Ο Μίκελ τα έβαλε με την τουρκική πολιτική για τον κορονοϊό και κέρδισε

Αφού πρώτα έδωσε μια εξοργιστική απάντηση για τον λόγο που συνεχιζόταν το πρωτάθλημα στην Τουρκία, ο πρόεδρος της Τράμπζονσπορ, Αχμέτ Αγάογλου, δοκίμασε τις αντοχές ηθικής του Τζον Όμπι Μίκελ. Και έχασε.

Ο Τζον Όμπι Μίκελ απογοητευμένος στην λήξη της αναμέτρησης Νιγηρία - Γερμανία, στον ημιτελικό του Ολυμπιακού τουρνουά του Σάο Πάουλο, στις 17 Αυγούστου 2016. (AP Photo/Leo Correa)
Ο Τζον Όμπι Μίκελ απογοητευμένος στην λήξη της αναμέτρησης Νιγηρία - Γερμανία, στον ημιτελικό του Ολυμπιακού τουρνουά του Σάο Πάουλο, στις 17 Αυγούστου 2016. AP PHOTO/LEO CORREA

Ο Τζον Όμπι Μίκελ δεν είναι πια παίκτης της Τράμπζονσπορ. Πλήρωσε την ακεραιότητα της γνώμης του, υποστηρίζοντας μέσω Instagram πως υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να συνεχιστεί το ποδόσφαιρο. Στην Τουρκία επέμεναν για εβδομάδες. Ματς διεξάγονταν κανονικά, κεκλεισμένων των θυρών. Ρισκάροντας την υγεία παικτών, προπονητών, τεχνικού και ιατρικού επιτελείου, διαιτητών. Αγνοώντας τον κίνδυνο του κορονοϊού.

Όταν άκουσε την δικαιολογία του Αχμέτ Αγάογλου, προέδρου της Τράμπζονσπορ, γι' αυτήν την επιμονή, ο Όμπι Μίκελ δεν ήξερε αν πρέπει να κλάψει ή να γελάσει. Δώστε βάση: "Το ποδόσφαιρο στην Τουρκία είναι ένα μέσο που επιτρέπει στον κόσμο να ξεφορτώνεται το άγχος του, να διασκεδάζει και να απασχολεί του μυαλό του. Αν αναβάλλουμε το πρωτάθλημα για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε έναν μήνα από σήμερα δεν θα υπάρχουν αρκετοί δικαστές για να αποφασίζουν υπέρ των διαδίκων σε όλες τις περιπτώσεις διαζυγίων". Αυτό δήλωσε ο Αγάογλου. Γι' αυτό συνεχιζόταν το πρωτάθλημα στην Τουρκία. Για τα... διαζύγια. Οκ, προχωράμε.

"Απλά καταλαβαίνεις πώς σκέφτονται εκεί. Οφείλω να είναι ειλικρινής και ωμός σε αυτό που λέω. Δείχνει ξεκάθαρα πως δεν ενδιαφέρονται στην πραγματικότητα για την ανθρώπινη ζωή! Δεν τους νοιάζει τι συμβαίνει στον κόσμο. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κερδίσουν το πρωτάθλημα. Υπέγραψα στην Τράμπζονσπορ του καλοκαίρι για να πάρουμε τον τίτλο. Έδινα το 100% σε κάθε ματς. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, όπου ο κόσμος ολόκληρος βιώνει μια πολύ ζόρικη κατάσταση, ένιωθα πως δεν γίνεται να συνεχίζεται το ποδόσφαιρο", τόνισε χαρακτηριστικά ο Μίκελ σε συνέντευξη του στον Guardian.

Εντέλει στην γειτονική χώρα επικράτησε η κοινή λογική, δικαιώνοντας ουσιαστικά τον πρώην πια παίκτη της Τράμπζονσπορ. Είχε προηγηθεί η 'μάχη' του με τον Αγάογλου. Όταν ο πρόεδρος της τουρκικής ομάδας έμαθε για το ποστάρισμα του Μίκελ στα social media, έξαλλος κάλεσε τον παίκτη να το κατεβάσει. "Δεν έπρεπε να το γράψεις αυτό, είμαστε σε μια διαδικασία να γίνουμε πρωταθλητές. Πρέπει να το κατεβάσεις", του ζήτησε ο Αγάογλου.

"Δεν κατεβάζω το ποστ μου. Αυτή είναι η γνώμη μου. Ο κόσμος περνάει μια δύσκολη περίοδο, μια τρομακτική περίοδο. Εσείς πρέπει να ξυπνήσετε". Ακολούθησε μια face to face συνάντηση των δύο ανδρών, με τον Αγάογλου να προχωράει σε απειλές. "Μου είπε πως αν δεν κατεβάσω το ποστ, δεν θα παίξω ξανά ως το τέλος της σεζόν. Του είπα πως αν αυτή είναι η πρόθεση τους, τότε είμαι έτοιμος να υπερασπιστώ τη γνώμη μου και να δεχθώ τις συνέπειες. Ο πρόεδρος μού είπε πως θα ενημερώσει τον προπονητή να μην αγωνιστώ. Του απάντησα 'οκ'".

Ήδη κυκλοφορούσε μια φήμη πως αν το πρωτάθλημα προχωρούσε διακοπή, δεν θα επιτρεπόταν στους ξένους παίκτες να αναχωρήσουν από την χώρα. Αυτό για τον Μίκελ σήμαινε κάποιους μήνες χωρίς να δει την οικογένεια του, που βρισκόταν στο Λονδίνο. Έτσι κάλεσε τους εκπροσώπους του για να πάνε σε μια στρατηγική εξόδου.

"Η ομάδα μου είπε 'αν φύγεις, δεν θα επιστρέψεις'... Με απειλούσαν να μην φύγω, καταλαβαίνεις; Πίστευαν πως δεν έχω το σθένος να υπογράψω την ακύρωση του συμβολαίου μου. Δεν με ενδιέφερε όμως. Τους είπα ας γίνει έτσι. Έπρεπε να βρίσκομαι με την οικογένεια σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε. Όλοι στην Τουρκία φοβούνται να πουν κάτι, μήπως τιμωρηθούν από τον σύλλογο ή στραφούν εναντίον τους οι οπαδοί. Ένιωσα πως κάποιος πρέπει να βγει μπροστά, να πει την αλήθεια. Αυτό έκανα. Δέχθηκα μηνύματα από Τούρκους παίκτες. Μου έγραφαν 'μπράβο που αντιστάθηκες γιατί εμείς εδώ δεν μπορούμε να μιλήσουμε, καταλαβαίνεις...'. Φοβούνται μην χάσουν την δουλειά τους, το συμβόλαιο. Το καταλαβαίνω. Για εμένα ήταν ζήτημα της οικογένειας, να τους στηρίξω, να βοηθήσω τον κόσμο να το ξεπεράσουμε. Και μπορούμε να το κάνουμε μόνο αν ακολουθούμε τις οδηγίες, μείνουμε σπίτι και να μην παίζουμε ποδόσφαιρο αυτό το διάστημα".

Ο Τζον Όμπι Μίκελ αποχώρησε από την Τράμπζονσπορ, λίγες μέρες πριν αποφασιστεί και στην Τουρκία πως είναι αδύνατο να συνεχιστεί το ποδόσφαιρο υπό την απειλή του COVID-19. Μάλλον κατάλαβαν πώς η υγεία όλων είναι σημαντικότερη από την... έξαρση διαζυγίων που θα ακολουθήσει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK