Ο Νεϊμάρ δεν πήγε στη Μάντσεστερ Σίτι για τον πιο αστείο λόγο

Ο Νεϊμάρ οδήγησε την Παρί Σεν Ζερμέν στα ημιτελικά του Champions League, ωστόσο θα μπορούσε να κάνει το ίδιο φορώντας τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι. Δεν το έκανε για τον πιο απίθανο λόγο, σύμφωνα με τα αγγλικά ρεπορτάζ.

Ο Νεϊμάρ της Παρί Σεν Ζερμέν πανηγυρίζει με τον Ερίκ Μαξίμ Σουπό Μοτίν το γκολ που σημείωσε ο δεύτερος στην αναμέτρηση κόντρα στην Αταλάντα για τα προημιτελικά του Champions League 2019-2020 στο 'Λουζ', Λισαβόνα | Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020
Ο Νεϊμάρ της Παρί Σεν Ζερμέν πανηγυρίζει με τον Ερίκ Μαξίμ Σουπό Μοτίν το γκολ που σημείωσε ο δεύτερος στην αναμέτρηση κόντρα στην Αταλάντα για τα προημιτελικά του Champions League 2019-2020 στο 'Λουζ', Λισαβόνα | Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 AP PHOTOS/DAVID RAMOS

Ο Νεϊμάρ ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης της Παρί Σεν Ζερμέν επί της Αταλάντα με 2-1 για τα προημιτελικά του Champions League. Η πρόκριση επετεύχθη έστω και με δραματικό τρόπο, με ανατροπή στις καθυστερήσεις, και για πρώτη φορά επί εποχής Καταριανών οι Γάλλοι φτάνουν μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου ψάχνουν το 'ιερό δισκοπότηρο'.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός είχε 16/23 ντρίμπλες, 19/29 πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, 6 τελικές προσπάθειες, 2 εύστοχες, δημιούργησε 3 ευκαιρίες και δέχθηκε 9 φάουλ. Σε όλες αυτές τις στατιστικές κατηγορίες ήταν ο κορυφαίος του αγώνα στο 'Λουζ' της Λισαβόνας, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για τον απόλυτο ηγέτη των Παριζιάνων.

Ύστερα από την πρόκριση στα ημιτελικά, ο στόχος βρίσκεται ακόμα πιο κοντά για την ομάδα του Τόμας Τούχελ. Στην επόμενη φάση θα βρει μία εκ των Λειψία ή Ατλέτικο, κάτι που την καθιστά αυτόματα φαβορί για τον τελικό. Από την άλλη πλευρά του ταμπλό, το φαβορί αυτήν τη στιγμή είναι η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία στα προημιτελικά αντιμετωπίζει τη Λιόν κι αν προκριθεί, θα παίξει είτε με την Μπαρτσελόνα είτε με την Μπάγερν.

Αν τα φαβορί φτάσουν στον τελικό, τότε οι 'πολίτες' θα αναπολήσουν για τα καλά αυτό που συνέβη το 2013, όταν εξέφρασαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του Νεϊμάρ και τελικά αυτή η μεταγραφή δεν έγινε για τον πιο γελοίο λόγο που θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς.

Ήταν άνοιξη του 2013 κι ο Νεϊμάρ είχε αποδείξει ότι ο κόσμος της Σάντος και του Brasileirao ήταν πολύ μικρός για το ταλέντο του. Σε ηλικία 21 ετών όφειλε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, το υπερατλαντικό ταξίδι. Οι μνηστήρες απεριόριστοι κι ένας εξ αυτών ήταν η Σίτι. Η Σάντος δεν είχε σκοπό να προβάλει εμπόδιο κι έτσι όλα κατέληγαν στις διαπραγματεύσεις της πλευράς του παίκτη με τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο σύλλογο.

Ο Νεϊμάρ είχε προχωρήσει τις επαφές του με Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, ωστόσο ο αθλητικός διευθυντής των 'πολιτών', Τσίκι Μπεγκιριστάιν, επιχείρησε να κάνει το colpo grosso, όταν ήρθε σε επαφή με τους εκπροσώπους του παίκτη. Σύμφωνα με όσα δημοσίευσαν αρκετά αγγλικά ΜΜΕ μερικούς μήνες αργότερα, η διαπραγμάτευση δεν 'κόλλησε' στο οικονομικό, αλλά στα... παπούτσια. Ο παίκτης ζήτησε να έχει ειδικά σχεδιασμένα παπούτσια για την "αγγλική λάσπη" στους αγωνιστικούς χώρους, κάτι που αποθάρρυνε την πλευρά της Σίτι να συνεχίσει τη συζήτηση.

Οι άνθρωποι των 'πολιτών' αποχώρησαν από τις διαπραγματεύσεις, γιατί θεώρησαν ότι αυτή η στάση του παίκτη ουσιαστικά συνιστά ευγενική άρνηση, αφού το όνειρό του ήταν να αγωνιστεί στην Ισπανία. Το ρεπορτάζ, όμως, έγραψε επισήμως ότι το deal Νεϊμάρ-Μάντσεστερ Σίτι δεν έγινε λόγω... παπουτσιών. Και στον τελικό της επόμενης Κυριακής, αν τεθούν αντιμέτωποι, ο Νεϊμάρ ίσως στερήσει από τη Σίτι το πολυπόθητο τρόπαιο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK