Ο Μπερνάρντο Σίλβα αντιμέτωπος με τα όρια του politically correct

Ο Μπερνάρντο Σίλβα θέλησε να αστειευτεί με τον φίλο και συμπαίκτη του Μπενζαμίν Μεντί, αλλά έπεσε στις 'δαγκάνες' του Kick It Out και κινδυνεύει με τιμωρία 6 αγωνιστικών για τη 'διακριτική φύση του ποστ'. Πολλές οι αντιδράσεις για την ακραία μορφή του politically correct.

Manchester City's Bernardo Silva celebrates with teammate Benjamin Mendy, right, after scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and Manchester City at the Emirates stadium in London, England, Sunday, Aug. 12, 2018. (AP Photo/Tim Ireland)
Μπερνάρντο Σίλβα και Μπενζαμίν Μεντί πανηγυρίζουν ένα γκολ της Μάντσεστερ Σίτι σε αναμέτρηση της Premier League με αντίπαλο την Άρσεναλ στο 'Emirates' (12/08/2018) (AP PHOTO/TIM IRELAND)

Σε μπελάδες από το πουθενά μπήκε ο Μπερνάρντο Σίλβα, για ένα αστείο που θέλησε να κάνει στον Μπενζαμίν Μεντί μέσω social media. Ο Πορτογάλος πόσταρε στο twitter μια φωτογραφία από την παιδική ηλικία του Γάλλου συμπαίκτη του στη Μάντσεστερ Σίτι δίπλα στη φιγούρα μιας καρτούν μασκότ, για τα ισπανικά σοκολατένια φυστίκια Conguitos και έγραψε "μαντέψτε ποιος;". Θέλοντας προφανώς να πειράξει τον Μεντί, υπονοώντας πως μοιάζει με το καρτούν.

Ο Μπερνάρντο Σίλβα αντιμέτωπος με τα όρια του politically correct

Και μπορεί πράγματι ο Γάλλος να διασκέδασε με το αστείο, απαντώντας στο tweet του συμπαίκτη του, αυτό όμως δεν ήταν ικανό για να κρατήσει τον Σίλβα μακριά από τα μπλεξίματα. Ο οργανισμός Kick It Out, που έχει συσταθεί στην Αγγλία και στηρίζεται από την FA και τη FIFA μεταξύ άλλων, προκειμένου να εξετάζει περιπτώσεις διακρίσεων πάσης φύσεως, ανακοίνωσε πως "είμαστε σοκαρισμένοι για το γεγονός πως κάποιος ο οποίος αποτελεί πρότυπο για εκατομμύρια ανθρώπους δεν αντιλήφθηκε τη διακριτική φύση του ποστ. Η FA έχει ειδοποιηθεί και πιστεύουμε πως πρέπει να λάβει μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής εκπαίδευσης", κατηγορώντας τον Πορτογάλο μέσο για τη χρήση 'ρατσιστικού στερεότυπου'.

Ο Σίλβα έσβησε το επίμαχο ποστ και ανέβασε ένα άλλο τονίζοντας πως "ούτε να κάνουμε ένα αστείο με έναν φίλο δεν μπορούμε αυτές τις μέρες... Ρε παιδιά...". Ο Πορτογάλος με τον Μεντί συνδέονται με στενή φιλία και παίζουν μαζί στην ίδια ομάδα από το 2016.

Ο Μπερνάρντο Σίλβα αντιμέτωπος με τα όρια του politically correct

Πρώτα στη Μονακό και από το 2017 στη Μάντσεστερ Σίτι. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Γάλλος όχι μόνο δεν παρεξήγησε το αστείο του συμπαίκτη του, αλλά αντέδρασε με γέλια, γράφοντας "1-0 για εσένα, θα δούμε", προειδοποιώντας τον συμπαίκτη του ότι θα απαντήσει.

Ο Μπερνάρντο Σίλβα αντιμέτωπος με τα όρια του politically correct

Ο Σίλβα κινδυνεύει με καμπάνα 6 (!) αγωνιστικών, αν κριθεί ένοχος για ρατσιστικό σχόλιο και δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν ακραίο ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θεωρώντας πως είναι από τις περιπτώσεις που το politically correct ξεπερνά τα όρια. Είναι ξεκάθαρο πως εξαιτίας της φιλίας που τους συνδέει, Σίλβα και Μεντί έχουν την άνεση να πειράζουν ο ένας τον άλλο. Ακόμη και κακό να θεωρηθεί το χιούμορ του Πορτογάλου, δεν υπάρχει καμία περίπτωση ρατσιστικής συμπεριφοράς απέναντι στον φίλο και συμπαίκτη του. Άλλωστε, όπως τονίζουν πολλοί ''ρατσιστικό βλέπει το σχόλιο μόνο ένας ρατσιστής". Και ίσως έχουν δίκιο.

Θα περάσει από τη φάση των ομίλων του Champions League η Μπαρτσελόνα; Η (δύσκολη) απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK