Ο Μίτσελ μεταξύ των υποψηφίων για τον πάγκο της Ρεάλ

Το όνομα του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού, Μίτσελ, "παίζει δυνατά" όσον αφορά τον αντικαταστάτη του Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της Ρεάλ, σε περίπτωση που ο Ιταλός δεν συνεχίσει. Διαβάστε ποια άλλα ονόματα κορυφαίων προπονητών βρίσκονται στην λίστα των "μερένγκες".

Ο Μίτσελ μεταξύ των υποψηφίων για τον πάγκο της Ρεάλ

Μπορεί ο Κάρλο Αντσελότι να έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με την Ρεάλ Μαδρίτης (λήγει τον Ιούνιο του 2016), ωστόσο εάν η ομάδα δεν καταφέρει να κερδίσει κάποιο τίτλο φέτος, τότε η επόμενη σεζόν μπορεί να μην τον βρει στη Μαδρίτη.

Η Ρεάλ έχει ήδη αποκλειστεί από την Ατλέτικο στους "16" του Copa del Rey, βρίσκεται πίσω από την Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα, ενώ σε περίπτωση που γνωρίσει και δεύτερο αποκλεισμό από τους "ροχιμπλάνκος" αυτή τη φορά στο Champions League, τότε ο Φλορεντίνο Πέρεθ θα πάρει δραστικές αποφάσεις, όσον αφορά τη θέση του τεχνικού.

Ήδη τα ισπανικά ΜΜΕ έχουν αρχίσει να φέρνουν στην επιφάνεια τα ονόματα που βρίσκονται στην λίστα των "μερένγκες" για πιθανή αντικατάσταση του Αντσελότι. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει και αυτό του "δικού μας", Μίτσελ.

Ο Μίτσελ μεταξύ των υποψηφίων για τον πάγκο της Ρεάλ

Η ισπανική "AS" μάλιστα μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, χαρακτηρίζοντάς τον ιστορική μορφή, ενώ επισημαίνει πως και οι φίλαθλοι της Ρεάλ θα τον ήθελαν στην ομάδα: "Δεν έχει ομάδα από τον Ιανουάριο, όταν και αποχώρησε από τον Ολυμπιακό. Ο Μίτσελ έχει την υποστήριξη του "Μπερναμπέου". Ιστορική μορφή (129 γκολ σε 560 ματς με την Ρεάλ από το 1984 μέχρι το 1996), ενώ έχει προπονήσει την Καστίγια το 2006-07. Γνώστης της ομάδας. Έπειτα, προπόνησε την Χετάφε, την Σεβίλλη και τον Ολυμπιακό, με τον οποίο έφτασε στους "16" του Champions League (κέρδισε 2-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Εκεί κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ελλάδας και ένα Κύπελλο".

Τα άλλα ονόματα

Χούλεν Λοπετέγι

Ο Μίτσελ μεταξύ των υποψηφίων για τον πάγκο της Ρεάλ

Παράλληλα, ένα από τα ονόματα που μελετούνται πολύ σοβαρά από τους ανθρώπους της Ρεάλ είναι αυτό του τεχνικού της Πόρτο, Χούλεν Λοπετέγι. Ο Ισπανός τεχνικός, υπήρξε τεχνικό της Καστίγια, επομένως ξέρει τα ενδότερα του συλλόγου. Οι "μερένγκες" άλλωστε που τον παρακολουθούν από καιρό, είναι ενθουσιασμένοι με την δουλειά που έχει κάνει στην Πόρτο φέτος. Ειδικά βέβαια μετά τη νίκη με 3-1 κόντρα στην Μπάγερν για το Champions League, θεωρείται από τα πιο "δυνατά χαρτιά" σε περίπτωση διαδοχής. Μια νίκη κόντρα στον Γουαρδιόλα (και μια πρόκριση αν έρθει) σημαίνει πολλά για τους Μαδριλένους.

Αυτό που περιμένουν στο στρατόπεδο της Ρεάλ είναι να δουν μέχρι που μπορεί να φτάσει με την Πόρτο. Αν δηλαδή μπορεί να καταφέρει κάτι ανάλογο του Ζοζέ Μουρίνιο. Πάντως έχει τα στοιχεία που θέλουν. Δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές και ξέρει να τους εκμεταλλεύεται προς το καλύτερο, είναι νέος και φιλόδοξος.

Γιοακίμ Λεβ

Ο Μίτσελ μεταξύ των υποψηφίων για τον πάγκο της Ρεάλ

Πέρα από Μίτσελ και Αλοπετέγι, στην λίστα των "μερένγκες" βρίσκονται κι άλλα κορυφαία ονόματα των πάγκων. Ο πρωταθλητής κόσμου με την Γερμανία, Γιοακίμ Λεβ, ο οποίος είχε απασχολήσει την Ρεάλ και μετά την αποχώρηση Μουρίνιο είναι κι αυτός υποψήφιος.

Ράφα Μπενίτεθ

Ο Μίτσελ μεταξύ των υποψηφίων για τον πάγκο της Ρεάλ

Άλλος ένας Ισπανός που "παίζει" για την θέση είναι ο Ράφα Μπενίτεθ. Το συμβόλαιό του με την Νάπολι τελειώνει τον Ιούνιο και δεν έχει ανανεώσει. Στην Ιταλία θεωρούν σχεδόν σίγουρο πως δεν θα συνεχίσει. Στην Ρεάλ έχει πολύ καλές σχέσει με τον γενικό διευθυντή, Χοσέ Άνχελ Σάντσες. Το βιογραφικό του δε, είναι τεράστιο.

Γιούργκεν Κλοπ

Ο Μίτσελ μεταξύ των υποψηφίων για τον πάγκο της Ρεάλ

Επίσης, ο Γιούργκεν Κλοπ που ανακοίνωσε πως από τη νέα σεζόν δεν θα βρίσκεται στην Ντόρτμουντ είναι από τα "δυνατά ονόματα". Η βαριά ήττα που γνώρισε η Ρεάλ με 4-1 πριν δύο χρόνια στο Champions League από την ομάδα του Γερμανού δεν ξεχνιέται εύκολα. Τα όσα έχει καταφέρει στην Γερμανία όλα αυτά τα χρόνια χαίρουν σεβασμού από τους ανθρώπους των Μαδριλένων.

Ζινεντίν Ζιντάν

Ο Μίτσελ μεταξύ των υποψηφίων για τον πάγκο της Ρεάλ
© MATTHEW ASHTON/AMA

Ο τεχνικός της δεύτερη ομάδας της Ρεάλ, Ζινεντίν Ζιντάν δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα. Βέβαια, δεν έχει εμπειρία όπως οι παραπάνω από τους πάγκους, όμως ξέρει πολύ καλά την ομάδα και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους φιλάθλους.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως ακόμα δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Πόσω μάλλον όταν ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα παραμείνει ή όχι στον πάγκο της Ρεάλ ο Αντσελότι. Όλα θα αρχίσουν να φαίνονται πιο καθαρά όσο οδεύουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος και του Champions League.

Όταν δηλαδή θα ξέρουμε αν οι "μερένγκες" θα έχουν κατακτήσει ή όχι κάποια κούπα. Όσον αφορά τώρα τα ονόματα, μην ξεχνάμε ότι η Ρεάλ δεν ψάχνει μόνο τον κορυφαίο, αλλά και έναν προπονητή που θα κάνει "γκελ" στον κόσμο, θα είναι φιλόδοξος και θα μπορεί να διαχειριστεί προσωπικότητες όπως αυτή του Κριστιάνο Ρονάλντο, του Μπέιλ ή του Μπενζεμά. Ο Μίτσελ αν μη τι άλλο, είναι ικανός για κάτι τέτοιο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK