Ο Νεϊμάρ σπάει τα ρεκόρ, αλλά αυτό δεν -του- φτάνει

Ο Νεϊμάρ συνεχίζει να οδηγεί την Παρί Σεν Ζερμέν καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, αλλά όσο και αν πανηγυρίζει τα γκολ και τις ασίστ που πετυχαίνει, θέλει την κορυφή για να είναι ικανοποιημένος. Τη δική του, όχι αυτή που ανέβηκε δίπλα στον Μέσι, από του οποίου τη σκιά έφυγε.

PSG forward Neymar, left, scores his side's second goal past Liverpool goalkeeper Alisson during a Champions League Group C soccer match between Paris Saint Germain and Liverpool at the Parc des Princes stadium in Paris, Wednesday, Nov. 28, 2018. (AP Photo/Francois Mori)
PSG forward Neymar, left, scores his side's second goal past Liverpool goalkeeper Alisson during a Champions League Group C soccer match between Paris Saint Germain and Liverpool at the Parc des Princes stadium in Paris, Wednesday, Nov. 28, 2018. (AP Photo/Francois Mori) AP

Ο Νεϊμάρ έφυγε από την Μπαρτσελόνα για να μπορέσει να γίνει ο ίδιος πρωτοσέλιδο και "man of the club". Στο Παρίσι, παρουσία του Καβάνι αυτό δεν θα μπορούσε να είναι εύκολο, αλλά όταν έχεις ως στόχο να γίνεις ο επόμενος καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, ο δρόμος δεν μπορείς να περιμένεις πως θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Έχουν γραφτεί χιλιάδες λέξεις για τον τρόπο που έφυγε από την Βαρκελώνη, τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τη μεταγραφή του, ακόμα και για το συμβόλαιο που έχει τώρα στην Παρί, το οποίο περιλαμβάνει ορισμένους απίστευτους όρους.

Οι συμπαίκτες του δεν μπορούν να τον μαρκάρουν δυνατά κατά την διάρκεια των προπονήσεων. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για όλους τους υπόλοιπους. Όποιος το κάνει, θα έχει συνέπειες. Εξαιρείται από τις ασκήσεις που αφορούν το αμυντικό κομμάτι. Όλοι οι άλλοι συμμετέχουν, εκείνος όχι. Υπάρχουν ακόμα όροι για να χειροκροτεί τους οπαδούς και άλλα περίεργα, αλλά όλα αυτά δεν έχουν σημασία όταν βλέπουμε τον ποδοσφαιριστή Νεϊμάρ.

Ο Βραζιλιάνος είναι εξαιρετικός με τη μπάλα στα πόδια, υπάρχουν στιγμές που μιλάει στη μπάλα και η σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα είναι σχεδόν ερωτική. Στην αναμέτρηση της Παρί Σεν Ζερμέν με την Λίβερπουλ ξεκίνησε βασικός αν και υπήρχαν αμφιβολίες μετά τον τραυματισμό τους με τη φανέλα της Βραζιλίας.

Επέστρεψε στο Παρίσι και πήρε τη θέση του στο χορτάρι για να οδηγήσει την ομάδα του στην επόμενη φάση του Champions League. Εκεί όπου θα βρίσκεται - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - η ομάδα του Παρισιού, αλλά δεν είναι σίγουρο πως θα είναι η Λίβερπουλ, η οποία ηττήθηκε με 2-1 στη Γαλλία και καλείται να παίξει τελικό με τη Νάπολι.

Από τα πρώτα λεπτά ζήτησε τη μπάλα στα πόδια του σε κάθε επιθετική ενέργεια των Γάλλων και στο 37ο λεπτό έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Στην 5η του φετινή συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση πέτυχε το 4ο του τέρμα και έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην Παρί.

Αυτό ήταν το 31ο γκολ του 26χρονου στο Champions League και σκαρφάλωσε στην κορυφή της σχετικής λίστας με τους μεγαλύτερους Βραζιλιάνους σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Προσπέρασε τον τεράστιο Κακά, που είχε 30 με τον Ριβάλντο να έχει 27 στην 3η θέση. Ο Νεϊμάρ έγραψε ιστορία το βράδυ της Τετάρτης και δεν ήταν μόνο αυτό.

Με τα 31 τέρματα και τις 19 ασίστ, έχει συμμετάσχει σε 50 γκολ σε 52 συμμετοχές στο Champions League, κάτι που αυτόματα τον κατατάσσει στους κορυφαίους του θεσμού.

Δεν είναι όμως μόνο το Champions League. Ο Νεϊμάρ χορεύει σάμπα και στην Ligue 1 καθώς μετά από 11 αγωνιστικές στην Γαλλία έχει 10 τέρματα και 6 ασίστ! Πραγματικά τα νούμερα του Βραζιλιάνου ζαλίζουν και τα ρεκόρ που έχει να σπάσει είναι αρκετά, αλλά μόνο αυτά δεν φτάνουν. Είναι απαραίτητα, αλλά δεν είναι αρκετά.

Δυστυχώς για τους ποδοσφαιριστές που θέλουν να ξεφύγουν από το λεγόμενο top επίπεδο και να συνεχίσουν το δικό τους μοναχικό δρόμο, απαιτούνται υπερβολές.

Για τον Νειμάρ δεν θα είναι δύσκολο να κάνει υπερβολικά καλές εμφανίσεις και να ζαλίσει τους στατιστικολόους. Ειδικά όταν αγωνίζεται σε μία λίγκα που του δίνει τη δυνατότητα να το κάνει. Το νταμπλ στη Γαλλία όμως δεν πρόκειται να τον ικανοποιήσει. Ούτε αυτόν, ούτε την ποδοσφαιρική ιστορία.

Ο Νεϊμάρ έφυγε από την καλύτερη τριάδα των τελευταίων ετών στο ποδόσφαιρο (Μέσι, Νειμάρ, Σουάρες), για να γίνει ο ίδιος πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο. Να πάρει τις χρυσές μπάλες που έχουν κατακτήσει άλλοι μεγάλοι αστέρες τους παρελθόντος και του παρόντος.

PSG's Neymar his side's second goal during the Champions League Group C second leg soccer match between Paris Saint Germain and Liverpool at the Parc des Princes stadium in Paris, Wednesday, Nov. 28, 2018. (AP Photo/Thibault Camus)
PSG's Neymar his side's second goal during the Champions League Group C second leg soccer match between Paris Saint Germain and Liverpool at the Parc des Princes stadium in Paris, Wednesday, Nov. 28, 2018. (AP Photo/Thibault Camus) AP

Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να προχωρήσει η Παρί μέχρι την κορυφή. Έχει το υλικό και τους συμπαίκτες για να το πετύχει, αλλά οι πραγματικά μεγάλοι δεν ήταν μόνο καλοί ποδοσφαιριστές. Έκαναν τους γύρω τους καλύτερους. Οδηγούσαν τις ομάδες τους ακόμα και όταν δεν ήταν σε καλή μέρα. Έβγαζαν προσωπικότητα στο χορτάρι όταν οι άλλοι αδυνατούσαν.

Ό Νεϊμάρ χρειάζεται τα ρεκόρ, θέλει να συνεχίσει να εντυπωσιάζει το ποδοσφαιρικό κοινό με τα κατορθώματά του, αλλά για να γίνει αυτό που θέλει θα πρέπει να πανηγυρίζει μέχρι το τέλος. Μέχρι να σηκώσει το τρόπαιο στο Μετροπολιτάνο. Αν δεν γίνει αυτό κάποια στιγμή, τα ρεκόρ του δεν θα έχουν τόσο μεγάλη σημασία.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE

* Νίκη με δύο γκολ θέλει η Λίβερπουλ στο Άνφιλντ απέναντι στη Νάπολι. "An Olympiakos moment", όπως λένε και οι Άγγλοι.

* Δώδεκα απουσίες είχε η Μονακό για το ματς με την Ατλέτικο, έτσι δύο ποδοσφαιριστές της έγραψαν ιστορία. O Μασενγκό και ο Μπαντιασίλ έγιναν οι δύο ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί μετά το 2000 και ξεκινούν σε αγώνα του Champions League.

* Τρίτο πέναλτι που εκτελεί ο Φαλκάο και τρίτη φορά που αποτυγχάνει. Στο παιχνίδι με την Ατλέτικο αστόχησε, ενώ στις άλλες δύο οι αντίπαλοι τερματοφύλακες απέκρουσαν.

* Ο Μπερνάτ έχει σκοράρει δύο γκολ τη φετινή σεζόν και τα δύο στο Champions League για λογαριασμό της Παρί.

* Δώδεκα ομάδες έχουν ήδη προκριθεί στη φάση των 16. Άγιαξ, Ατλέτικο, Μπαρτσελόνα (ως πρώτη), Μπάγερν, Μάντσεστερ Σίτι, Ντόρτμουντ, Γιουβέντους, Πόρτο (ως πρώτη), Ρεάλ (ως πρώτη), Ρόμα (ως δεύτερη), Σάλκε (ως δεύτερη), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

* Στο Europa League θα συνεχίσουν οι Μπενφίκα, Μπριζ και Βαλένθια.

* Τέταρτες οριστικά είναι οι ΑΕΚ, Μονακό, Αϊντχόφεν και Γιουνγκ Μπόις.

* Τα υπόλοιπα τέσσερα εισιτήρια για την επόμενη φάση του Champions League, όπως και τα πέντε για το Europa League θα κριθούν την τελευταία (6η) αγωνιστική.

News 24/7

24MEDIA NETWORK