Ο Μπέλιγχαμ θα πληρώσει 40.000 ευρώ για τις δηλώσεις κατά διαιτητή

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμε επιέθηκε στον διαιτητή Φέλιξ Τσβάιερ, λέγοντας πως δεν γίνεται να διαιτητεύει το μεγαλύτερο ματς του γερμανικού ποδοσφαίρου κάποιος που είχε στο παρελθόν εμπλοκή σε στημένα ματς και τιμωρήθηκε με πρόστιμο 40.000 ευρώ.

Ο Μπέλιγχαμ θα πληρώσει 40.000 ευρώ για τις δηλώσεις κατά διαιτητή
@2021 MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Το φινάλε του Klassiker βρήκε την Μπάγερν να χαμογελάει αφού με τη νίκη της με 3-2 επί της Ντόρτμουντ στο ντέρμπι κορυφής αύξησε σε τέσσερις βαθμούς τη διαφορά της από την άμεση διώκτριά της, ωστόσο στο αντίπαλο στρατόπεδο αυτό που κυριάρχησε ήταν οι διαμαρτυρίες για την διαιτησία.

Ο Άγγλος μέσος, Τζουντ Μπέλιγχαμ, επιτέθηκε στον διαιτητή λέγοντας μεταξύ άλλων: "Για μένα δεν ήταν πέναλτι και πολλές αποφάσεις του μέσα στο παιχνίδι ήταν συζητήσιμες. Δεν γίνεται να αναθέτεις το μεγαλύτερο παιχνίδι στην Γερμανία σε έναν διαιτητή που είχε εμπλοκή σε στημένα παιχνίδια στο παρελθόν. Τι μπορείς να περιμένεις μετά";

Η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα για τις δηλώσεις του Άγγλου μέσου, προκειμένου να διαπιστωθεί τι τιμωρία θα επιβληθεί στον Μπέλιγχαμ, μιας και τέτοιες δηλώσεις απαγορεύονται βάσει κανονισμών και εντέλει αποφάσισε να τον τιμωρήσει με πρόστιμο 40.000 ευρώ.

Τα όσα είπε ο Μπέλιγχαμ αφορούν μια αμαρτωλή υπόθεση του 2005, όταν ο Τσβάιερ είχε τιμωρηθεί με εξάμηνο αποκλεισμό για εμπλοκή του σε στημένο ματς, που συμπεριελάμβανε και μία δωροδοκία 300 ευρώ από έναν συνάδελφό του, τον Ρόμπερτ Χόιζερ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK