Μήτρογλου, το κελεπούρι των "πεσμένων"

Ο Κώστας Μήτρογλου "πουλάει" ακόμη! Αν και οι συμμετοχές του με τη Φούλαμ ήταν μετρημένες, ο Έλληνας φορ συμπεριλαμβάνεται στη λίστα ποδοσφαιριστών από υποβιβασμένες ομάδες κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων οι οποίοι θ' απασχολήσουν το θερινό μεταγραφικό παζάρι.

Μήτρογλου, το κελεπούρι των "πεσμένων"

Μάλιστα, στην 20άδα που δημοσίευσε το "Bleacher Report", ο πρώην φορ του Ολυμπιακού φιγουράρει στην πέμπτη θέση, ξεπερνώντας φερ' ειπείν τον διεθνή Μεξικανό γκολκίπερ Γκιγέρμο Οτσόα της Αζαξιό και τον Ολλανδό επιθετικό Ρίκο Φαν Βολφσβίνκελ της Νόριτς.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ο Μήτρογλου " είναι μια περίεργη υπόθεση - η Φούλαμ πλήρωσε 11 εκατ. λίρες για να τον φέρει τον Ιανουάριο. Παρόλα αυτά ο 26χρονος κατέληξε να εμφανιστεί σε μόλις τρία παιχνίδια της κορυφαίας κατηγορίας, με τον Φέλιξ Μάγκατ να κρίνει τον παίκτη ανέτοιμο".

Μήτρογλου, το κελεπούρι των "πεσμένων"

Σημειώνει ωστόσο ο ίδιος λίγο παρακάτω πως " παρά την έλλειψη χρόνου συμμετοχής, ο Μήτρογλου έχει συμπεριληφθεί στην 29άδα (σ.σ 23άδα πλέον) της Ελλάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένας σε λογικά πλαίσια ελκυστικός στόχος στη διάρκεια του καλοκαιριού".

Οι υπόλοιποι της παρέας

Η λίστα είναι γεμάτη από περιπτώσεις παικτών από την ισπανική, την ιταλική, τη γερμανική, την αγγλική και τη γαλλική αγορά. Περιπτώσεις παικτών που θα μπορούσαν -γιατί όχι;- ν' απασχολήσουν ακόμη και ελληνικούς συλλόγους πρώτης γραμμής, αν έχουν τη δυνατότητα και κυρίως θέλουν να ξοδέψουν κάτι παραπάνω. Για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ δηλαδή ο λόγος...

Εκτός από τον Οτσόα και τον Φαν Βολφσβίνκελ που προαναφέραμε, ο Ζαϊρινός στράικερ Ντομί Κουμπελά της Άιντραχτ Μπραουνσβάιγκ, πρώτος σκόρερ της β' κατηγορίας το 2012-13 και με εννέα γκολ το 2013-14 στην Bundesliga, φαντάζει ένας επιθετικός με προοπτικές. Επίσης ο συμπαίκτης του Κουμπελά, ο Νορβηγός Ομάρ Ελαμπντελαουί, μετά από 29 συμμετοχές, καλύπτει άνετα τις προδιαγραφές για ένα ποιοτικό δεξιό μπακ, ενώ το 10άρι της Οσασούνα, ο Ρομπέρτο Τόρες, μπορεί να φέρει τα χαρακτηριστικά του ηγέτη στη μεσαία γραμμή.

Μήτρογλου, το κελεπούρι των "πεσμένων"

Φορ ολκής είναι και ο Παουλίνιο της Λιβόρνο, παίκτης που προσέφερε 15 γκολ και 6 ασίστ στην ουραγό της Serie A, κοστίζει ωστόσο ακριβά. Αντίθετα ο Ιάπωνας Χιρόσι Κιγιοτάκε της Νυρεμβέργης φαντάζει πιο προσιτή περίπτωση, έχοντας μάλιστα το πλεονέκτημα ότι μπορεί να παίζει τόσο πίσω από τον φορ όσο και στα άκρα.

Την πρώτη τετράδα, πάνω δηλαδή από τον Κώστα Μήτρογλου, συναντάμε περιπτώσεις για "γερά πορτοφόλια". Όπως ο Χιλιανός Γκάρι Μεδέλ της Κάρντιφ, ο φορ της Οσασούνα Οριόλ Ριέρα, ο υπερταλαντούχος 19χρονος Αλβάρο Βαντίγιο της Μπέτις και τέλος ο Γάλλος Σεμπαστιάν Κορσιά της Σοσό, ο οποίος έχει ήδη πακετάρει γι' άλλες πολιτείες, πιθανόν τη Λιλ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK