Ο Νιγηριανός που θα σώσει την Άρσεναλ μέσω mail (;)

Η Άρσεναλ φαίνεται πως βρήκε τον πρίγκιπα Φαϊζάλ της, ίσως όμως και όχι. Ο Άλικο Ντανγκότε είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην Αφρική και φημολογείται πως θέλει να αγοράσει την ομάδα. Χωρίς 'Τσάκα'.

Οι παίκτες της Άρσεναλ πανηγυρίζουν ένα γκολ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020
Οι παίκτες της Άρσεναλ πανηγυρίζουν ένα γκολ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020 AP PHOTO/MATT DUNHAM

Tο Dangote Group είναι ένας παντοδύναμος επιχειρηματικός κολοσσός της Νιγηρίας, που περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο brands φαγητού και ζαχαρούχων προϊόντων (αναψυκτικά). H Dangote Cement είναι επίσης η μεγαλύτερη βιομηχανία τσιμέντου της χώρας και ο ιδιοκτήτης των παραπάνω, ο Άλικο Ντανγκότε, ένας κροίσος με περιουσία που ανέρχεται στα 8.500.000.000 δολάρια, ένας επιχειρηματίας που αγαπά το ποδόσφαιρο και το απέδειξε, συμβάλλοντας τα μέγιστα στις εργασίες ανακατασκευής του σταδίου που αγωνίζεται η εθνική ομάδα της χώρας, στην Αμπούτζα. Ο Ντανγκότε, όμως, δεν ενδιαφέρεται μόνο για τα ποδοσφαιρικά δρώμενα που βρίσκονται εντός των συνόρων της χώρας του. Ο 62χρονος επιχειρηματίας θέλει να αγοράσει την Άρσεναλ.

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε αν έχει εκδηλώσει επίσημα το ενδιαφέρον του. Όλες οι παραπάνω πληροφορίες προέρχονται από τον αγγλικό Τύπο και σίγουρα (ή σχεδόν σίγουρα) δεν είναι προϊόν κάποιου 'nigerian scam'. Σίγουρα, όμως, υπάρχουν όλα τα διαθέσιμα 'υλικά' μιας τέτοιας απάτης. Ένας πάμπλουτος, που όπως δήλωσε στην εκπομπή του δημοσιογράφου Ντέιβ Ρούμπενστιν, θα αγοράσει την Άρσεναλ, όταν με το καλό ολοκληρωθούν τα τρέχοντα επενδυτικά σχέδιά του, ύψους 20.000.000.000, δηλαδή το 2021.

Προς το παρόν, η ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου θα συνεχίσει να βρίσκεται στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League και ο ιδιοκτήτης της, Σταν Κρόνκι, θα συνεχίσει να δίνει περισσότερη αξία στις υπόλοιπες αθλητικές επενδύσεις του, τους Ντένβερ Νάγκετς (NBA) και τους Λος Άντζελες Ραμς (NFL).

Θα φύγει από τη Μάντσεστερ Σίτι ο Πεπ Γκουαρδιόλα; Το Pod-όσφαιρο απαντά:

News 24/7

24MEDIA NETWORK