Ο 'νεϊμαρισμός' του Εμπαπέ βλάπτει σοβαρά τον Τούχελ

Έχει το δικαίωμα στα 21 του ο Κιλιάν Εμπαπέ ν' αντιδρά όταν αντικαθίσταται από τον προπονητή του;

Ο εκνευρισμένος Κιλιάν Εμπαπέ τη στιγμή της αποχώρησής του από τον αγωνιστικό χώρο και του διαλόγου που είχε με τον Τόμας Τούχελ
Ο εκνευρισμένος Κιλιάν Εμπαπέ τη στιγμή της αποχώρησής του από τον αγωνιστικό χώρο και του διαλόγου που είχε με τον Τόμας Τούχελ AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA

Στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Μονπελιέ όλα πήγαν κατ' ευχήν για την Παρί Σεν Ζερμέν, αφού το γκολ του Σαράμπια στο 8' και η αποβολή του αντίπαλου γκολκίπερ εννέα λεπτά μετά προκάλεσαν τέτοια ανισορροπία στο χορτάρι που στο 65' το σκορ ήταν ήδη 5-0. Όλα; Γράψτε λάθος.

Ο βεντετισμός που επέδειξε ο Κιλιάν Εμπαπέ την ώρα της αλλαγής του 'χαράκωσε' την ευρεία επικράτηση των Παριζιάνων (τρίτη σερί στο πρωτάθλημα ή ένατη στα τελευταία δέκα ματς) κι άνοιξε μια συζήτηση για τη δομή στ' αποδυτήρια. Μολονότι η κυριαρχία ήταν παγιωμένη και ο νεαρός Γάλλος σταρ είχε σκοράρει για 14η φορά και 20η συνολικά, διαφώνησε με την εντολή του Τόμας Τούχελ να δώσει τη θέση του στον Ικάρντι και εκδήλωσε την αντίρρησή του με τρόπο που έγινε αντιληπτός. Πώς; Την ώρα που έφευγε αγνόησε τον προπονητή του, ενώ όταν αυτός τον σταμάτησε για να τον νουθετήσει, ο εκνευρισμένος Εμπαπέ προσπαθούσε ν' αποφύγει κάθε επαφή. Αντάλλαξαν εν τέλει δυο κουβέντες, προτού ο 21χρονος επιθετικός ανέβει 'φαρμακωμένος' στον πάγκο και παρακολουθήσει αμίλητος το τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης.

Οι δαιμόνιοι ρεπόρτερς, έχοντας παρατηρήσει το συμβάν, ρώτησαν τον Τούχελ στο φινάλε, λαμβάνοντας ένα στείρο "με στεναχώρησε, δεν ήταν σωστό γιατί αποσπά το μυαλό μας". Ο Εμπαπέ δεν τοποθετήθηκε. Απέφυγε μάλιστα οποιαδήποτε δημόσια συναναστροφή, αρνούμενος να υπογράψει αυτόγραφα ή να φωτογραφηθεί με θαυμαστές του, τη στιγμή που την προηγούμενη εβδομάδα μιλούσε για την ανάγκη να δοθούν (και από τον ίδιο) σε νέα, φτωχά παιδιά του Παρισιού τα εχέγγυα να παλέψουν για τη ζωή τους.

Η συμπεριφορά του Εμπαπέ δεν είναι ξένη για τους Γάλλους δημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν παρατηρήσει μια αλλαγή στον χαρακτήρα του ενόσω (αντι)δρα ως ποδοσφαιριστή. Μια μερίδα επιρρίπτει τη μεταβολή αυτή στη στενή φιλία του με τον Βραζιλιάνο Νεϊμάρ, ο οποίος δεν φημίζεται για την προσαρμοστικότητά του σε νόρμες και εντολές των ανωτέρων του. Λένε πως τον έχει 'χαλάσει'. Ο Ουνάι Έμερι δεν είχε καταφέρει να εξουδετερώσει τη βόμβα που είχε στ' αποδυτήρια. Τώρα είναι η σειρά του Τούχελ να λειτουργήσει ως πυροτεχνουργός, αναζητώντας το καλώδιο που θα απενεργοποιήσει τη δική του αντίστροφη μέτρηση. Προλαβαίνοντας την έκρηξη.

Εκτός κι αν, όπως εικάζουν ορισμένοι, ο Εμπαπέ επιχειρεί με δόλο ν' ανοίξει τον δικό του λάκκο, προκειμένου να οδηγηθεί στην πόρτα της εξόδου από το 'Παρκ ντε Πρενς' με προορισμό τη Μαδρίτη. Η αμφιλεγόμενη δήλωση που είχε κάνει πέρυσι συμπυκνωμένη στο "νιώθω ότι είναι πιθανόν η στιγμή ν' αναλάβω περισσότερες ευθύνες. Ελπίζω αυτό να μπορεί να γίνει στην Παρί Σεν Ζερμέν, θα ήταν ευχαρίστησή μου. Ή ενδεχομένως κάπου αλλού μ' ένα νέο πρότζεκτ" μνημονεύτηκε αναπόφευκτα.

Ο Τούχελ είχε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, ενόψει του αγώνα Σαμπιονά με τη Ναντ στον οποίο ο Εμπαπέ έχει θέση όχι όμως ο φρεσκολαβωμένος Νεϊμάρ, και όταν η συζήτηση επανήλθε στα εσωτερικά του κλαμπ υποστήριξε πως "δεν μπορώ να πιστέψω ότι χρησιμοποιεί αυτή την κατάσταση ως αφορμή για να φύγει". Δείχνοντας μια διάθεση υποβάθμισης του ζητήματος, χωρίς όμως να πείθει. Ούτως ή άλλως ένα παιδί 21 ετών πώς είναι δυνατόν να ορίζει πότε και πόσο θα παίζει; "Δεν είναι προσωπικό", συμπλήρωσε, "είναι μεταξύ ενός ποδοσφαιριστή που δεν θέλει ν' αντικατασταθεί και ενός προπονητή που έχει λόγο να το κάνει. Υπάρχουν παίκτες στον πάγκο που πρέπει και αξίζουν να παίζουν. Μίλησα με τον Λεονάρντο ως συνήθως, στις 11 μετά τον αγώνα, αλλά είναι κάτι που μένει μεταξύ μας, στ' αποδυτήρια".

Οι πληροφορίες από το Παρίσι έλεγαν πως οι τρεις τους μίλησαν για να λυθούν οι παρεξηγήσεις. End of story; Όχι ακριβώς. Κάποιον τον ζώνουν τα φίδια...

Ο Έρικσεν μπορεί να δώσει στην Ίντερ το πρωτάθλημα; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK