Ο Nτάνι Οσβάλντο παράτησε την μπάλα για να γίνει ροκ σταρ

Δεν θα πούμε ψέματα, μοιάζει με μια λάτιν εκδοχή του Φίλιππου Πλιάτσικα. Όμως η ιστορία του είναι αυθεντική, σαν τραγούδι του Μπρους Σπρίνγκστιν.

Ο Ντάνι Οσβάλντο με τη φανέλα της Ίντερ
Ο Ντάνι Οσβάλντο με τη φανέλα της Ίντερ

Η κοψιά του θύμιζε έναν Γκάμπριελ Μπατιστούτα σε μια πιο 'αεροδυναμική' εκδοχή. Ο Ιταλόαργεντινός Ντάνι Οσβάλντο ήταν ένα πολλά υποσχόμενο wonderkid, ένας γνήσιος Λατίνος με εκρηκτικό χαρακτήρα που δεν άντεξε να μπει σε ποδοσφαιρικά καλούπια και σήμερα θα μπορούσε να παίζει μόνος του ακόμα και στον αέρα του νέου ροκ σταθμού της πόλης, του Legend 88.6.

Ο Nτάνι Οσβάλντο παράτησε την μπάλα για να γίνει ροκ σταρ

Ο Ντάνι Οσβάλντο έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ουρακάν, αλλά τα σύνορα της Αργεντινής ήταν πολύ μικρά για να τον κρατήσουν. Οι τρεις εμφανίσεις του με την φανέλα της Αταλάντα γίνονται το καύσιμο μιας εκτόξευσης στο ιταλικό πρωτάθλημα, όπου θα φορέσει τις φανέλες μικρομεσαίων ομάδων και θα παλέψει για την καθιέρωση του. Από τη Λέτσε ως την Φιορεντίνα και την Μπολόνια, το κοντέρ του Οσβάλντο γεμίζει με περισσότερες από 90 αγωνιστικές εμφανίσεις. Ύστερα από μια σύντομη θητεία στην Εσπανιόλ ως δανεικός, σειρά έχει η Ρόμα. Το showtime ξεκινά, προσδεθείτε...

Το παραπάνω ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ γκολ του Ντάνι Οσβάλντο δεν μέτρησε ποτέ, ύστερα από την -άδικη κατά τη γνώμη μας- ετυμηγορία του ρέφερι για οφσάιντ. Το παραπάνω γκολ ήταν ένας από τους πολλούς λόγους που ο Ντάνι Οσβάλντο είχε διαρκώς νεύρα. Τα ιταλικά μέσα από το καλοκαίρι του 2011, όταν και καταφθάνει στο Ολίμπικο φορώντας την φανέλα της Ρόμα, είναι διαρκώς από πάνω του, περιμένοντας τη στιγμή που θα κάνει 'μπαμ'.

Στις 25 Νοεμβρίου 2011, όταν η Ρόμα χάνει με 0-2 από την Ουντινέζε, ο Οσβάλντο θα ζητήσει το λόγο από τον Έρικ Λαμέλα για μια πάσα που δεν του έδωσε ποτέ. Το 2013, μετά τον τελικό του Coppa Italia (Λάτσιο-Ρόμα 1-0), θα κυνηγήσει και τον τότε μάνατζερ της ομάδας, Αουρέλιο Αντρετσάολι, για να του ζητήσει το λόγο για το γεγονός ότι είχε αγωνιστεί μόλις 15 λεπτά. Από τα νεύρα του, θα αρνηθεί να συμμετάσχει στην τελετή παραλαβής μεταλλίων. Η Ρόμα ανυπομονεί να τον ξεφορτωθεί.

Με 15 εκατομμύρια λίρες, η Σαουθάμπτον τον υποδέχεται με χαρά και ο συμπατριώτης-προπονητής του, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, υπόσχεται να τον βοηθήσει να προσαρμοστεί στο ιδιαίτερα σκληρό αγγλικό πρωτάθλημα. Ο Οσβάλντο δυσκολεύεται. Στις 3 Ιανουαρίου 2014, ένας καυγάς στην προπόνηση με τον συμπαίκτη του, Χοσέ Φοντέ, τον στέλνει εκτός ομάδας, αρχικά δανεικό στην Γιουβέντους και στη συνέχεια στην Ίντερ και την Μπόκα Τζούνιορς. Το καλοκαίρι του 2015, η Σαουθάμπτον τον αποδεσμεύει. Το τέλος είχε ήδη συμβεί, αλλά αρνούνταν να το αποδεχθεί. Μετά από σύντομα περάσματα από Πόρτο και -εκ νέου- Μπόκα αντίστοιχα, ο Οσβάλντο έπαιρνε την μεγάλη απόφαση, έλεγε το 'αντίο' στο ποδόσφαιρο, μόλις σε ηλικία 30 ετών!

Επόμενος σταθμός: Barrio Viejo!

Πρόκειται για μια μπάντα που θυμίζει έντονα Guns'n'Roses και Rolling Stones, έχει στο ενεργητικό της δυο άλμπουμ, τα 'Un Pais Con Buena Gente' και 'Liberacion' και φυσικά, έχει για frontman το απόλυτο 'κακό παιδί' του λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου, τον Ντάνι Οσβάλντο! Από τον περασμένο μήνα ακούγεται πως ο Ντιέγκο Μαραντόνα έχει ζητήσει από τον Ντάνι Οσβάλντο να επιστρέψει στην ενεργό δράση, για να συνεργαστούν στο ποδοσφαιρικό πρότζεκτ της ανερχόμενης Χιμνάσια Ντελ Πλάτα. Εσείς πως προτιμάτε τον Ντάνι Οσβάλντο, ως ποδοσφαιριστή ή ως τραγουδιστή;

Μέχρι να αποφασίσετε, μπορείτε να ακούσετε ακόμα περισσότερο ροκ στον Legend 88.6!

Ακολουθήστε τον Legend 88.6 στο facebook και στο instagram.

News 24/7

24MEDIA NETWORK