Ο Μόντσι βαράει παλαμάκια και 200 εκατ. ευρώ χορεύουν ήδη στη Σεβίλλη

Η επιστροφή του Μόντσι στη Σεβίλλη έχει άμεσο αντίκτυπο στην μεταγραφική δραστηριότητα των Ανδαλουσιάνων. Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής είχε προαναγγείλλει τον... χορό του καλοκαιριού και φτάνοντας μόλις στα μέσα Ιουλίου, ήδη βαράει παλαμάκια σε 200 εκατ. ευρώ.

Marseille's Lucas Ocampos stretches to control the ball during the Europa League round of 32 second leg soccer match between SC Braga and Olympique de Marseille at the Municipal stadium in Braga, Portugal, Thursday, Feb. 22, 2018. (AP Photo/Luis Vieira)
Ο Λούκας Οκάμπος σε προσπάθεια του στη διάρκεια της αναμέτρησης Μπράγκα - Μαρσέιγ, για την φάση των 32 του Europa League στο Municipal stadium της Πορτογαλίας (22/02/2018, AP Photo/Luis Vieira) AP

Ήταν Αύγουστος του 2016, όταν στο Contra.gr διαβάζατε για τον 'Μίδα' του ισπανικού ποδοσφαίρου, Μόντσι. Τον άνθρωπο που δρούσε επί σειρά ετών για λογαριασμό της Σεβίλλης ως τεχνικός διευθυντής. Άλβαρο Νεγρέδο, Χέσους Νάβας, Γκάρι Μεδέλ, Ιβάν Ράκιτιτς, Αλμπέρτο Μορένο, Φεντερίκο Φάτσιο, Κάρλος Μπάκα, Αλέις Βιδάλ, Ντάνι Άλβες, Κεβίν Γκαμεϊρό, Ζοφρί Κοντογκμπιά, Γκρέγκορζ Κριχόβιακ, Ζούλιο Μπαπτίστα είναι μερικές από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις που ο Μόντσι αγόρασε σε τιμή... άνθρακα και αργότερα η Σεβίλλη πούλησε σε χρυσό. Το Νο1 deal ήταν αυτό του Ντάνι Άλβες, που αποκτήθηκε αντί 500.000 ευρώ (Μπαχία) και πέντε χρόνια μετά πωλήθηκε με 35,5 εκατ. ευρώ (Μπαρτσελόνα)!

Το 2017 ο Ραμόν Ροντρίγκεθ Βερντέχο, ή απλά Μόντσι, αποχώρησε από τους Ανδαλουσιάνους με προορισμό την Ρόμα. Εκεί έμεινε για περίπου δύο χρόνια, ωστόσο στους 'τζαλορόσι' ουδέποτε βρήκε τους κώδικες επικοινωνίες που διατηρούσε στην Σεβίλλη. Επί των ημερών του ωστόσο η Ρόμα έκανε κινήσεις με προοπτική, αποκτώντας ποδοσφαιριστές όπως οι Νικολό Τζανιόλο, Άντε Τσόριτς, Πάτρικ Σικ, Τζάστιν Κλάιφερτ, Ντανιέλ Φουζάτο, όλοι τους κάτω των 21 ετών. Ο στόχος προφανής: να αναπτυχθούν στη Ρόμα και μέσα από την αγωνιστική τους προσφορά να φέρουν... τσουβάλια με χρήματα στα ταμεία των Ρωμαίων. Η ιστορία θα δείξει αν θα δικαιωθεί ο Ισπανός.

Σε κάθε περίπτωση η περιπέτεια του στην Ρώμη μπορεί να χαρακτηριστεί σύντομη, η πιθανή συνεργασία με την Άρσεναλ έμεινε στις συζητήσεις και η επιστροφή του στην Σεβίλλη οριστικοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο. Από τότε σχεδίαζε το μεταγραφικό πλάνο του καλοκαιριού, που εκτελείται με ακρίβεια από την ομάδα της Ανδαλουσίας φτάνοντας στα μέσα του Ιουλίου. Η Σεβίλλη αφού έδωσε τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας στον Τζουλέν Λοπετέγκι, ξεκίνησε να κάνει πράξη τις επιθυμίες του τεχνικού της διευθυντή.

Παίκτες της ισπανικής ομάδας είναι ήδη οι:

  • Ζουλς Κουντέ - 20 ετών, στόπερ, αποκτήθηκε με 25 εκατ. ευρώ από την Μπορντό.
  • Λούκας Οκάμπος - 24 ετών, εξτρέμ, αποκτήθηκε με 15 εκατ. ευρώ από την Μαρσέιγ.
  • Ντιέγκο Κάρλος - 26 ετών, στόπερ, αποκτήθηκε με 15 εκατ. ευρώ από τη Ναντ.
  • Μουνάς Νταμπούρ - 27 ετών, επιθετικός, αποκτήθηκε με 15 εκατ. ευρώ από την Ζάλτσμπουργκ.
  • Γιοάν Χορδάν - 24 ετών, κεντρικός μέσος, αποκτήθηκε με 14 εκατ. ευρώ από την Έιμπαρ.
  • Λουκ Ντε Γιόνγκ - 28 ετών, στράικερ, αποκτήθηκε με 12,5 εκατ. ευρώ από την Αϊντχόφεν.
  • Όλιβερ Τόρες - 24 ετών, κεντρικός μέσος, αποκτήθηκε με 12 εκατ. ευρώ από την Πόρτο.
  • Μαξιμιλιάν Βέμπερ - 21 ετών, στόπερ, αποκτήθηκε με 10,5 εκατ. ευρώ από τον Άγιαξ.
  • Φερνάντο - 31 ετών, αμυντικός μέσος, αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Φενέρμπαχτσε.
  • Σέρχιο Ρεγκιλόν - 22 ετών, αριστερός μπακ, αποκτήθηκε ως δανεικός από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Στα μισά της θερινής μεταγραφικής περιόδου, η Σεβίλλη έχει ολοκληρώσει 10 μεταγραφές με αντίτιμο συνολικά 123,5 εκατ. ευρώ. Κάτι παραπάνω από το ένα τρίτο αυτών των χρημάτων έρχεται από τις πωλήσεις των Πάμπλο Σαράμπια (18 εκατ. ευρώ), Κουίνσι Προμς (16 εκατ. ευρώ) και Λουίς Μουριέλ (15 εκατ. ευρώ) σε Παρί Σεν Ζερμέν, Άγιαξ και Αταλάντα αντίστοιχα. Το πιθανό σενάριο πώλησης των Γουίσαμ Μπεν Γεντέρ, Έβερ Μπανέγα, Ρόκε Μέσα και Σάιμον Κιέρ αναμένεται να αυξήσει τα έσοδα της Σεβίλλης μέσα στο καλοκαίρι - ενδεχομένως ανοίγοντας της την όρεξη για περαιτέρω προσθήκες 'αλά Μόντσι' στο ρόστερ.

Ο στόχος του τελευταίου είναι ξεκάθαρος: η απόκτηση παικτών που θα δώσουν αγωνιστική ώθηση στην Σεβίλλη και μέσα από την παρουσία τους στην ομάδα της Ανδαλουσίας θα εκτοξεύσουν τις μετοχές τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Σίγουρα το κίνητρο δεν τους λείπει, αφού τα παραδείγματα ποδοσφαιριστών που έκαναν το μεγάλο βήμα στην καριέρα τους μέσα από τις εμφανίσεις τους με την Σεβίλλη, είναι πολλά και πρόσφατα.

Στα μέσα του περασμένου Μάη, ο Μόντσι είχε τονίσει χαρακτηριστικά "ο χορός ξεκινάει" μετά από σχετική ερώτηση που αφορούσε τα μεταγραφικά. Δύο μήνες μετά ο Ισπανός βαράει παλαμάκια σε έναν χορό που έχει ήδη τζιράρει κοντά στα 200 εκατ. ευρώ. Και δεν έχει ακόμη σκοπό να βάλει τα χέρια στη μέση...

News 24/7

24MEDIA NETWORK