Ο Μουρίνιο "καίει" τα εκατομμύρια χορηγού

Νέοι μπελάδες για τον Ζοζέ Μουρίνιο που πλέον έχει αρχίσει να αγχώνεται για έναν ακόμα λόγο, οικονομικό αυτή τη φορά. Σε περίπτωση που... αποτύχει σε ένα βασικό στόχο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα χάσει 25.000.000€ από χορηγό!

Ο Μουρίνιο "καίει" τα εκατομμύρια χορηγού
mourinho

Στο ξεκίνημα της περσινής περιόδου η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήρθε σε δεκαετή συμφωνία με την Adidas, έτσι ώστε να ντύνει την ομάδα. Φυσικά όλο αυτό με το... αζημίωτο που αγγίζει τα 820.000.000€! Δηλαδή περίπου 82.000.000€ το χρόνο.

Η γνωστή αθλητική εταιρία, όμως, έχει βάλει διάφορες ρήτρες έτσι ώστε να εξασφαλίσει πως τα προϊόντα της θα είναι μπροστά-μπροστά στη... βιτρίνα. Και όπου "βιτρίνα" βάλτε την διοργάνωση του Champions League. Έλα όμως που η Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε πέρσι να εξασφαλίσει μία θέση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και φέτος απέχει έξι πόντους από την τέταρτη θέση.

Για να γλιτώσει το... κάζο, μία από τις ρήτρες της Adidas είναι πως αν για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν δεν παίξει στο Ch.L. η Γιουνάιτεντ, χάνει το 30% της χορηγίας της επόμενης περιόδου και εννοείται για κάθε μία επόμενη που θα αποτυγχάνει.

Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 25.000.000€ το χρόνο, ποσό αρκετά μεγάλο ακόμα και για ένα κλαμπ τέτοιας εμβέλειας. Όπως καταλαβαίνετε, ο Μουρίνιο έχει ένα ακόμα άγχος τη φετινή περίοδο, αφού κινδυνεύει να βάλει... μέσα τον σύλλογο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK