O Νέτο της Ελλάδας, ο Αβραάμ και ο Βάις

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος έχει το ρεπορτάζ για τις μεταγραφικές εξελίξεις στον Ολυμπιακό. Τι γίνεται με Νέτο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Κάμπελ και Βάις.

O Νέτο της Ελλάδας, ο Αβραάμ και ο Βάις

Όπως πέρυσι τέτοιο καιρό έτσι και φέτος οι μεταγραφικές αναζητήσεις του Ολυμπιακού έχουν περάσει από χίλια μύρια κύματα. Είναι πού είναι περιορισμένες οι επιλογές του Γενάρη, ήρθε και η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία για να πάνε ακόμη πιο πίσω ορισμένες υποθέσεις που είχαν προχωρήσει και ήταν κοντά στη γραμμή του τερματισμού. Το Contra.gr σας ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή για τις απαιτήσεις του νέου προπονητή, ο οποίος είναι ξεκάθαρο ότι θέλει δύο -όλες κι όλες- προσθήκες, αλλά όσο το δυνατόν καλύτερες. Έβαλε, λοιπόν, ψηλά τον πήχη και στη διοίκηση προσπαθούν να υλοποιήσουν τις απαιτήσεις του, αν και ο ίδιος γνωρίζει πως υπάρχουν δυσκολίες οι οποίες πρέπει να ξεπεραστούν.

Κι επειδή πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση της άμυνας, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει πάρει κεφάλι η περίπτωση του Πορτογάλου Νέτο της Ζενίτ τον οποίο μνημονεύσαμε και πριν από δύο ημέρες. Πρόκειται ομολογουμένως για έναν στόπερ υψηλού επιπέδου, διεθνή, ο οποίος πέρα από την ικανότητά του στο αμυντικό σκέλος και το δυναμικό παιχνίδι του, διαθέτει και την απαιτούμενη τεχνική για να «χτίζει» επιθέσεις από την πρώτη πάσα, κάτι που έχει θέσει ως βασική προϋπόθεση ο νέος τεχνικός.

Οι δυσκολίες

Τα αγκάθια στην υπόθεσή του είναι δύο: Πρώτον μιλάμε για μια δαπανηρή μεταγραφή, καθώς οι Ρώσοι πλήρωσαν έξι εκατομμύρια για να τον αποκτήσουν πέρυσι το Φλεβάρη, άρα ακόμη και ο δανεισμός του με οψιόν αγοράς προϋποθέτει μια σημαντική επένδυση. Δεύτερον δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη συνέχεια του Europa League, καθώς η Ζενίτ στην οποία ανήκει συμμετέχει όπως και ο Ολυμπιακός στην ίδια διοργάνωση κι αυτό είναι κάτι που δεν το επιτρέπει η UEFA.

Όπως φαίνεται οι "ερυθρόλευκοι" μετά τη θερμή εισήγηση Περέιρα είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν και να κάνουν δικό τους τον 26χρονο Πορτογάλο έστω κι αν δεν θα έχουν το δικαίωμα να τον χρησιμοποιήσουν στα δύο παιχνίδι με τη Ντνιέπρ, αλλά και στη συνέχεια, σε περίπτωση πρόκρισης. Κάτι που σημαίνει πως αν αποκτηθεί τελικά στην Ευρώπη θα χρησιμοποιηθούν δύο εκ των Σιόβα, Αυλωνίτη και Μποτία, με τον τελευταίο να είναι αμφίβολος, λόγω του τραυματισμού του, για το πρώτο παιχνίδι με τους Ουκρανούς.

Οι δρόμοι που ανοίγονται, λοιπόν, είναι οι εξής: Ή θα επιμείνει ο Ολυμπιακός για τον πρώην άσο της ιταλικής Σιένα, ο οποίος αποτελεί και την πρώτη επιλογή του Περέιρα ή θα περιμένουν λίγες ημέρες ακόμη μπας και προκύψει κάτι σε ανάλογο επίπεδο που θα μπορεί, όμως, να ενισχύσει την ομάδα και στην Ευρώπη.

O Νέτο της Ελλάδας, ο Αβραάμ και ο Βάις

Σχετικά με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο το όνομα του οποίου μνημονεύσαμε και πριν από μερικές ημέρες, τα νεότερα αναφέρουν πως δεν έχει γίνει κάποια κίνηση επί της ουσίας. Ναι μεν υπάρχουν οι καλές προθέσεις και από τις δύο πλευρές, αλλά η περίπτωσή του δεν αποτελεί προτεραιότητα. Ο Αβραάμ είναι… άρρωστος με τον Ολυμπιακό κι αυτό δεν έχει αλλάξει, έστω κι αν επέλεξε να αλλάξει φανέλα επειδή εκτίμησε ότι η στάση του Μίτσελ απέναντί του ήταν ανέντιμη.

Θεωρούσε και θεωρεί ότι το πρόβλημά του για να επανέλθει σε τοπ επίπεδο ήταν από ένα σημείο και μετά ψυχολογικό και περίμενε ότι ο Ισπανός θα τον στήριζε σε μια σειρά αγώνων, προκειμένου να πάρει τα πάνω του. Αυτό δεν έγινε και τελικά επέλεξε να αποχωρήσει πριν έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού και προκληθεί πρόβλημα στην ομάδα. Που βρισκόμαστε τώρα;

Ο διεθνής στόπερ παραμένει στο δυναμικό της Τραμπζονσπόρ, την ώρα που ακούγεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την μακρινή Κίνα και αν δεν γίνει κάτι τώρα, θα περιμένει το καλοκαίρι που θα μείνει ξανά ελεύθερος για να μετρήσει τις νέες προοπτικές και να αποφασίσει.

Ο Κάμπελ και ο μεσοεπιθετικός

Από ‘κει και πέρα, ο Ολυμπιακός ψάχνει κι έναν ακόμη μεσοεπιθετικό ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα ενισχύσει τις πτέρυγες και θα υποστηρίξει το 4-3-3, όπως το έχει στο μυαλό του ο νέος προπονητής. Το θέμα Κάμπελ είναι δύσκολο κι αυτό είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό. Η Άρσεναλ τον κοστολογεί 7 εκατομμύρια, το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί ξανά δανεικός δεν συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, ενώ και ο ίδιος φαίνεται να κοιτά πιο ψηλά για το επόμενο βήμα της καριέρας του. Οι προτάσεις, άλλωστε, από ομάδες που συμμετέχουν σε προηγμένα πρωταθλήματα δεν λείπουν...

Την ώρα, λοιπόν, που το θέμα του Κοσταρικανού είναι στάσιμο, μπορεί να επανέλθει στο προσκήνιο μια άλλη περίπτωση πρώην παίκτη της ομάδας, ο οποίος έφυγε λόγω Μίτσελ και πετάει τη σκούφια του για να επιστρέψει! Στον Βλάντιμιρ Βάις αναφέρομαι την «σφαίρα» από τη Σλοβακία, ο οποίος και θέλει και μπορεί να επιστρέψει αρκεί να κινήσει τα νήματα ο δαιμόνιος μάνατζέρ του Μίνο Ραϊόλα και να τον φέρει πίσω από τη Λεκβίγια του Κατάρ. Πρόκειται για ένα ενδεχόμενο το οποίο είχε αποκαλύψει το contra.gr από τις 7 του Νοέμβρη με τον σχετικό τίτλο " ο Κάμπελ του Europa και η ιδέα για Νιάνγκ ή Βάις"!

Στη λίστα των πρωταθλητών Ελλάδας παραμένει και ο Κριστιάν Ροντρίγκες της Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς ο Ουρουγουανός ακραίος έχει προϊστορία και με τον Περέιρα στην Πόρτο. Το ντεζαβαντάζ της υπόθεσης έγκειται στο ότι ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακός δεν τρελαινόταν για τον 29χρονο άσο, ούτε όταν βρέθηκαν στο «Ντραγκάο», οπότε δεν θα είναι η πρώτη του επιλογή ούτε για την ομάδα του Πειραιά...

Υ.Γ.: Ο Μπεν Αρφά δεν έχει δικαίωμα να παίξει στη Νις επειδή οι Γάλλοι πήγαν να τον αποκτήσουν ως ελεύθερο. Η φόρμουλα για να μπορέσει να παίξει ο διεθνής εξτρέμ μέχρι το τέλος της σεζόν, όπως γράψαμε από την πρώτη στιγμή, θα ήταν να αποκτηθεί ως δανεικός από τη Νιούκαστλ, καθώς είχε παίξει μια φορά με τις "ρεζέρβες" της πριν πάει στη Χαλ. Όλα αυτά τα γνώριζαν στην Πλατεία Αλεξάνδρας από την πρώτη στιγμή και το deal δεν προχώρησε επειδή ο ίδιος ο Μπεν Αρφά είχε άλλες προτεραιότητες...

News 24/7

24MEDIA NETWORK