Ο Μουρίνιο διαψεύδει τον εαυτό του ξανά και ξανά

Άλλα λέει, άλλα εννοεί, άλλα θέλει να καταλάβουμε. Αυτός είναι, παραδοσιακά, ο προπονητής Ζοζέ Μουρίνιο. "Πουλάει τρέλα" και όποιος... αγοράσει, ο ίδιος ξέρει ότι δεν έχει να χάσει τίποτα.

Ο Μουρίνιο διαψεύδει τον εαυτό του ξανά και ξανά

Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που με δηλώσεις ή πράξεις του ο Πορτογάλος κόουτς έχει αυτοαναιρεθεί. Τελευταίο παράδειγμα οι δηλώσεις για τους επιθετικούς που έχει ή δεν έχει στην Τσέλσι.

Ο Μουρίνιο καταγράφηκε (χωρίς να το γνωρίζει) να λέει σε γεύμα με εκπρόσωπο χορηγού εταιρείας των Λονδρέζων ότι " έχω ομάδα, αλλά όχι επιθετικούς", απαξιώνοντας κυρίως τον Σαμουέλ Ετό με τη φράση " ναι τον έχουμε, αλλά δεν γνωρίζω καν αν είναι 32 ή ακόμα και 35".

Ο Πορτογάλος, επιχειρώντας να υπερασπιστεί τον εαυτό του, υποστήριξε ότι δεν θα είχε μιλήσει ποτέ με αυτόν τον τρόπο σε μια δημόσια κουβέντα " γιατί πρώτον δεν κοροϊδεύω κανέναν, δεύτερον γιατί ως προπονητής υπερασπίζομαι τους παίκτες μου και τρίτον γιατί ο Ετό είναι ο Ετό, ένας παίκτης με τέσσερα Champions League".

Πάντως την Παρασκευή, σε νέα τοποθέτησή του, διέψευσε ουσιαστικά τον... εαυτό του, ισχυριζόμενος ότι " ποτέ δεν είπα ότι χρειάζομαι επιθετικούς", κάνοντας για άλλη μια φορά στην προπονητική πορεία του στροφή 180ο μοιρών.

Ο Μουρίνιο διαψεύδει τον εαυτό του ξανά και ξανά

Το έχει ξανακάνει και δεν προκαλεί εντύπωση η... αναστροφή. Το Σεπτέμβριο του 2004 είχε εισαγάγει τον όρο "πούλμαν" για την τακτική της Τότεναμ στο ματς με την Τσέλσι και τον περασμένο Ιανουάριο είχε κάνει λόγο για ποδόσφαιρο του 19ου αιώνα από τη Γούεστ Χαμ. Ο ίδιος πάντως εφάρμοσε παραπλήσια, αν όχι ίδια, αναχρονιστική μέθοδο τόσο στο πρώτο παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης για να πάρει το 0-0 όσο και ντέρμπι με τη Λίβερπουλ για να φτάσει στο 2-0 μετά από λάθη στην άμυνα των "κόκκινων". Για να μην θυμηθούμε τον τρόπο που προσπαθούσε να εξουδετερώσει την Μπαρτσελόνα ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο γιος του ιδιοκτήτη των "σφυριών" πήρε το αίμα του πίσω μ' ένα χαρακτηριστικό tweet ύστερα από το αμυντικό πλάνο στο "Βιθέντε Καλδερόν", στο οποίο ο Special One αρνήθηκε ν' απαντήσει λέγοντας απλώς ότι "ήμασταν συμπαγείς και απογοητεύσαμε την Ατλέτικο".

Επίσης τον Μάρτιο του 2011 ο Μουρίνιο έλεγε ότι " σύμφωνα με τη φιλοσοφία μου, το να τερματίζεις δεύτερος σε μετατρέπει στον καλύτερο αποτυχημένο προπονητή". Φαίνεται όμως πως ακόμη κι αυτό έχει διαγραφεί από την ασθενή μνήμη του, καθώς αναγνωρίζει πλέον ότι δεν μπορεί να φτάσει ψηλότερα από τη δεύτερη θέση στην Premier League, σημειώνοντας ότι " έκανα λάθος πετυχαίνοντας όσα κανένας άλλος τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα τώρα η δεύτερη θέση να μην θεωρείται επιτυχία".

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει ήδη να έχει υπογεγραμμένο το χαρτί παραίτησης. Διαφορετικά θα έχει αυτοαναιρεθεί πάλι και πάλι, μια και στην αρχή της σεζόν είχε δηλώσει ότι θα αποχωρήσει αν η Τσέλσι δεν κατακτήσει τρόπαια.

Ο Μουρίνιο διαψεύδει τον εαυτό του ξανά και ξανά

" Δεν θα χρειαστεί να μου πουν ότι δεν είναι ευχαριστημένοι μαζί μου, χαίρεται. Θα είμαι πρώτος εγώ που θα πω ότι έδωσα όσα μπορούσα, δεν πέτυχα, φεύγω για να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό", τόνιζε τότε.

Διαβάστε ακόμη:

Μουρίνιο: "Ποτέ δεν είπα ότι χρειάζομαι επιθετικό"

News 24/7

24MEDIA NETWORK