8 Σεπτέμβρη, η Νίκη Μπάκουλη έγραφε στο Contra.gr για τον αρχηγό της Άστον Βίλα. Ένα παιδί που έχασε τον μικρό του αδερφό όταν ήταν 4 ετών και η επίσης μικρότερη αδερφή του υποφέρει από εγκεφαλική παράλυση.

Ο Γκρίλις είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή. Προικισμένος με ανεξάντλητο ταλέντο, αλλά και με την τάση να απασχολεί συχνά την κοινή ποδοσφαιρική γνώμη με τα καμώματα του. Τον περασμένο Μάρτιο, στις 28 του μήνα συνέστησε στους Άγγλους να σεβαστούν τα μέτρα που 'χε πάρει η κυβέρνηση για τον περιορισμό του Covid-19 και στις 29/3 συνελήφθη, καθώς έπεσε με το αυτοκίνητο του σε σταθμευμένα αυτοκίνητα περιοχής που δεν ήταν η γειτονιά του. Αργότερα αποκαλύφθηκε πως είχε πάει σε πάρτι. Και είχε πιει.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός είχε ήδη ποινή 6 πόντων για παραβίαση ορίου ταχύτητας το 2018, πριν προκαλέσει το συμβάν στο Dickens Heath και εν συνεχεία ένα ακόμη κοντά στο προπονητικό κέντρο της Βίλα, στις 18 του περασμένου Οκτώβρη. Πάντα με τον ίδιο πρωταγωνιστή πίσω από το τιμόνι. Στην διάρκεια της δίκης του, το υλικό από τις κάμερες (CCTV) ασφαλείας για τις παραβάσεις του ήταν σοκαριστικό.

Το πρώτο βίντεο δείχνει τον Γκρίλις να ρίχνει το Range Rover, αυτοκίνητο αξίας 100.000 ευρώ, με δύναμη πάνω σε ένα βαν, πριν φύγει από το σημείο. Λίγα λεπτά μετά επιστρέφει -ή τουλάχιστον προσπαθεί- και τρακάρει ξανά με ένα σταθμευμένο όχημα, πριν καβαλήσει το πεζοδρόμιο άγαρμπα με το Range Rover. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο αρχηγός της Άστον Βίλα μύριζε λικέρ και μπέρδευε τα λόγια του μετά το συμβάν.

Το δεύτερο βίντεο έδειξε πλάνα από τον περασμένο Οκτώβρη, όπου ο Γκρίλις κινείται εκτός ορίου ταχύτητας στον αυτοκινητόδρομο Μ42 και να επιχειρεί 'σφήνες'. Την ίδια μέρα οι κάμερες τον έπιασαν να οδηγεί το Range Rover με 120 χιλιόμετρα, με ένα αστυνομικό όχημα χωρίς διακριτικά να τον παρακολουθεί.

Ο Τζον Ντάι, δικηγόρος του παίκτη, υποστήριξε πως "ο Γκρίλις νιώθει μεγάλη ντροπή. Όχι μόνο γιατί αυτή είναι μια προβληματική εικόνα για την φήμη του, αλλά γιατί πραγματικά λυπάται". Όχι τόσο ώστε να ζητήσει συγγνώμη, σύμφωνα με τον Ρέτζιναλντ Γούντκοκ.

Πρόκειται για τον 73χρονο ιδιοκτήτη του βαν, μια Mercedes αξία 35.000 ευρώ, που εμβόλισε ο Γκρίλις. Και υποστήριξε πως ουδέποτε άκουσε μια συγγνώμη από τον διεθνή μεσοεπιθετικό, τονίζοντας πως δεν γνωρίζει την ιδιότητα του.

"Δεν ακολουθώ την Βίλα και καμία ομάδα γενικότερα. Αν έτσι θέλει να ζήσει τη ζωή του, είναι δική του επιλογή. Αλλά οι ποδοσφαιριστές παίρνουν χρήματα που δεν αξίζουν και πιστεύουν πως δικαιούνται πράγματα που στην πραγματικότητα δεν αξίζουν, εξαιτίας της φήμης τους".

Οι δικαστές του Μπέρμιγχαμ ενημερώθηκαν από τη νομική υπεράσπιση του παίκτη, πως είναι διατεθειμένος να πληρώσει για όλες τις ζημιές που προκάλεσε. Ο Γκρίλις τιμωρήθηκε με πρόστιμο 85.000 ευρώ και στέρηση της άδειας οδήγησης για τους επόμενους 9 μήνες, ενώ παραδέχθηκε τις παραβάσεις του.

Με 6 γκολ και 6 ασίστ σε 12 συμμετοχές, ο 25χρονος αρχηγός της Βίλα είναι πρωταγωνιστής στο πολύ καλό ξεκίνημα της ομάδας του την φετινή σεζόν στην Premier League, που την βρίσκει στην 11η θέση με δύο ματς λιγότερα. Η ζωή δεν φέρθηκε ευγενικά στον Γκρίλις και τον φόρτωσε με πόνο από πολύ μικρή ηλικία. Ίσως νιώθει πως του χρωστά μια συγγνώμη. Αυτή που ο ίδιος δεν μπορεί ακόμη να πει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK