Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο ήξερε από προκριματικά

Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στη Λεγανές. Στον Ολυμπιακό θα τον θυμούνται ως τον επιθετικό που ήξερε καλά τι έπρεπε να κάνει στην φάση των προκριματικών της Ευρώπης.

Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Κράσνονταρ για τα playoffs του Champions League 2019-2020. KOSTAS VILLA / EUROKINISSI
Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Κράσνονταρ για τα playoffs του Champions League 2019-2020. KOSTAS VILLA / EUROKINISSI

Με 16 γκολ και 5 ασίστ σε 62 συμμετοχές με τα ερυθρόλευκα, ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο δεν έκανε ακριβώς θραύση στη θητεία του στο Λιμάνι. Όταν ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Ισπανό στράικερ ως ελεύθερο από τη Λεγανές τον Ιούλιο του 2018, γνώριζε πως δεν έβαζε μια μηχανή τερμάτων στο ρόστερ του. Αλλά έναν επιθετικό που τον χαρακτήριζε η λέξη 'τίμιος'.

Μοχθούσε στο χορτάρι, συμμετείχε σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού, ακολουθούσε την τακτική, δούλευε για την ομάδα. Και ενίοτε έβρισκε δίχτυα. Σε ένα -ακραία πολλές φορές- απαιτητικό κοινό, όπως αυτό του Ολυμπιακού, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να 'κάψει' καρδιές ο Γκερέρο. Τον Γενάρη επέστρεψε ως δανεικός στη Λεγανές, με οψιόν αγοράς στα 2,5 εκατ. ευρώ. Όπως όλα δείχνουν στην ισπανική ομάδα θα παραμείνει και για την επόμενη σεζόν, άγνωστο πως. Δεν είναι ξεκάθαρο αν έγινε χρήση της ρήτρας (φαντάζει δύσκολο) ή Ολυμπιακός και Λεγανές έφτασαν σε κάποιου άλλου είδους συμφωνία.

Η αλήθεια είναι πως ο Γκερέρο θα ξεχαστεί σχετικά γρήγορα στο ευρύ ερυθρόλευκο κοινό. Ωστόσο αν κάποιος επιχειρήσει να κρατήσει μια καλή ανάμνηση από εκείνον, αυτή σίγουρα θα αφορά την συμβολή του στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να φτάσει στους ομίλους μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης μέσω της προκριματικής φάσης.

Τον Αύγουστο του 2018 οι 'ερυθρόλευκοι' με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο και ανανεωμένο κατά... 20 παίκτες ρόστερ, ρίχτηκαν στην μάχη των προκριματικών του Europa League. Πρώτη αντίπαλος η Λουκέρνη, με τον Γκερέρο να σκοράρει δύο τέρματα στο 4-0 του Φαλήρου και ένα ακόμη στο 1-3 της ρεβάνς. Ο Ισπανός φορ αγωνίστηκε και στα playoffs απέναντι στην Μπέρνλι. Δεν σκόραρε αλλά είχε θετική παρουσία, βάζοντας το δικό του λιθαράκι στον αποκλεισμό της αγγλικής ομάδας και την είσοδο του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Το καλοκαίρι του 2019 βρήκε τον Γκερέρο στην προετοιμασία των Πειραιωτών, αλλά με τη στάμπα του 'φευγάτου'. Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός εγκατέλειψε την προοπτική του Μάρκους Μπεργκ και στράφηκε στην επιλογή του Γιουσέφ Ελ Αραμπί είχε χαθεί χρόνος που χρειαζόταν να καλύψει στις προπονήσεις ο Μαροκινός φορ. Έτσι ο Πέδρο Μαρτίνς εμπιστεύτηκε τον Μιγκέλ Γκερέρο στη μάχη των προκριματικών του Champions League.

Πρώτος αντίπαλος η Βικτόρια Πλζεν. Το 0-0 της Τσεχίας ακολούθησε ένα στείρο πρώτο ημίχρονο στη ρεβάνς του 'Γ. Καραϊσκάκης'. Ο Γκιλιέρμε στο 51' έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό και μετά από 70 λεπτά αγώνα το ματς έμενε στο ρευστό 1-0 και η πρόκριση ανοιχτή. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ένα εξαιρετικό σλάλομ του Ισπανού φορ κατέληξε στο 2-0 για τους 'ερυθρόλευκους', που μετέτρεψαν σε πάρτι (4-0) το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Ακολούθησαν τα δύο παιχνίδια με την Μπασακσεχίρ. Το γκολ του Μασούρα υπέγραψε τη νικηφόρα απόδραση του Ολυμπιακού από την Κωνσταντινούπολη (0-1), όμως υπήρχε ακόμη το 90λεπτο της ρεβάνς. Χωρίς σκορ το πρώτο ημίχρονο στο Φάληρο, όμως στο 55' η έμμεση ασίστ του Γκερέρο στον Σεμέδο ήταν αρκετή για το 1-0, που έφερε τους Πειραιώτες σε απόλυτα πλεονεκτική θέση. Με τον Βαλμπουενά, εντέλει, να υπογράφει το τελικό 2-0.

Φτάνοντας στα playoffs της διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός είχε ένα ακόμη εμπόδιο. Την ρωσική Κρασνοντάρ του Μάρκους Μπεργκ. Η πρώτη αναμέτρηση ήταν στο 'Γ. Καραϊσκάκης' και μετά από μισή ώρα δεν υπήρχε σκορ στο παιχνίδι. Φτάνοντας στο 31' ήταν ένα καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ του Γκερέρο που έβαλε 'φωτιά' στις κερκίδες και την ομάδα του σε θέση οδηγού. Με τους 'ερυθρόλευκους' να πετυχαίνουν τρία ακόμη τέρματα μετά το 78' για το θριαμβευτικό 4-0.

Στη ρεβάνς, ο Γκερέρο τραυματίστηκε στο ζέσταμα με τον Ελ Αραμπί να παίρνει τη θέση του, σκοράροντας δύο γκολ για το 1-2 του Ολυμπιακού, που έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που φτάνει στους ομίλους του Champions League μέσα από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών.

Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο εκπλήξεις, ωστόσο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Μιγκέλ Γκερέρο δεν θα ξαναφορέσει τα ερυθρόλευκα. Ακόμη πιο σίγουρο είναι πως μάλλον δεν θα δημιουργήσει νοσταλγία σε κανέναν. Ωστόσο η παρουσία του στους Πειραιώτες μόνο ζημιογόνα δεν ήταν για τον σύλλογο. Είχε και αυτός ένα μικρό μερίδιο στην προσπάθεια των 'ερυθρολεύκων' να κάνουν ένα -απόλυτα επιτυχημένο όπως αποδείχθηκε στην πορεία- restart, μετά το τέλος της σχεδόν καταστροφικής περιόδου 2017-2018.

News 24/7

24MEDIA NETWORK