Ο Μπουφόν εξήγησε γιατί πήγε με τη Γιουβέντους στη Serie B και δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι

Ετοιμάζεται να αποσυρθεί από τη δράση σε ηλικία 40 ετών, ο Μπουφόν ωστόσο συνεχίζει να φανερώνει το μεγαλείο του, αποκαλύπτοντας κάτι που πολλοί ποδοσφαιριστές δεν θα σκέφτονταν καν να διαλέξουν.

Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon warms-up prior to the Italian Cup final soccer match between Juventus and AC Milan, at the Rome Olympic stadium, Wednesday, May 9, 2018. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon warms-up prior to the Italian Cup final soccer match between Juventus and AC Milan, at the Rome Olympic stadium, Wednesday, May 9, 2018. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP IMAGE

Ο Τζίτζι Μπουφόν είναι έτοιμος να "κρεμάσει" τα γάντια του, ύστερα από 23 χρόνια καριέρας. Λίγο πριν "συνταξιοδοτηθεί" όμως, προχώρησε σε μία αποκάλυψη. την οποία εκμαίευσε ο Ζεράρ Πικέ.

Ο Καταλανός στόπερ ενέργησε κάτι παραπάνω από σωστός δημοσιογράφος και... έμαθε αυτά που ήθελε από τον Ιταλό.

Η συνέντευξη έγινε για λογαριασμό της The Players' Tribune και ο Πικέ του έθεσε το εξής, συνδυατικό, ερώτημα: για ποιο λόγο αποφάσισε να παραμείνει στη Γιουβέντους τη σεζόν 2006/07, όταν δηλαδή ο σύλλογος υποβιβάστηκε στη Serie B και αν αυτή του η επιλογή αποδείχτηκε τελικά ορθή.

Η απάντηση του Μπουφόν άκρως αφοπλιστική, μια απάντηση που απέδειξε για άλλη μια φορά το μεγαλείο που τον διακατέχει: " Όταν αποφάσισα να παραμείνω στη Serie B, ήμουν πολύ περήφανος, επειδή σκέφτηκα πως υπάρχουν μερικοί άντρες, μερικοί παίκτες, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να δώσουν στο άθλημα κάποια ελπίδα, μέσω των αποφάσεών τους, για χάρη του κοινού, για χάρη των οπαδών".

" Είχε έρθει η στιγμή όπου κάποιος σαν εμένα χρειαζόταν να στείλει ένα μήνυμα: αυτοί οι παίκτες έχουν κι αυτοί συναισθήματα και υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα στη ζωή από τη φήμη και τα λεφτά. Θα το έκανα ξανά".

News 24/7

24MEDIA NETWORK