O Νεϊμάρ έχει φωνάξει 'Ηλία, ρίχ'το!" στην καριέρα του

Ο Νεϊμάρ κάνει λάθη, χάνειτην ψυχραιμία του, πότε θριαμβεύει και πότε βουλιάζει μέσα στο γήπεδο. Σαν άλλος κύριος Μάκης στο 'Βιετνάμ', ετοιμάζεται να κάψει μια πολλά υποσχόμενη καριέρα.

O Νεϊμάρ έχει φωνάξει 'Ηλία, ρίχ'το!" στην καριέρα του

Στα 27 του μετράει ήδη μια μεταγραφή που γέμισε τους τραπεζικούς λογαριασμούς του με περισσότερα χρήματα από εκείνα που είχε στο θησαυροφυλάκιο του ο Σκρουτζ Μακ Ντακ. Ο Νεϊμάρ έφυγε από την Μπαρτσελόνα για την Παρί, με το συνολικό αντίτιμο της μεταγραφής να φτάνει τα 222 εκατομμύρια δολάρια. Σε δυο σεζόν, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός μετράει 55 παιχνίδια και 4778 λεπτά. Μόνο την τελευταία του σεζόν στη Μπαρτσελόνα, μέτρησε 4434 λεπτά. Αυτός είναι ένας τρόπος για να αποτυπώσουμε την κατηφόρα του Νεϊμάρ.

Δεν είναι όμως ο μοναδικός.

Με ένα Google search μπορείς πολύ εύκολα να βρεις αρχικά την πιο δημοφιλή λέξη που συνδέεται με το όνομα του Νειμάρ 'angry' και 'fights' σε μικρή απόσταση. Ο Βραζιλιάνος απασχολεί την επικαιρότητα περισσότερο με του καυγάδες του με άλλους παίκτες, διαιτητές και οπαδούς, παρά με την ουσία του παιχνιδιού. Ο παίκτης της Παρί καθώς προσπαθεί με κάθε τρόπο να γίνει 'man of the club', έχει γίνει πυρ και μανία με διαιτητές, ύστερα από την ήττα της ομάδας του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λίγκ.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι μάλιστα, σύμφωνα με φήμες, ο Νειμάρ είχε κάνει 'ντού' στη φυσούνα μαινόμενος, προσπαθώντας να ζητήσει το λόγο από τους διαιτητές ή έστω να εφαρμόσει το 'όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος'. Λίγους μήνες πριν, μετά από το ματς της ομάδας του με τη Νάπολι, είχε βάλει στο στόχαστρο τον διαιτητή Μπγιόρν Κάιπερς, υποστηρίζοντας πως οι αποφάσεις του έδειχναν " έλλειψη σεβασμού προς τους παίκτες".

Με τον ίδιο διαιτητή είχε στήσει έναν ανεξέλεγκτο καυγά και στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν κατά τη διάρκεια του αγώνα της Βραζιλίας με την Κόστα Ρίκα, εκείνος τον διέταξε να μην φωνάζει. Σαν να έχει γευτεί το λάδι στην ίδια του τη φωτιά, ο Νειμάρ έξαλλος τον έβρισε στα Πορτογαλικά.

Η προ ολίγων ημερών στιγμή στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας, στη διάρκεια του οποίου ένας φαν της Ρεν του φώναξε κάτι σαν " είσαι άχρηστος, μάθε να παίζεις μπάλα" και εκείνος απάντησε με μια κίνηση που ήταν κάτι μεταξύ απώθησης και γροθιάς, ντρόπιασε τον σύλλογο του και έγινε viral για τους λάθος λόγους.

Ο Νεϊμάρ αναγκάστηκε να ζητήσει μια περίπου 'συγγνώμη', παραδεχόμενος πως η συμπεριφορά του ήταν λάθος, αλλά τονίζοντας πως δεν θα μπορούσε να μην απαντήσει στην πρόκληση του οπαδού. Γιατί όταν έχει γίνει στάχτη και μπούρμπερη και η τελευταία ρανίδα αξιοπρέπειας που διαθέτεις, είναι πάρα πολύ δύσκολο να ζητάς συγγνώμες. Και πάρα πολύ εύκολο να υπερασπίζεσαι κάποια αόριστη ιδέα περι΄τιμής', όχι σκοράροντας, αλλά με μπουνίδια.

H επιστροφή στην Μπαρτσελόνα μοιάζει σε σωστική λέμβο, αλλά αυτό είναι κάτι σχεδόν ανέφικτο να συμβεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK