Ο Όγκνιεν Βράνιες ήταν η αντανάκλαση της ΑΕΚ

Ο Όγκνιεν Βράνιες σταμάτησε να παίζει στο κλέψιμο του Γιουσέφ ελ Αραμπί, που έφερε το γκολ που δεν μέτρησε στο ντέρμπι του 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' για την 8η αγωνιστική της Super League 1, Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0.

Ο Όγκνιεν Βράνιες της ΑΕΚ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης κόντρα στον Ολυμπιακό για τη Super League 2019-2020 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019
Ο Όγκνιεν Βράνιες της ΑΕΚ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης κόντρα στον Ολυμπιακό για τη Super League 2019-2020 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI SPORTS

Πάρα πολύ νωρίς, το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ φάνηκε ότι είχε μπει στον πάγο. Πάρα πολύ πρώιμα, οι 'ερυθρόλευκοι' έμοιαζαν το απόλυτο αφεντικό του ματς. Εντελώς τυχαία, η μπάλα πήγε στο χέρι του Γκιλιέρμε πριν ο Μαντί Καμαρά με ένα 'ψαλίδι' τη φέρει προς την περιοχή της ΑΕΚ, για να την κλέψει ο Γιουσέφ ελ Αραμπί από τον Παναγιώτη Τσιντώτα και να βάλει το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού. Αυτή η τύχη οδήγησε τον διαιτητή Ζόρζε ντε Σόουζα στην οθόνη και, έπειτα από έλεγχο, στην απόφαση να ακυρώσει το γκολ. Αυτή η απόφαση δεν θα φέρει την κριτική που πρέπει σε ό,τι έκανε ο Όγκνιεν Βράνιες, όταν ο Μαροκινός επιθετικός μεσολάβησε για να πάρει την μπάλα, που βρισκόταν ανάμεσα στον Βόσνιο αμυντικό και τον Έλληνα τερματοφύλακα.

Ο Βράνιες σταμάτησε. Σταμάτησε τελείως.

Εκνευρισμένος, έδειξε κατευθείαν εκείνον που έφταιγε στο λάθος. Δεν μπορεί κάποιος να ξέρει αν ο Τσιντώτας τού φώναξε ότι ήλεγχε τη φάση ή αν ο διεθνής αμυντικός μπερδεύτηκε. Ωστόσο, μπορεί να αναγνωρίσει τι θα έπρεπε να κάνει σε αυτήν την περίπτωση. Κι αυτό θα ήταν να τρέξει πάνω στον Ελ Αραμπί ή, έστω, διαγώνια προς το τέρμα, για να διεκδικήσει τις ελάχιστες πιθανότητες να σώσει κάτι από τη φάση. Αυτό κάνουν οι ποδοσφαιριστές ομάδων που θέλουν να λέγονται 'διεκδικήτριες του τίτλου' και παίζουν απέναντι σε ένα σύνολο, το οποίο επίσης εγείρει τις ίδιες αξιώσεις.

Το κακό για τον Βράνιες είναι ότι ο Ελ Αραμπί δεν σούταρε κατευθείαν. Ο Μαροκινός προχώρησε παράλληλα με το τέρμα, στο οποίο ήδη είχε φτάσει ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Εκείνη τη στιγμή, ο 30χρονος Βόσνιος δεν μπορούσε να ξέρει ότι ο Σόουζα θα έβλεπε την οθόνη και θα ακύρωνε το γκολ. Και, λες και ήταν στην αλάνα και εκνευρίστηκε με κάποιο από τα άλλα παιδάκια, σταμάτησε. Έβλεπε τον Ελ Αραμπί να τρέχει προς το δεύτερο γκολ και δεν ήθελε να κάνει κάτι, ασχέτως αν μπορούσε ή όχι. Χωρίς στωικότητα, ο Βράνιες παράτησε μια φάση σε ένα ντέρμπι πρωταθλήματος, το οποίο παρ' ό,τι έγινε νωρίς, έμοιαζε πιο καθοριστικό για την ΑΕΚ, από ό,τι για τον Ολυμπιακό.

Η πλάκα είναι ότι ο Βόσνιος δεν ήταν κακός στο ματς. Βασανίστηκε από τα κόλπα του Ελ Αραμπί, ο οποίος έδειξε ότι είναι τετραπέρατος, αλλά στις μονομαχίες τους ο Βόσνιος πιο συχνά επιβαλλόταν παρά όχι. Ωστόσο, αυτό αρκεί για να γίνει κατανοητό ένα δυνητικό πρόβλημα νοοτροπίας. Πόσω μάλλον αν σκεφτεί κάποιος πόσο πολύ αγαπούν τον Βόσνιο στην ΑΕΚ, εντός εκτός και επί τα αυτά.

Που συνεχίζει να 'καίει' το χαρτί που έχει στο μανίκι του και δεν μοιάζει, πάντως, σαν κάποιος που αν έδωσε μια υπόσχεση πως θα τα δώσει όλα στον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, την έχει κρατήσει. Διότι ένας παίκτης που αντιδρά έτσι σε αυτήν την κρίσιμη φάση, με τη δεδηλωμένη και αναμφισβήτητη ποιότητα του Βράνιες, είναι η αντανάκλαση μιας ομάδας που σίγουρα δεν παίζει για να πάρει το πρωτάθλημα, για να δείξει τι μπορεί να κάνει.

Κι όταν ο Ελ Αραμπί όδευε προς τη δόξα του γκολ σε ένα ντέρμπι, ο Βράνιες ήταν η... Γιαδικιάρογλου που μιλούσε με την Ξανθοπούλου και δεν είδε την Παπασταύρου με την Αλεξίου να τσακώνονται. Για να μην είναι, δηλαδή, η Πολυχρονοπούλου, που κοιτούσε την Ξανθοπούλου που μιλούσε με τη Γιαδικιάρογλου και δεν είδε την Παπασταύρου με την Αλεξίου να τσακώνονται.

Έκρινε τους διεκδικητές του τίτλου το αποτέλεσμα του Ολυμπιακός-ΑΕΚ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK