Ο Μιχάλης Σηφάκης έβαλε το (δεύτερο) μεγαλύτερο στοίχημα της καριέρας του

Όχι, δεν έχει αποσυρθεί ακόμη ο Μιχάλης Σηφάκης και στοιχημάτισε ότι θα επανέλθει στη δράση σύντομα. Αν δεν αστειεύεται.

Ο Μιχάλης Σηφάκης σε προπόνηση της Εθνικής ομάδας
Ο Μιχάλης Σηφάκης σε προπόνηση της Εθνικής ομάδας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μεταξύ μας, θα ήταν ψέμα αν έλεγες πως σχεδόν τρία χρόνια από την τελευταία συμμετοχή του σε επίσημο παιχνίδι είσαι βέβαιος ότι ο Μιχάλης Σηφάκης δεν ανήκει πια στο κλαμπ των παλαίμαχων τερματοφυλάκων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παραδόξως στην περίπτωση αυτή η πραγματικότητα διαφέρει και διαψεύδει κάθε τέτοια εκδοχή. Γιατί, μολονότι ο Ηρακλειώτης γκολκίπερ δεν έχει αγωνιστεί από το 11 Μαρτίου του 2018, όταν για 90 λεπτά υπερασπίστηκε την εστία της Σάμπσουνσπορ στην ήττα με 2-1 από την Γκαζιαντέπ για τη β' κατηγορία της Τουρκίας, συμπωματικά ή καρμικά μάλιστα στο παιχνίδι που τελευταίο γκολ του τότε συμπαίκτη του Γιώργου Σαμαρά, στα (κλεισμένα από τον Σεπτέμβρη) 36 του δεν έχει διαγράψει από το μυαλό του το ενδεχόμενο της ενεργοποίησης!

Ο Σηφάκης, εκ των φιλοξενούμενων στο σαρκαστικό 'Χιούστον το Λύσαμε' του ΑΝΤ1, δεν έκρυψε ότι έχει 'φορτωθεί' κάποια παραπανίσια κιλά, φτάνοντας αισίως σε τριψήφιο αριθμό. Από την άλλη υποστήριξε ότι ο παράγοντας αυτός δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει αποτρεπτικά, αφού ούτως ή άλλως βρίσκεται σε διαδικασία απώλειας του περιττού βάρους κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις της συζύγου του, προκειμένου σε περίπτωση που έρθει η ώρα/πρόταση να βγει καλοδιατηρημένος από την κατάψυξη.

Επειδή μάλιστα είναι τόσο πεπεισμένος ότι, βάσει της εμπειρίας ετών και των προσόντων, θα βρει κάποιο κλαμπ για να κλείσει τον κύκλο του ως αθλητής στο χορτάρι κι όχι έξω απ' αυτό, δεν δίστασε να στοιχηματίσει την αγορά ενός 'μικρού αυτοκινήτου' με τον έναν εκ των κεντρικών παρουσιαστών, τον Φάνη Λαμπρόπουλο, που τον αμφισβητούσε ανοικτά ενόσω ο συγκυβερνήτης του διαστημόπλοιου Νικόλας Ράπτης εξέφραζε τις ζωηρές ενστάσεις του εξαιτίας του κόστους, με την απαρέγκλιτη προϋπόθεση ότι για να 'ναι νικητής αυτό θα συμβεί σε ομάδα πρώτης κατηγορίας. Στην Ελλάδα, στην Κύπρο ή οπουδήποτε στο εξωτερικό. Τα χέρια δεν τα έδωσαν οι δυο τους, αλλά η συμφωνία επικυρώθηκε με το άγγιγμα των αγκώνων (από το 1:30:00 ως το 1:32:00).

Συνεπώς ο Σηφάκης, των περισσότερων από 300 αγώνων στην καριέρα του ήδη (ΟΦΗ, Ολυμπιακός, Άρης, Σαρλερουά, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, Κορτράικ, Σάμσουνσπορ) με 106 'clean sheets' και των 3 συμμετοχών σε EURO (2012) επί συνόλου 15 στην Εθνική όντας μέλος αποστολών σε Συνομοσπονδιών και Παγκόσμιο, θα κυνηγήσει τη δεύτερη ογκωδέστερη πρόκληση της. Ως ο μεγάλος γιος του Μύρωνα, επί σειρά ετών τερματοφύλακα του ΟΦΗ και ηρωικής μορφής στο κερδισμένο κύπελλο του '87, κουβαλούσε το βάρος της άξιας διαδοχής κι ενός ονόματος που όφειλε τουλάχιστον να υπερασπιστεί, αν όχι να ξεπεράσει. Στο σχολείο θυμήθηκε πως δεν ήταν ο Μιχάλης, αλλά πάντα ο 'Σηφάκης' κι, ακούσια, αυτό γέννησε μέσα του μια ακέραια ευθύνη, στην οποία βαδίζοντας για τα 37 του έχει ξεκάθαρα ανταποκριθεί.

Γιατί όχι, εφόσον δεν αστειευόταν φυσικά, να επανέλθει στο επαγγελματικό επίπεδο για ν' αποχωρήσει όπως αρμόζει σ' έναν τερματοφύλακα της δικής του άκρως πετυχημένης πορείας του. Εδώ κατάφερε να δέσει κορδόνια παπουτσιού και γραβάτα στο λαιμό ή ξεκουμπώσει ένα πουκάμισο, φορώντας τα γάντια της δουλειάς!


News 24/7

24MEDIA NETWORK