Ο 'νέος' Βόλος θα θυμίζει κάτι από ΠΑΟΚ

Ο Βόλος ανακοίνωσε τη 17η προσθήκη στο ρόστερ του, ακόμα κι αν δεν είναι βέβαιη η συμμετοχή του στη Super League 1, τουλάχιστον με αυτήν τη μορφή. Το βέβαιο, πάντως, είναι πως θα έχει 5 δανεικούς παίκτες από τον ΠΑΟΚ.

Η απονομή του τίτλου της Football League 2018-2019 στον Βόλο, Τετάρτη 24 Απριλίου 2019
Η απονομή του τίτλου της Football League 2018-2019 στον Βόλο, Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI SPORTS

Το γραφείο Τύπου του Βόλου, ή ορθότερα του Βόλου Νέου Ποδοσφαιρικού Συλλόγου, όπως είναι η ονομασία της ΠΑΕ που ιδρύθηκε στις 2 Ιουνίου του 2017 και πλέον ανήκει στη Super League 1, είναι πολυάσχολο όλες αυτές τις μέρες. Σχεδόν καθημερινά τροφοδοτεί τα ΜΜΕ με ανακοινώσεις για το "νέο μεταγραφικό απόκτημα" του συλλόγου. Την Τρίτη έστειλε το 17ο τέτοιο email και θα μπορούσε να είχε αποστείλει περισσότερα, αν δεν χαλούσε η μετακίνηση του 27χρονου Πορτογάλου μέσου Μαξ Βελόζο.

Αριθμός τεράστιος για τα δεδομένα ενός επαγγελματικού συλλόγου, ωστόσο απόλυτα λογικός για εκείνα του Βόλου, που δεν έχει πολλές επιλογές. "Το 95% του ρόστερ ήταν ίδιο από τη Γ' εθνική ως εδώ και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ήμασταν πρώτοι από την 4η αγωνιστική ως σήμερα", υποστήριζε στη Marca τον Απρίλιο ο προπονητής του συλλόγου, Χουάν Φεράντο. Παρότι το καλοκαίρι του 2018 έγιναν μια ντουζίνα προσθήκες στο έμψυχο δυναμικό, ο προηγούμενος 'κόρμος' παικτών βοήθησε στην άνοδο από τη Γ' Εθνική στην πρώτη χρονιά της ιστορίας της, μετά από την αντικατάσταση της Πύδνας Κίτρους και με μεταγραφές ανεξήγητες για το επίπεδο της κατηγορίας και τις δυνατότητες ενός τυπικού νεοσύστατου συλλόγου.

Την περσινή σεζόν συγκαταλεγόταν μεταξύ των φαβορί για την άνοδο από τη Football League και επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και μάλιστα με περίσσια άνεση. Ακόμα και όταν σημειώθηκαν κάποιες αναπάντεχες ήττες, η ομάδα δεν εκτροχιάστηκε και με 60 βαθμούς σε 30 αγωνιστικές, ετοιμάστηκε να γίνει η 3η εκπρόσωπος της πόλης με παρουσία στα 'μεγάλα σαλόνια' της χώρας.

Ο Φεράντο γνωρίζει

Η παρουσία της ομάδας στη Super League 1, αν τελικά υπάρξει τέτοια, αφού ως γνωστόν για το ΑΦΜ της ενδιαφέρεται ο Ηρακλής και μάλιστα υπήρξε συζήτηση με τον Αχιλλέα Μπέο που βρίσκεται πίσω από τους Βολιώτες, απαιτεί αύξηση της ποιότητας στον σύλλογο.

Μπορεί για τη Γ' Εθνική και τη Football League το ρόστερ να αποδείχθηκε υπέρ το δέον επαρκές και ικανό, όμως ο πήχης στη Super League 1 τοποθετείται ακόμα πιο ψηλά, κάτι που γνωρίζει καλά ο 38χρονος Ισπανός προπονητής. Ο Φεράντο, ο οποίος... απολύθηκε τον Μάρτιο, αλλά οι παίκτες του ανάγκασαν τη διοίκηση να κάνει στροφή 180 μοιρών και τελικά παρέμεινε στην ομάδα για να εξαντλήσει το συμβόλαιο 1+1+1 που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2017 (εν τέλει υπέγραψε νέα συμφωνία), δεν είναι άγνωστος με την ελληνική πραγματικότητα. Βρέθηκε σε μία παρόμοια κατάσταση το καλοκαίρι του 2014, όταν ανέλαβε τον Εργοτέλη στη Super League μετά από την αποχώρηση του Μαρίνου Ουζουνίδη, ωστόσο απολύθηκε μετά από τις πρώτες 2 αγωνιστικές.

Οι παίκτες του Βόλου πετούν στον αέρα τον προπονητή τους, Χουάν Φεράντο, κατά τη διάρκεια πανηγυρισμών στον αγώνα με τον Αιγινιακό στον Βόλο, Κυριακή 7 Απριλίου 2019
Οι παίκτες του Βόλου πετούν στον αέρα τον προπονητή τους, Χουάν Φεράντο, κατά τη διάρκεια πανηγυρισμών στον αγώνα με τον Αιγινιακό στον Βόλο, Κυριακή 7 Απριλίου 2019 EUROKINISSI SPORTS

Ο στόχος με τους Βολιώτες είναι ίδιος με τότε, η παραμονή στην κατηγορία, και ο Φεράντο κρίνει ότι θα χρειαστεί καλύτερους παίκτες από αυτούς που είχε στη Γ' Εθνική, για να μην έχει την τύχη του Απόλλωνα Σμύρνης, του Λεβαδειακού και του ΠΑΣ Γιάννινα. Ως εκ τούτου, ο πρώην προπονητής των Πρεμιά, Τεράσα, Οσπιταλέτ, Μάλαγα Β, Σέριφ Τίρασπολ, Κουλτουράλ Λεονέσα, Λινάρες, ο οποίος έχει περάσει από τα προπονητικά επιτελεία των Μπράιτον και Άρσεναλ, απολαμβάνει τις τελευταίες εβδομάδες τη διαρκή ενίσχυση στο έμψυχο δυναμικό που έχει στη διάθεσή του κατά την προετοιμασία στην Πορταριά.

Το κύμα των μεταγραφών

Η αρχή έγινε με την προώθηση στην πρώτη ομάδα του 17χρονου τερματοφύλακα Βασίλη Κραβαρίτη, που υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο. Ακολούθησε καταιγισμός από προσθήκες. Τέσσερις εξ αυτών προέρχονται από την Αργεντινή. Ο Φεράντο θέλει να προσθέσει τη δημιουργία που συνήθως προσφέρουν οι παίκτες από εκείνη τη χώρα, με τους Φερνάντο Χοάο και Μπριάν Σαρμιέντο να αναλαμβάνουν το βάρος. Επιπροσθέτως, ο αριστερός μπακ Φράνκο Φεράρι από την Εστουδιάντες και ο αμυντικός μέσος Αουγκούστο Μαξ από την Κιλμές 'ατσαλώνουν' την άμυνα.

Στην επίθεση, ο Έρικ Γέντρισεκ άφησε την Ξάνθη μετά από 20 γκολ σε 2 σεζόν (αλλά και ένα κακό 2018-2019) και υπέγραψε ως ελεύθερος στους Θεσσαλούς. Δεξιά του πιθανόν να αγωνίζεται ο 24χρονος Μαροκινός εξτρέμ Γεχιά Ατιγιαλάχ, ο οποίος γυρίζει σελίδα στην καριέρα του μετά από 7 σεζόν στη Σαφί της πατρίδας του.

Στις προσθήκες υπάρχει έντονο και το ελληνικό στοιχείο. Ο τερματοφύλακας Θανάσης Γκαραβέλης αναμένεται να υπερασπιστεί στην εστία της ομάδας, προερχόμενος κι αυτός από την Ξάνθη, ενώ πλην του Κραβαρίτη, στη σκιά του θα βρίσκεται και ο Τάσος Καραγκιόζης από τον Αιγινιακό. Στην ομάδα ανήκει πλέον και ο Τάσος Τσοκάνης, με εμπειρία πάνω από 100 αγώνες στη Super League ως παίκτης της Κέρκυρας, του Απόλλωνα, του Αστέρα και του Παναιτωλικού, ενώ η πιο πρόσφατη προσθήκη είναι αυτή του 19χρονου αμυτνικού Γεράσιμου Μήτογλου.

Οι 5 δανεικοί από τον ΠΑΟΚ

Η μεγάλη συζήτηση αφορά ένα ξεχωριστό κεφάλαιο, όσον αφορά στη μεταγραφική ενίσχυση του Βόλου. Μία ομάδα που βρέθηκε ξαφνικά στη Γ' Εθνική το 2017 με πολλές αντιδράσεις να τη συνοδεύουν, που υποστηρίζεται από έναν ποδοσφαιράνθρωπο όπως ο Μπέος, αλλά χωρίς να έχει επίσημο συσχετισμό και που ανέβηκε δύο κατηγορίες σε ισάριθμες σεζόν, αλλά δεν αποκλείεται να παραχωρήσει το ΑΦΜ και τη θέση της στη Super League 1, αναπόφευκτα προσελκύει τα φώτα όταν παίρνει δανεικούς ποδοσφαιριστές.

Ειδικά όταν 5 εξ αυτών προέρχονται από τον ίδιο μεγάλο σύλλογο, τον νταμπλούχο Ελλάδας ΠΑΟΚ. Ο Βόλος φαίνεται πως άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας με τον 'δικέφαλο του βορρά', προσφέροντας το έδαφος ώστε παίκτες που θα είχαν μικρό χρόνο συμμετοχής στη Θεσσαλονίκη, να βρουν περισσότερο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, τη φετινή έδρα των 'νεοφώτιστων', που αφήνουν το γήπεδο της Νεάπολης.

Ο Λευτέρης Λύρατζης του ΠΑΟΚ σε στιγμιότυπο του αγώνα με τον Παναχαϊκή για το Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019 στην Τούμπα, Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019
Ο Λευτέρης Λύρατζης του ΠΑΟΚ σε στιγμιότυπο του αγώνα με τον Παναχαϊκή για το Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019 στην Τούμπα, Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 MOTIONTEAM

Συγκεκριμένα, η διοίκηση έχει ανακοινώσει 6 δανεισμούς παικτών, εκ των οποίων ξεχωρίζει εκείνος του Λευτέρη Λύρατζη, του 19χρονου δεξιού μπακ με φανέλα βασικού στην Εθνική Ελλάδας Κ19 και μέλος πια της Κ21. Μαζί του ο 25χρονος Γιάννης Μυστακίδης, ο οποίος συνεχίζει το μπαράζ δανεισμών και μετά από εκείνον στον Πιερικό, στον Παναθηναϊκό, στον ΠΑΣ Γιάννινα και στην Γκόρνικ, πηγαίνει στον Βόλο για να βρει επιτέλους μια διάρκεια στο παιχνίδι του.

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ παραχώρησε 3 παίκτες που στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας στη Super League Κ19 την περσινή σεζόν, τους Μάριο Τσαούση, Απόστολο Διαμάντη και Κώστα Μπαλογιάννη. Σε αυτούς τους δανεισμούς προστίθεται κι εκείνος του 21χρονου στόπερ Γιώργου Κορνέζου από την ΑΕΚ, με την Ένωση να τον αποκτά μέρες νωρίτερα ως ελεύθερο από τον Εθνικό.

Ο κορμός και οι αποχωρήσεις

Αυτοί οι 17 παίκτες θα προστεθούν στους παίκτες που έμειναν στην ομάδα από πέρυσι, ήτοι στους Αντώνη Ντεντάκη, Στέργιο Δημόπουλο, Βασίλη Μάντζη, Κώστα Ηλιόπουλο και Κώστα Κορέλα. Οι υπόλοιποι, ακόμα και βασικά στελέχη της περσινής σεζόν όπως ο τερματοφύλακας Φώτης Καραγκιολίδης, οι Κονσταντίν Καρίκι, Αλμπέρτος Ρούσσος (που αναρρώνει από ρήξη χιαστού), Δημήτρης Ουνγιαλίδης στην άμυνα, οι Σεμπαστιάν Καμπαγέρο, Πίτου Γκαρσία, Μαρσέλο Πέντα, Λούκας Γκαρσία, Αλμπέρτο Ζακ στο κέντρο και ο Μιχάλης Φράγκος στην επίθεση, αποτελούν παρελθόν για την ομάδα. Μαζί τους , οι Σωτήρης Πίσπας, Αλέξανδρος Γκαλίτσιος, Άρης Κόκκορης και Νίκος Μπουργάνης (ο τελευταίος πήγε στον ΠΑΟΚ).

Μετά από τον Ολυμπιακό Βόλου και τη Νίκη Βόλου, τα 'μεγάλα σαλόνια' υποδέχονται τον Βόλο, μία ομάδα με μόλις 2 χρόνια ζωής, η οποία προλάβε σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα να αποκτήσει φανατικούς πολέμιους. Η προετοιμασία της ομάδας, όμως, για τη νέα πρόκληση συνεχίζεται απτόητη και με 17 προσθήκες στο ρόστερ επιδεικνύει τον ζήλο που απαιτείται για να αντέξει ένας σύλλογος σε αυτήν την κατηγορία.

ΟΙ 17 ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ

# Ποδοσφαιριστής Θέση Ηλικία Χώρα Από Μέχρι
1 Βασίλης Κραβαρίτης Τερματοφύλακας 17 Ελλάδα Βόλος Κ19 2022
2 Τάσος Τσοκάνης Αριστερός μπακ 28 Ελλάδα Παναιτωλικός 2021
3 Τάσος Καραγκιόζης Τερματοφύλακας 22 Ελλάδα Αιγινιακός -
4 Έρικ Γέντρισεκ Επιθετικός 32 Σλοβακία Ξάνθη 2021
5 Φράνκο Φεράρι Αριστερός μπακ 27 Αργεντινή Μίτρε Σαντιάγκο 2021
6 Φερνάντο Χοάο Επιθετικός μέσος 24 Αργεντινή Εστουδιάντες 2022
7 Μπριάν Σαρμιέντο Επιθετικός μέσος 29 Αργεντινή Νιούελς Β 2021
8 Θανάσης Γκαραβέλης Τερματοφύλακας 26 Ελλάδα Ξάνθη -
9 Αουγκούστο Μαξ Αμυντικός μέσος 26 Αργεντινή Κίλμες 2021
10 Μάριος Τσαούσης Αριστερός μπακ 19 Ελλάδα ΠΑΟΚ* 2020
11 Απόστολος Διαμάντης Στόπερ 19 Ελλάδα ΠΑΟΚ* 2020
12 Κώστας Μπαλογιάννης Κεντρικός μέσος 20 Ελλάδα ΠΑΟΚ* 2020
13 Γιώργος Κορνέζος Στόπερ 21 Ελλάδα ΑΕΚ* 2020
14 Λευτέρης Λύρατζης Δεξιός μπακ 19 Ελλάδα ΠΑΟΚ* 2020
15 Γιάννης Μυστακίδης Δεξιός εξτρέμ 25 Ελλάδα ΠΑΟΚ* 2020
16 Γεχιά Ατιγιαλάχ Δεξιός εξτρέμ 24 Μαρόκο Ολιμπίκ Σαφί -
17 Γεράσιμος Μήτογλου Αμυντικός 18 Ελλάδα Αγροτικός Αστέρας -

*Δανεικός

News 24/7

24MEDIA NETWORK