Ο Μουρίνιο κρέμεται απ' την πρώην για να βγάλει την Τότεναμ στην Ευρώπη

Με 13 κερδισμένους βαθμούς στα 5 τελευταία παιχνίδια της, η Τότεναμ έφτασε μια ανάσα από ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, μια στροφή πριν το φινάλε της Premier League. Για να τα καταφέρει, δεν φτάνει η δική της προσπάθεια. Θα χρειαστεί και η... πλάτη της Τσέλσι, σε δύο διαφορετικές εκδοχές.

Στιγμιότυπο με τον Ζοζέ Μουρίνιο από την αναμέτρηση Νιούκαστλ-Τότεναμ στο 'St. James' Park', στις 15 Ιουλίου 2020. (Stu Forster/Pool via AP)
Στιγμιότυπο με τον Ζοζέ Μουρίνιο από την αναμέτρηση Νιούκαστλ-Τότεναμ στο 'St. James' Park', στις 15 Ιουλίου 2020. STU FORSTER/POOL VIA AP

Η Τότεναμ μαζί με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν την μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών στα πέντε τελευταία παιχνίδια της Premier League, με 4 νίκες και 1 ισοπαλία. Αμφότερες παλεύουν για έναν στόχο. Οι Spurs να πάρουν ένα εισιτήριο για το Europa League και οι 'κόκκινοι διάβολοι' να εξασφαλίσουν μια θέση στην 4άδα και το επόμενο Champions League. Η διαφορά είναι πως η Γιουνάιτεντ κρατάει την τύχη της στα δικά της χέρια, ενώ οι Λονδρέζοι εξαρτώνται από την Τσέλσι. Και μάλιστα εις διπλούν.

Αυτή τη στιγμή η Premier League δίνει 6 ευρωπαϊκά εισιτήρια. Τέσσερα για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (1-4) και δύο για το Europa (5-6). Η Τότεναμ είναι στην 7η θέση με 58 βαθμούς, έναν λιγότερο από την Γουλβς που καταλαμβάνει την 6η θέση. Στην τελευταία αγωνιστικοί, οι 'λύκοι' αντιμετωπίζουν την Τσέλσι στο 'Stamford Bridge' και οι Spurs την Κρίσταλ Πάλας στο 'Selhurst Park'. Σημείωση: την ίδια μέρα θα παίζουν Λέστερ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην μάχη της 4άδας που αφορά άμεσα και την Τσέλσι...

# Ομάδα Αγώνες Βαθμοί
1. Λίβερπουλ 37 96
2. Μαν. Σίτι 37 78
3. Μαν. Γιουν. 37 63
4. Τσέλσι 37 63
5. Λέστερ 37 62
6. Γουλβς 37 59
7. Τότεναμ 37 58

Τα πράγματα όσον αφορά την μάχη της 6ης θέσης είναι απλά. Η Τότεναμ την τελευταία αγωνιστική θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από την Γουλβς. Αν κερδίσει την Κρίσταλ Πάλας, θέλει ισοπαλία ή ήττα των 'λύκων' στο 'Stamford Bridge'. Αν το ματς μείνει στο 'x' στο 'Selhurst Park', τότε οι Spurs θέλουν ήττα της Γουλβς από την Τσέλσι, καθώς στην ισοβαθμία υπερέχουν χάρη στην διαφορά συνολικών τερμάτων. Η Τότεναμ είναι στο +14 (60-46) και η Γουλβς στο +13 (51-38).

Αν το σενάριο της τελευταίας αγωνιστικής είναι το χειρότερο δυνατό για την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, τότε υπάρχει ένας ακόμη τρόπος να βγει στην Ευρώπη. Αλλά και αυτός περνάει αποκλειστικά από τα πόδια της Τσέλσι. Οι 'μπλε' του Λονδίνου βρίσκονται στον τελικό του FA Cup, όπου θα διεκδικήσουν το τρόπαιο απέναντι στην Άρσεναλ.

Τελικός στον οποίο η Τότεναμ θα είναι ξεκάθαρα στο πλευρό της ομάδας του Φρανκ Λαμπάρντ. Και αυτό γιατί σε περίπτωση νίκης της Τσέλσι, τότε ανοίγει μια ακόμη θέση -η 7η- στην Premier League για το Europa League. Θέση την οποία δεδομένα καταλαμβάνει η Τότεναμ, ακόμη κι αν χάσει την τελευταία αγωνιστική, αφού είναι στο +4 από την 8η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Έτσι ο Ζοζέ Μουρίνιο, που δεν έφυγε με τον καλύτερο τρόπο από την Τσέλσι, τώρα θα χρειαστεί την συμπαράσταση της πρώην για να βγάλει την Τότεναμ στην Ευρώπη...

News 24/7

24MEDIA NETWORK