Ο Μουρίνιο ξέθαψε το τσεκούρι του πολέμου με τον... ηδονοβλεψία Βενγκέρ

Οι δύο τους έχουν μακρά ιστορία αντιπαραθέσεων. Ωστόσο είχαν φροντίσει να θάψουν το τσεκούρι του πολέμου. Όταν όμως ο Βενγκέρ παραδέχθηκε ότι επίτηδες άφησε εκτός της αυτοβιογραφίας του τον Μουρίνιο, ο Πορτογάλος θυμήθηκε τα παλιά...

Αρσέν Βενγκέρ και Ζοζέ Μουρίνιο αντίπαλο τον Απρίλιο του 2018 σε αναμέτρηση της Άρσεναλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Old Trafford.  (AP Photo/Rui Vieira)
Αρσέν Βενγκέρ και Ζοζέ Μουρίνιο αντίπαλο τον Απρίλιο του 2018 σε αναμέτρηση της Άρσεναλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Old Trafford. AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ο Αρσέν Βενγκέρ ορθά - κοφτά παραδέχθηκε πως επίτηδες δεν συμπεριέλαβε τον Ζοζέ Μουρίνιο στην αυτοβιογραφία του γιατί "ήθελα να είναι ένα θετικό βιβλίο". Αντίθετα μιλάει αρκετά σε αυτή για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Εξηγώντας πως "είχα πιο ακραίες μάχες με τον Σερ Άλεξ σε σχέση με τον Μουρίνιο. Ο ανταγωνισμός σε κάνει να μισείς τον αντίπαλο. Πιστεύω πως ο Σερ Άλεξ με μισούσε κάποιες φορές και κάποιες άλλες τον μισούσα εγώ επίσης. Όταν βρισκόμασταν ως αντίπαλοι πάντα τσακωνόμασταν - ήμασταν πάντα νευρικοί. Όταν όμως ο ανταγωνισμός τελειώνει, αυτό που μένει είναι βαθύς σεβασμός για τύπους σαν αυτόν, για όσα έχουν πετύχει και όλο αυτό τον καιρό που έμειναν στη δουλειά και αφοσίωσαν την ζωής τους σε αυτή".

Αυτά για τον Σερ Άλεξ. Με τον Ζοζέ Μουρίνιο η ιστορία είναι διαφορετική. Οι κόντρες τους ομηρικές, που περιελάμβαναν ακόμη και σωματική επαφή. Με αποκορύφωμα το ματς του 2014 ανάμεσα σε Τσέλσι και Άρσεναλ στο 'Stamford Bridge', όπου ήρθαν στα χέρια μπροστά από τους πάγκους. Ο Πορτογάλος είχε αποκαλέσει τον Βενγκέρ 'σπεσιαλίστα στην αποτυχία' και... ηδονοβλεψία, μιλώντας συχνά για την απουσία των 'κανονιέρηδων' από τους τίτλους.

Πέρσι, ο νυν τεχνικός της Τότεναμ έδειξε να αφήνει πίσω του την κόντρα με τον Βενγκέρ, τον οποίο συνεχάρη για το βραβείο Laureus World Sports. "Υπήρξαν κάποια επεισόδια στην διαδρομή. Μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου. Απόλαυσα τον ανταγωνισμό. Αλλά ο αληθινός σεβασμός είναι πάντα εδώ. Έγραψε ιστορία σε αυτή την ομάδα. Ένας από τους καλύτερους προπονητές στην ιστορία τυο ποδοσφαίρου", είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο Μουρίνιο.

Αυτά πέρσι. Γιατί όταν ο Πορτογάλος ρωτήθηκε σχετικά με το γεγονός πως ο Βενγκέρ δεν γράφει λέξη για εκείνον στην αυτοβιογραφία του, ξέθαψε το... τσεκούρι. "Το έκανε γιατί δεν με κέρδιζε ποτέ. Δεν θα φτιάξεις ένα κεφάλαιο για 14 ματς που δεν κέρδισες, οπότε γιατί να μιλήσει για εμένα στο βιβλίο του; Το βιβλίο είναι κάτι που πρέπει να σε κάνει χαρούμενο, περήφανο... Οπότε κατανοώ πλήρως αυτή την κατάσταση", τόνισε όλο νόημα ο Μουρίνιο.

Η αλήθεια είναι πως ο Αλσατός κέρδισε μόλις δύο παιχνίδια στα χρόνια της κόντρας του με τον Μουρίνιο. Ένα Community Shield το 2015, στο δεύτερο και 'καταστροφικό' πέρασμα του Πορτογάλου από την Τσέλσι. Η επόμενη φορά ήταν το 2017, σε αναμέτρηση της Premier League, όταν ο Μουρίνιο καθόταν στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι δυο τους εξέφρασαν πολλάκις την αντιπάθεια που έτρεφαν μεταξύ τους. "Του αρέσει να κοιτάζει άλλους ανθρώπους. Υπάρχουν τύποι που όταν είναι σπίτι παίρνουν ένα τηλεσκόπιο και κοιτάζουν τι συμβαίνει σε άλλες οικογένειες. Μιλάει ξανά και ξανά και ξανά για την Τσέλσι. Ανησυχεί για εμάς, μιλάει πάντα για εμάς. Τσέλσι, Τσέλσι, Τσέλσι", είχε κατηγορήσει τον Βενγκέρ ο Μουρίνιο, με τον Αλσατό να απαντά πως "είναι εκτός ελέγχου, αποκομμένος από την πραγματικότητα και ασεβής. Όταν χαρίζεις επιτυχία σε ηλίθιους ανθρώπους, τους κάνεις πιο ηλίθιους και όχι πιο έξυπνους".

Ο Ζοζέ Μουρίνιο ήταν πάντα ευέξαπτος και δεν τον ενδιέφερε αν προκαλούσε έριδες με τις τοποθετήσεις του. Είτε είχε δίκιο, είτε όχι. Ωστόσο έμοιαζε να έχει αφήσει πίσω του τις όποιες διαφορές του με τον Αρσέν Βενγκέρ. Θα έλεγε κανείς πως με την τοποθέτηση του σχετικά με την αυτοβιογραφία του και τον λόγο που δεν υπήρχε η παραμικρή αναφορά σε αυτήν για τον Πορτογάλο, ο Αλσατός άλλοτε τεχνικός της Άρσεναλ πήγαινε γυρεύοντας...

News 24/7

24MEDIA NETWORK