Μόντριτς και Λόβρεν έστειλαν τέσσερα άτομα... φυλακή

Πώς ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Λούκα Μόντριτς και ο αμυντικός της Λίβερπουλ, Ντέγιαν Λόβρεν κατάφεραν να "καταδικάσουν" τέσσερα άτομα, με της φυλακής τα σίδερα να τους... περιμένουν!

Croatia's Luka Modric, right and Dejan Lovren, left, tease each other during a training session a day before a World Cup 2014 Group A qualifying soccer match against Macedonia, Thursday, Oct. 11, 2012, in Macedonia's capital Skopje. (AP Photo/Boris Grdanoski)
Croatia's Luka Modric, right and Dejan Lovren, left, tease each other during a training session a day before a World Cup 2014 Group A qualifying soccer match against Macedonia, Thursday, Oct. 11, 2012, in Macedonia's capital Skopje. (AP Photo/Boris Grdanoski) AP IMAGE

Ο Λούκα Μόντριτς και ο Ντέγιαν Λόβρεν, εκτός από Κροάτες έχουν ακόμα ένα κοινό. Αγωνίστηκαν και οι δύο στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ με τον πρώτο να αποχωρεί από την ομάδα το 2008 με προορισμό την Τότεναμ και τον δεύτερο το 2010 για λογαριασμό της Λυόν.

Οι συγκεκριμένες μεταγραφές όμως βρέθηκαν στο "στόχαστρο" της κροατικής δικαιοσύνης, καθώς τα οικονομικά στοιχεία που δόθηκαν στο "φως" ήταν απολύτως ψευδή, με τη διοίκηση του συλλόγου να καταχράζεται συνολικά 15 εκατ. ευρώ, αλλά και να γλιτώνει φόρους ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Πίσω από το σκάνδαλο "κρύβονται" ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής και νυν σύμβουλος του κλαμπ, Ζντράβκο Μάμιτς, ο οποίος καταδικάστηκε σε 6,5 χρόνια φυλάκισης, ο αδερφός του, Ζόραν που "έφαγε" με τη σειρά του 4 χρόνια και 11 μήνες, ενώ το πρώην στέλεχος της Ντιναμό, Νταμίρ Βρμπάνοβιτς, χρεώθηκε 3 χρόνια φυλάκισης και ο φοροτεχνικός της ομάδας, Μίλαν Πέρναρ, 4 χρόνια και 2 μήνες.

Να σημειωθεί ότι κανένας εκ των τεσσάρων ενόχων βρισκόταν στο δικαστήριο, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης. Μάλιστα, μάρτυρες στη δίκη που κατέθεσαν ήταν οι ποδοσφαιριστές της Ρεάλ Μαδρίτης και της Λίβερπουλ.

Ο Ζντράβκο Μάμιτς είχε περάσει τα σύνορα μία μέρα νωρίτερα και είχε εγκατασταθεί στη Βοσνία, γλιτώνοντας έτσι τη σύλληψη.

Μπορεί η ποινή να είναι εφέσιμη, όμως στη Κροατία, σε περίπτωση που κάποιος καταδικαστεί σε πάνω από 5 χρόνια φυλάκισης, τότε πρέπει να οδηγηθεί αναγκαστικά στη φυλακή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK