Ο Νίκος Τριγλιανός σκοτώθηκε τη μέρα που ο Άρης νικούσε τον ΠΑΟΚ

Από τους ξέφρενους πανηγυρισμούς με τον Νίκο Γκάλη σε Παλέ ή ΣΕΦ στα αιματοβαμμένα σκαλιά του γηπέδου του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ο Νίκος Τριγλιανός δεν πρόλαβε να ξαναδεί τον Άρη να νικά τον ΠΑΟΚ.

Ο Νίκος Τριγλιανός ανάμεσα στον Νίκο Γκάλη και στον Γιάννη Ιωαννίδη
Ο Νίκος Τριγλιανός ανάμεσα στον Νίκο Γκάλη και στον Γιάννη Ιωαννίδη

Μια στιγμή, δυο ζωές. Ένα αναίτιο σπρώξιμο στην εξέδρα ποδοσφαιρικού γηπέδου, ένας θάνατος και παράλληλα μια κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο 70χρονος Νίκος Τριγλιανός είχε μεταβεί την Κυριακή στον αγώνα του Απόλλωνα Πόντου με τα Χανιά (0-4), για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League 2, και μετά από διαπληκτισμό που είχε με άλλον θεατή, για λόγους άσχετους με το ποδόσφαιρο όπως ελέχθη από αυτόπτες μάρτυρες, απωθήθηκε από έναν τρίτο που τον πλησίασε τη στιγμή που απομακρυνόταν. Η ενέργεια απέβη μοιραία, διότι ο άτυχος άνδρας αιφνιδιάστηκε, έχασε την ισορροπία του, έπεσε στα σκαλιά της εισόδου/εξόδου και χτυπώντας στο τσιμεντένιο δάπεδο έχασε τη ζωή του, όπως αργότερα επιβεβαιώθηκε στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Στο video του Flashnews.gr, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο αποτυπώνεται ολόκληρη η σκηνή ως τη στιγμή που ο Νίκος Τριγλιανός πέφτει στο κενό. Από τις πρώτες φωνές - αντιδράσεις των παρευρισκόμενων γίνεται αντιληπτό πως κάτι κακό έχει συμβεί.

Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε άμεσα, αλλά ο θάνατος επήλθε ακαριαία από το χτύπημα. Ο θύτης συνελήφθη από την Αστυνομία για την πράξη του, κρατήθηκε όλο το βράδυ, κάποιες ώρες εκ των οποίων στο ΑΧΕΠΑ επικαλούμενος προβλήματα υγείας, και το πρωί της Δευτέρας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε τη δίωξη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Την Τετάρτη θα οδηγηθεί στον ανακριτή προκειμένου ν' απολογηθεί.

Ο Νίκος Τριγλιανός ήταν Καλαμαριώτης και γνωστός για τα φίλαθλα αισθήματα που έτρεφε για τον Άρη. Ήταν μάλιστα μέλος του Ερασιτέχνη, η διοίκηση του οποίου εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για "έναν πιστό φίλαθλο, ο οποίος έχει γράψει τη δική του ιστορία στο πλευρό της ομάδα μας". Σε ανάλογα πένθιμο κλίμα το κείμενο εκ μέρους του Απόλλωνα Πόντου, με τους ποδοσφαιριστές, τον προπονητή, το ΔΣ και τους εργαζομένους να "αισθάνονται συγκλονισμένοι και βαριά λυπημένοι για τον άδικο χαμό του φιλάθλου, ο οποίος μπορεί να μην είχε γενεσιουργό αιτία το ποδόσφαιρο, αλλά διαδραματίστηκε στις εξέδρες του γηπέδου μας". Ο 'Super 3' δε, ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών του Άρη, του ευχήθηκε "καλό ταξίδι" και συλλυπήθηκε την "οικογένεια ενός μεγάλου Αρειανού".

Από τους φιλάθλους που παρακολουθούσε στενά το μπασκετικό τμήμα ο Νίκος Τριγλιανός, όταν μεσουρανούσε από τα μέσα των 80s έως τις αρχές των 90s, είχε τύχει να φωτογραφηθεί πολλάκις στο πλευρό του Νίκου Γκάλη συμμετέχοντας παρέα με τον Γιάννη Ιωαννίδη και όλους τους άλλους παίκτες εκείνης της ανίκητης ομάδας στην απονομή και στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1990 στο ΣΕΦ, χάρη στη νίκη επί του ΠΑΟΚ (75-62). Τόσο αυτός όσο κι άλλος ένας οπαδός των 'κιτρίνων' είχαν κουβαλήσει στους ώμους των 'γκάνγκστερ' του ελληνικού μπάσκετ, κάνοντας μαζί του το γύρω του θριάμβου στο κλειστό του Φαλήρου (στο 1:21:00 ολόκληρου του τελικού).

Μαζί με την ομάδα του Άρη είχε πανηγυρίσει κι ένα χρόνο νωρίτερα, το 1989, τον αντίστοιχο τίτλο στο Αλεξάνδρειο με το 91-86 επί του 'Δικεφάλου'. Στην παρακάτω φωτογραφία διακρίνεται αχνά πίσω από τον Μάκη Νάτση, τον θρυλικό 'Μπαρού' - επί σειρά ετών φροντιστή του μπασκετικού τμήματος, μια αλησμόνητη φιγούρα του 'κίτρινου' πάγκου.

Ο Νίκος Τριγλιανός σκοτώθηκε τη μέρα που ο Άρης νικούσε τον ΠΑΟΚ
Ο Νίκος Τριγλιανός ακριβώς πίσω από την εμβληματική φυσιογνωμία του 'Μπαρού' ή Μάκη Νάτση, επί χρόνια φροντιστή της ομάδας EUROKINISSI

Ήταν παρών, επίσης, στον τελευταίο (εγχώριο και μη) τίτλο του Άρη, το κύπελλο του 2004 στη Λαμία, 73-70 τον Ολυμπιακό.

Ο Νίκος Τριγλιανός σκοτώθηκε τη μέρα που ο Άρης νικούσε τον ΠΑΟΚ
Ο Νίκος Τριγλιανός στα πανηγύρια για την κατάκτηση του κυπέλλου του 2004 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Συμπτωματικά, ο Νίκος Τριγλιανός έχανε τη ζωή του, μ' έναν τόσο άδικο και απρόσμενο τρόπο, την ημέρα που ο Άρης νικούσε ξανά στο μπασκετικό ντέρμπι της πόλης. Ο ίδιος δεν πρόλαβε να δει τον αγώνα στο Παλέ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK