"Ο Μπλάτερ πλήρωσε τον Πλατινί για να μην κατέβει στις εκλογές"

Ο Ζεπ Μπλάτερ "δωροδόκησε" τον Μισέλ Πλατινί για να αποσυρθεί από τις εκλογές του 2011, όπως υποστηρίζουν τα αγγλικά ΜΜΕ.

ZURICH, SWITZERLAND - JULY 20: Comedian Simon Brodkin (not pictured) throws cash at FIFA President Joseph S. Blatter during a press conference at the Extraordinary FIFA Executive Committee Meeting at the FIFA headquarters on July 20, 2015 in Zurich, Switzerland. (Photo by Philipp Schmidli/Getty Images)
Μπλάτερ GETTY IMAGES

Σφίγγει ο "κλοιός" γύρω από τον απερχόμενο πρόεδρο της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, αφού τα αγγλικά ΜΜΕ ξεσπαθώνουν εναντίον του και αποκαλύπτουν "δωροδοκία" προς τον Μισέλ Πλατινί με απώτερο σκοπό τις εκλογές του 2011.

Η εισαγγελική έρευνα της Ελβετίας για την ανάθεση των Παγκοσμίων Κυπέλλων 2018 και 2022 σε Ρωσία και Κατάρ αντιστοίχως έφερε στο φως της δημοσιότητας διάφορες τραπεζικές συνδιαλλαγές, μία εκ των οποίων αφορούσε τον Ελβετό παράγοντα και τον πρόεδρο της UEFA.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γενικού εισαγγελέα της χώρας, Μισέλ Λομπέρ, η πληρωμή φέρεται να είναι για υπηρεσίες του Γάλλου προς τη FIFA μεταξύ Ιανουαρίου 1999 και Ιουνίου 2002 (όπως υποστήριξε κι ο ίδιος), ήτοι περίπου 9 χρόνια πριν κατατεθούν τα 2.000.000 ελβετικά φράγκα (περίπου 1.820.000 ευρώ) στον τραπεζικό λογαριασμό του Πλατινί.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα της " Telegraph", οι ερευνητές θεωρούν ότι ο 79χρονος Μπλάτερ χρησιμοποίησε ταμεία της παγκόσμιας ομοσπονδίας ώστε να χρηματοδοτήσει τον πιο ισχυρό αντίπαλό του για τον προεδρικό θώκο της FIFA τον Φεβρουάριο του 2011.

Οι δύο παράγοντες επρόκειτο να "συγκρουστούν" τον Ιούνιο του 2011 στις εκλογές της FIFA, μόλις δύο μήνες μετά από τις αμφιλεγόμενες αναθέσεις των Μουντιάλ.

Ο Μπλάτερ διεκδικούσε την τέταρτη εκλογή του στη θέση που κατέχει από το 1997 και βασικός αντίπαλός του ήταν ο πρώην συνεργάτης και υποστηρικτής του, ο οποίος συγκέντρωνε αρκετές προτιμήσεις στους "κόλπους" των ψηφοφόρων.

Ο Πλατινί είχε αρχίσει, μάλιστα, κύκλο συναντήσεων με πιθανούς ψηφοφόρους - μέλη ομοσπονδιών, όταν ξαφνικά τον Μάρτιο του 2011 απέσυρε την υποψηφιότητά του και δύο μήνες αργότερα κάλεσε τα 53 μέλη της UEFA να στηρίξουν τον Μπλάτερ.

Ο Ελβετός εξελέγη δίχως αντίπαλο, αφού ο Μοχάμεντ μπιν Χαμάμ από το Κατάρ που εν τέλει επιχείρησε να κατέβει στις εκλογές, αποκλείστηκε μετά από αποκαλύψεις για δωροδοκία ψηφοφόρων στην Καραϊβική, στους οποίους προσέφερε καφέ φακέλους γεμάτους χρήματα.

Διαβάστε ακόμη

Ποινική δίωξη και ανάκριση στον Μπλάτερ

Πλατινί: "Γι' αυτό πληρώθηκα από τον Μπλάτερ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK