Οι πάσες του Μίσιτς θα λείψουν από τον ΠΑΟΚ όσο οι βροχές από την έρημο

Ο Γιόσιπ Μίσιτς ήταν ένας από τους λίγους λόγους της φετινής σεζόν που επέτρεπαν στον ΠΑΟΚ να χαμογελά. Μετά τον τραυματισμό του Κροάτη χαφ, ο 'Δικέφαλος' μετατρέπεται σε καθαρό αουτσάιντερ τόσο για την μάχη της 2ης θέσης με την ΑΕΚ, όσο και για τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Ο Μίσιτς πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε για τον ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό (2-1) στην Τούμπα, στην πρεμιέρα της Super League (25/08/2019) MOTION TEAM

Στον ΠΑΟΚ δεν έφτανε η ήττα από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα των playoffs στην Τούμπα. Δεν έφτανε η κακή εμφάνιση και ο προβληματισμός που υπάρχει γύρω από το ρόστερ και τον Αμπέλ Φερέιρα. Ήρθε και ο τραυματισμός του Γιόσιπ Μίσιτς για να δέσει το γλυκό. Του παίκτη στο πρόσωπο του οποίου είχαν βρει έναν καλό λόγο για να χαμογελάνε στον 'Δικέφαλο'.

Για τον Κροάτη χαφ τα έχουμε ξαναπεί αναλυτικά. Ήταν ο μόνος στη διάρκεια της σεζόν που κρατούσε σταθερά ψηλά την σημαία στον άξονα της μεσαίας γραμμής του ΠΑΟΚ. Όταν ο Εσίτι αγκομαχούσε να αντιληφθεί πού βρισκόταν, όταν ο Αουγκούστο έψαχνε να βρει τα πατήματα του, όταν το πείραμα Ελ Καντουρί σταδιακά εγκαταλείφθηκε, όταν ο Μαουρίσιο πάλευε να επιστρέψει από έναν σοβαρό τραυματισμό. Ακόμη και στην τελευταία ήττα από τον Ολυμπιακό, όταν στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε δύο φορές το σωστό τάιμινγκ για να κινηθεί κάθετα στην πλάτη της άμυνας των 'ερυθρολεύκων' αλλά κανείς δεν βρέθηκε να αντιληφθεί την πρόθεση του και να τον τροφοδοτήσει ανάλογα.

Η μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ έχει σκοράρει 11 γκολ στο πρωτάθλημα. Τα 5 από αυτά φέρουν την υπογραφή του Μίσιτς.  Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει καταγράψει 29 ασίστ στο ενεργητικό της στην Super League. Οι 8 από αυτές εντοπίζονται στα στατιστικά του Κροάτη. Η μετάφραση είναι εύκολη: με τον 26χρονο μέσο να τίθεται νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν, καθώς θα υποβληθεί σε επέμβαση για την κύστη στη βουβωνική χώρα, ο ΠΑΟΚ χάνει την κινητήριο δύναμη του στον πλέον νευραλγικό χώρο του γηπέδου. 

Ο Μαουρίσιο μετά την επιστροφή του στην δράση δεν είναι (ακόμη τουλάχιστον) ο ίδιος παίκτης, ο Εσίτι δεν διαθέτει οργανωτικές ικανότητες, ο Αουγκούστο προσπαθεί να αποφύγει το χειρουργείο μετά την ρήξη οπίσθιου χιαστού, ο Βέρνμπλουμ... κανείς δεν ξέρει τι και πώς. Ακόμη και ο Μπίσεσβαρ δεν έχει πιάσει τους αριθμούς της περσινής σεζόν όταν είχε +10 γκολ και +10 ασίστ. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τον τρόπο που θα αντιδράσει ο ΠΑΟΚ σε αυτή την εξέλιξη. Αν θα του προκύψει κάποιο πρόσωπο έκπληξη ή μια αλλαγή τακτικής που θα φέρει λύσεις. Κρίνοντας ωστόσο από τα πεπραγμένα και τη συνολική εικόνα της σεζόν, η απώλεια του Μίσιτς είναι αρκετή για να φέρει την ΑΕΚ σε θέση φαβορί στην μάχη της δεύτερης θέσης...

Την ίδια στιγμή, ο Κροάτης ήταν κομβικός για την ομάδα του και στο Κύπελλο. Με 3 ασίστ και 1 γκολ σε 4 συμμετοχές. Με το μοναδικό του τέρμα να είναι άψογο σε εκτέλεση και μάλιστα εξαιρετικά κομβικό, στον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Εκεί όπου οι 'ερυθρόλευκοι' προηγήθηκαν 0-2 στο 8', ο Πέλκας μείωσε στο 10' και δύο λεπτά αργότερα ο Μίσιτς με άπιαστο σουτ έφερε το ματς στα ίσια. Πριν το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Πέλκα στο 69' του παιχνιδιού γράψει το τελικό 3-2.

Με την ρεβάνς να διεξάγεται στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', ο Ολυμπιακός διαθέτει το πλεονέκτημα της ανατροπής για την πρόκριση στον τελικό. Πλεονέκτημα που φαντάζει να μεγάλωσε μετά τον τραυματισμό του Μίσιτς. Με τον ΠΑΟΚ να καλείται να δώσει τις επόμενες μάχες στη σεζόν, για την έξοδο στο Champions League και το Κύπελλο, ευρισκόμενος πλέον καθαρά σε μειονεκτική θέση...

News 24/7

24MEDIA NETWORK