Ο Μπόλονι θα ψάξει τον Χατζηγιοβάνη μέσα στη μαύρη τρύπα που έπεσε

Ο Λάζλο Μπόλονι έπιασε δουλειά στον Παναθηναϊκό και ξέρει ότι η άμεση βελτίωση του συνόλου περνάει ατομικά από κάθε παίκτη. Ένας από αυτούς είναι ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, τον οποίο ο Ρουμάνος τεχνικός θέλει να τραβήξει από την αγωνιστική μαύρη τρύπα που έχει πέσει τους τελευταίους μήνες.

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης σε ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ τον Φλεβάρη του 2020. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI
Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης σε ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ τον Φλεβάρη του 2020. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο Λάζλο Μπόλονι είναι ο άνθρωπος που επέλεξε ο Γιάννης Αλαφούζος για να βγάλει τον Παναθηναϊκό από το αγωνιστικό τέλμα που τον οδήγησαν οι επιλογές των Τσάβι Ρόκα και Ντάνι Πογιάτος. Ο έμπειρος Ρουμάνος τεχνικός έχει μπόλικη δουλειά μπροστά του, έστω κι αν τρόπον τινά μπορεί να είναι και εύκολη, από την άποψη πως πολύ δύσκολα μπορεί υπό τις οδηγίες του να παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός πιο άσχημα αποτελέσματα σε σχέση με αυτά που έχει καταγράψει από την αρχή της σεζόν.

Πέρα από την όποια βελτίωση θα κληθεί να παρουσιάσει ο Μπόλονι στη συνολική εικόνα των 'πρασίνων', θα επιχειρήσει δώσει έξτρα κίνητρο στους παίκτες του ατομικά. Ένας από αυτούς είναι και ο Τάσος Χατζηγιοβάνης. Παιδί των τμημάτων υποδομής του Παναθηναϊκού, που συστήθηκε σιγά σιγά στο ποδοσφαιρικό κοινό την σεζόν 2016-2017, όταν πήρε τις πρώτες του συμμετοχές στην ανδρική ομάδα. Παίρνοντας χρόνο ερχόμενος κυρίως από τον πάγκο των αναπληρωματικών, ενώ ξεκίνησε πέντε φορές στο βασικό σχήμα.

Τις ευκαιρίες του έδωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που την επόμενη αγωνιστική περίοδο τον εμπιστεύτηκε περισσότερο, διπλασιάζοντας τον χρόνο συμμετοχής του. Ο Χατζηγιοβάνης έγραψε 24 συμμετοχές την σεζόν 2017/18. Είχε ήδη γίνει ξεκάθαρο ότι πρόκειται για έναν εξελίξιμο ποδοσφαιριστή, ωστόσο του έλειπε η ουσία στο παιχνίδι του. Οι ενέργειες που θα αποτυπώνονταν σε κάτι χειροπιαστό στη στατιστική του, δίνοντας λύσει στο σκοράρισμα και τη δημιουργία.

Το... κοντέρ για τον Χατζηγιοβάνη άρχισε να γράφει κάτω από τις οδηγίες του Γιώργου Δώνη. Ο Έλληνας τεχνικός τον είχε βασικό στα πλάνα του τη σεζόν 2018/19, χρησιμοποιώντας τον ως δεξί ή αριστερό εξτρέμ αλλά και σε ρόλο δεύτερου επιθετικού. Ο παίκτης ανταποκρίθηκε και σε 2248 λεπτά συμμετοχής, σημείωσε 4 τέρματα και μοίρασε 5 ασίστ. Η ανοδική του πορεία συνεχίστηκε και στο πρώτο μισό της χρονιάς που ακολούθησε, όπου αγωνίστηκε κυρίως ως ακραίος κυνηγός στην αριστερή πτέρυγα. Ο Χατζηγιοβάνης κατέγραψε 36 συμμετοχές και 2640 αγωνιστικά λεπτά τη σεζόν 2019/2020, με απολογισμό 8 γκολ και 3 ασίστ. Νούμερα τα οποία έφτασε από τη στιγμή που τον Οκτώβρη του 2019 ολοκληρώθηκε το σήριαλ παραμονής του με την υπογραφή νέου συμβολαίου.

Από τον Γενάρη του 2020 και μετά, η επιρροή του στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού άρχισε να παρουσιάζει καθοδική πορεία. Σκόραρε κόντρα σε ΑΕΛ και ΠΑΟΚ μέχρι τις αρχές Φλεβάρη, το έκανε ξανά τον Μάρτιο σε αναμέτρηση με τον Βόλο και έκτοτε ακολούθησαν 14 παιχνίδια μέχρι σήμερα όπου σημείωσε ένα τέρμα και δεν έγραψε ούτε μια ασίστ στο ενεργητικό του.

Δεδομένα η έκκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό τους τελευταίους μήνες, με την απομάκρυνση του Δώνη, την πρόσληψη του Πογιάτος και τις αλλαγές στο ρόστερ δεν είναι τέτοια που ευνοεί την συγκέντρωση και ανάπτυξη ενός παίκτη. Οι χειρισμοί της διοίκησης μοιραία έχουν αντίκτυπο στον αγωνιστικό χώρο, με τους ποδοσφαιριστές να καλούνται να αποδώσουν κάτω από από συνθήκες αβεβαιότητας. Ο Χατζηγιοβάνης μοιάζει να στερείται ρυθμού, έντασης και συγκέντρωσης στο παιχνίδι του, στοιχεία που θα μπορούσαν εν μέρει και όχι εξ ολοκληρού να αποδοθούν σε ένα ντεφορμάρισμα. Ωστόσο τα ματς είναι πάρα πολλά και σίγουρα οι εξωγενείς παράγοντες έχουν παίξει τον ρόλο τους.

Στην εποχή που διανύει ο Παναθηναϊκός, ο Χατζηγιοβάνης αποτελεί ένα στοίχημα που δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει. Όχι μόνο για τα όσα μπορεί να προσφέρει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και γιατί ένα περιουσιακό στοιχείο με αξία σήμερα 2 εκατ. ευρώ στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και συμβόλαιο ως το 2022. Ο Λάζλο Μπόλονι θα επιχειρήσει να αφυπνήσει τον 23χρονο κυνηγό, να του βρει ρόλο στο γήπεδο, να τον κάνει αποτελεσματικό μέσω της λειτουργίας του συνόλου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός διαθέτει την τεχνογνωσία να τα πετύχει, αφού στο παρελθόν έχει φέρει εις πέρας ανάλογες αποστολές. Με την παρουσία τον Σαβιέρ και Αϊτόρ στο ρόστερ υπάρχει ανταγωνισμός, όμως ούτε ο Πορτογάλος ούτε και ο Ισπανός έχουν δείξει καλύτερα δείγματα γραφής από τον Έλληνα εξτρέμ. Αρκεί ο τελευταίος να βρει τον εαυτό του και να πείσει τον προπονητή του πως αξίζει μια θέση στα βασικά του πλάνα. Ο Μπόλονι θα προσπαθήσει να βγάλει τον Χατζηγιοβάνη από την αγωνιστική μαύρη τρύπα που έχει περιέλθει τους τελευταίους μήνες. Τα υπόλοιπα είναι στα πόδια του 23χρονου εξτρέμ...

News 24/7

24MEDIA NETWORK