Ο Νεϊμάρ δεν έγινε ήρωας επειδή ο Κουρτουά έκανε την απόκρουση του Μουντιάλ

Ο Νεϊμάρ είχε την ευκαιρία να στείλει τον προημιτελικό με το Βέλγιο στην παράσταση με το υπέροχο φαλτσαριστό σουτ του στο 94' όμως ο Κουρτουά του αρνήθηκε το γκολ με μεγαλοπρέπεια (VIDEOS)!

Belgium goalkeeper Thibaut Courtois celebrates after Belgium's Kevin De Bruyne score belgium's 2nd goal of the game during the quarterfinal match between Brazil and Belgium at the 2018 soccer World Cup in the Kazan Arena, in Kazan, Russia, Friday, July 6, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader)
Belgium goalkeeper Thibaut Courtois celebrates after Belgium's Kevin De Bruyne score belgium's 2nd goal of the game during the quarterfinal match between Brazil and Belgium at the 2018 soccer World Cup in the Kazan Arena, in Kazan, Russia, Friday, July 6, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Πάει και τελείωσε, το Βέλγιο είναι η ομάδα των... καθυστερήσεων! Δεύτερο σερί ματς μέσα σε λίγες ημέρες που οι "κόκκινοι διάβολοι" λυτρώνονται στο φινάλε των αγώνων και πλέον απέχουν μόλις δύο βήματα από το να γράψουν ιστορία κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία τους το Μουντιάλ.

Η αρχή έγινε κόντρα στην Ιαπωνία για τη φάση των "16' και ο θρίαμβος ήρθε μέσω της επίθεσης. Χάρη σε αυτήν μπόρεσαν να κάνουν το 0-2 με το οποίο τους είχαν κολλήσει στον τοίχο οι Ιάπωνες σε 2-2 και στην τελευταία φάση του αγώνα τα έφεραν όλα τούμπα: ιδανική αντεπίθεση με τέσσερα αγγίγματα της μπάλας και ο Τσαντλί τελευταίος αποδέκτης για να γράψει το 3-2 στο 95'.

Το βράδυ της Παρασκευής όμως, στον ιστορικό (όπως αποδείχτηκε για αυτούς) προημιτελικό κόντρα στους Βραζιλιάνους, η εκτόξευσή τους έγινε μέσω του τερματοφύλακά τους. Και αυτό γιατί με το σκορ στο 2-1 υπέρ τους και την Βραζιλία να έχει χάσει δύο σπουδαίες ευκαιρίες για την ισοφάριση (με Αουγκούστο και Κουτίνιο) χρειάστηκε ο Τιμπό Κουρτουά να δείξει την κλάση του για να τους πάει στους "4".

Μετά από ωραία ατομική ενέργεια ο Ντόουγκλας Κόστα "έστρωσε" τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Νεϊμάρ έπιασε ένα σχεδόν τέλειο σουτ για να στείλει τη μπάλα ψηλά στο βάθος της εστίας και ο κίπερ της Τσέλσι "απογειώθηκε", για την στείλει κόρνερ.

Ένα σουτ, μία απόκρουση, μία πρόκριση! Η αποθέωση του ποδοσφαίρου...

News 24/7

24MEDIA NETWORK