Ο Μπέργκαμπ δεν ήξερε πως ο 10χρονος Φαν ντε Μπεκ θα κλέψει την καρδιά της κόρης του

Η μαμά του τον ήθελε στη φάρμα. Ο πατέρας του είχε διαφορετική άποψη. Ο Μπέργκαμπ διέκρινε το ταλέντο του και φρόντισε για την εξέλιξη του. Έφτιαξε το σώμα του χάρη σε προπονητές του αμερικάνικου φούτμπολ και του τζούντο. Ο Ντόνι φαν ντε Μπεκ ετοιμάζει βαλίτσες για νέες περιπέτειες μακριά από τον Άγιαξ και θα πάρει μαζί την κόρη του μέντορα του.

Ο Ντόνι φαν ντε Μπεκ πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε στον ημιτελικό του Champions League ανάμεσα σε Άγιαξ και Τότεναμ (2-3), στις 30 Απριλίου 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Ο Ντόνι φαν ντε Μπεκ πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε στον ημιτελικό του Champions League ανάμεσα σε Άγιαξ και Τότεναμ (2-3), στις 30 Απριλίου 2019. AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Ο Έρικ Τεν Χαχ επιβεβαίωσε την απόφαση του Άγιαξ να επιτρέψει στους Ντόνι φαν ντε Μπεκ, Αντρέ Ονάνα και Νίκολας Ταλιαφίκο να φύγουν με μεταγραφή αυτό το καλοκαίρι. Έτσι μετά τους Ματάις ντε Λιχτ, Φρένκι ντε Γιονγκ, Κάσπερ Ντόλμπεργκ και Τζάστιν Κλάιφερτ, που έχουν αποχωρήσει την τελευταία διετία, η ολλανδική ομάδα ολοκληρώνει έναν ακόμη κύκλο, όπως άλλωστε συνηθίζει να κάνει. Μέχρι να βγάλει την επόμενη φουρνιά που θα καταπλήξει με το ποδόσφαιρο της.

Ο Ονάνα είναι σε συζητήσεις με την Τσέλσι, οι 'μπλε' του Λονδίνου μαζί με την Άρσεναλ έχουν στη λίστα τους τον Ταλιαφίκο. Ο Άγιαξ είχε φτάσει κοντά σε συμφωνία με την Ρεάλ Μαδρίτης για τον Φαν ντε Μπεκ, με ένα ποσό κοντά στα 50 εκατ. ευρώ. Μια μεταγραφή που ήταν πολύ πιθανή πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού. Τώρα, είναι δεδομένο πως η τιμή του 23χρονου χαφ θα πέσει, ωστόσο οι Ολλανδοί περιμένουν να αποκομίσουν από την πώληση του μίνιμουμ 40 εκατ. ευρώ.

Ο Φαν ντε Μπεκ έχει μια ξεχωριστή σχέση με τον Ντένις Μπέργκαμπ. Παραδέχεται πως χάρη σε εκείνον έχει σήμερα θέση στον αφρό του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ο μυθικός φορ της Άρσεναλ είχε εντοπίσει το ταλέντο του Φαν ντε Μπεκ όταν εκείνος ήταν ακόμη μόλις 10 ετών. Ήταν αυτός που τον καθοδήγησε για να φτάσει μέχρι το επίπεδο που βρίσκεται σήμερα.

Ο άλλοτε τεχνικός του Άγιαξ, Φρανκ ντε Μπουρ, που είχε προβιβάσει τον Μπέργκαμπ από προπονητή στα τμήματα υποδομής σε βοηθό του θυμάται πως "ο Ντένις είχε αρχίσει να μιλάει με ενθουσιασμό για ένα ταλέντο στην ακαδημία. Ήταν ένα παιδί που του θύμιζε τον εαυτό του στην ίδια ηλικία. Αυτό ήταν για εμένα το σημάδι να προσέξω εκείνο το παιδί. Ήταν ο Ντόνι".

Ο Ρούμπεν Γιόνγκιντ, άλλοτε υπεύθυνος στο πρόγραμμα ανάπτυξης της ακαδημίας του Άγιαξ, είχε δηλώσει στην Daily Mail ότι "ο Μπέργκαμπ ήταν που είδε πως ο Ντόνι θα γίνει μεγάλος παίκτης, όταν ακόμη ήταν 10 ετών. Του είπα 'δεν το κατάλαβα ποτέ, πώς το ήξερες'";

Αν ήταν στο χέρι της μητέρας του, που δεν είχε καμία αγάπη για τα σπορ, ο Ντόνι φαν ντε Μπεκ θα είχε γίνει ένας άνθρωπος της φάρμας. Ο πατέρας του πάλι είχε διαφορετική άποψη και δεν λάθεψε. Πήγε τον γιο του να δοκιμαστεί στην Veensche Boys και "μετά την πρώτη του προπόνηση είχε πουλήσει την ψυχή του στο ποδόσφαιρο. Έκτοτε η μπάλα δεν έφυγε ποτέ από την καθημερινότητα του". Ουτρέχτη, Φέγενορντ και Αϊντχόφεν κυνήγησαν την υπογραφή του. Ο Ντόνι προτίμησε τον Άγιαξ, αφού στο οικογενειακό του περιβάλλον άπαντες είχαν εισιτήρια διαρκείας στην ομάδα...

"Τον βάλαμε άμεσα σε ένα σκληρό πρόγραμμα ενδυνάμωσης, ήταν αυτό που χρειαζόταν. Το τμήμα απόδοσης τον βοήθησε πολύ, φέραμε ανθρώπους από το αμερικάνικο φούτμπολ και δασκάλους Τζούντο", θυμάται ο Ρούμπεν Γιόνγκιντ.

Ο πατέρας του Ντόνι φαν ντε Μπεκ, Αντρέ, ήταν σίγουρος πως ο γιος του έχει μέλλον όταν μίλησε με τον Γιόχαν Κρόιφ. "Ο Γιόχαν μου είπε: 'ξέρω τον γιο σου. Ο Ντόνι είναι καλός εδώ, καλύτερος εκεί...'. Μου είπε τα πάντα. Ξέρετε πόσο παράξενο είναι να ξέρει το ίνδαλμα σου τα πάντα για τον γιο σου; Μου εξήγησε τα πάντα για το παιχνίδι του Ντόνι, μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια".

Ο Φαν ντε Μπεκ έπαψε εδώ και κάμποσα χρόνια να είναι εκείνο το 10χρονο ταλαντούχο παιδάκι που είχε ξεχωρίσει ο Ντένις Μπέργκαμπ. Πού να φανταζόταν ο σπουδαίος Ολλανδός φορ του παρελθόντος ότι εκείνος ο πιτσιρικάς που τον κέρδισε τότε, θα κέρδιζε και την καρδιά της κόρης του λίγα χρόνια αργότερα! Εδώ και περίπου 1,5 χρόνο ο Ντόνι φαν ντε Μπεκ διατηρεί δεσμό με την σχεδόν συνομήλικη του Εστέλα Μπέργκαμπ, κόρη του μέντορα του. Και φυσικά οι προθέσεις του δεν μπορούσε παρά να ήταν σοβαρές.

Ούτως ή άλλως ο Ντένις Μπέργκαμπ δεν μοιάζει να έχει κάποιο πρόβλημα με αυτή την κατάσταση. Ίσως μάλιστα τον πειράξει περισσότερο αν τελικά ο 23χρονος Ολλανδός χαφ μετακομίσει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αγγλία, ετοιμάζει δυνατό μπάσιμο για την απόκτηση του από τον Άγιαξ...

News 24/7

24MEDIA NETWORK