Ο Ολυμπιακός χρειάζεται μισή σεζόν για να σπάσει το ρεκόρ αήττητου σερί

Ο Ολυμπιακός έφτασε τα 40 διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος δίχως ήττα κι όμως απέχει πολύ από τις δύο κορυφαίες ελληνικές επιδόσεις: του ΠΑΟΚ και τη δική του.

Γιώργος Μασούρας και Ανδρέας Μπουχαλάκης, οι δύο σκόρερς του Ολυμπιακού στη νίκη επί του Παναιτωλικού
Γιώργος Μασούρας και Ανδρέας Μπουχαλάκης, οι δύο σκόρερς του Ολυμπιακού στη νίκη επί του Παναιτωλικού EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος στην ιστορία του σε μία εντυπωσιακή σεζόν, εντός κι εκτός συνόρων. Η νίκη επί της ΑΕΚ με 2-1 μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο για την 4η αγωνιστική των playoffs της Super League 1 ήταν ο 30ός αγώνας της σεζόν για το πρωτάθλημα, χωρίς σε κανέναν οι 'ερυθρόλευκοι' να γνωρίσουν την ήττα.

Το αήττητο σερί, όμως, είχε αρχίσει από πέρυσι, αφού έπειτα από την ήττα στην Τούμπα τον Φεβρουάριο, που ουσιαστικά πιστοποίησε την απώλεια του πρωταθλήματος, άρχισε ένα εκπληκτικό ντεμαράζ. Με απαρχή τη νίκη 4-1 επί της ΑΕΚ στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' στις 17 Φεβρουαρίου 2019, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ολοκλήρωσε εκείνη τη σεζόν με 10 νίκες και συνέχισε με 'τρίποντα' ή ισοπαλίες μέχρι τώρα. Σύνολο, 40 παιχνίδια όπου αγνοεί την ήττα, δηλαδή το 3ο μεγαλύτερο σερί από καταβολής ελληνικού πρωταθλήματος.

Οι πρωταθλητές αρχικά κυνηγούν ένα σερί που διεκόπη... φέτος. Ο ΠΑΟΚ ήταν αήττητος από τον Μάρτιο του 2018 μέχρι τον Ιανουάριο του 2020, όταν ο Άρης έβαλε τέλος σε ένα σερί 51 αγώνων πρωταθλήματος δίχως ήττα, που εκτείνεται σε 3 σεζόν. Αυτή η ήττα απέτρεψε τον 'δικέφαλο του βορρά' να διεκδικήσει το απόλυτο ρεκόρ Ελλάδας, που διατηρεί ο Ολυμπιακός της δεκαετίας του '70. Από τον Οκτώβριο του 1972 μέχρι τον Απρίλιο του 1974, η ομάδα του Λάκη Πετρόπουλου είχε παραμείνει αήττητη για 58 παιχνίδια πρωταθλήματος, επίδοση που για χρόνια έμοιαζε αδύνατο να καταρριφθεί.

Την τρέχουσα σεζόν απομένουν 6 αγωνιστικές playoffs για να πέσει η 'αυλαία'. Αν ο Ολυμπιακός παραμείνει αήττητος, τότε θα έχει πλησιάσει κι άλλο τις μοναδικές καλύτερες επιδόσεις από τη δική του, αλλά θα χρειαστεί να περάσει και τον 1ο γύρο της επόμενης σεζόν 'αλώβητος' για να φτάσει στην κορυφή της λίστας.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕΡΙ ΧΩΡΙΣ ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

  1. Ολυμπιακός (Οκτώβριος 1972-Απρίλιος 1974) 58 αγώνες
  2. ΠΑΟΚ (Μάρτιος 2018-Ιανουάριος 2020) 51 αγώνες
  3. Ολυμπιακός (Φεβρουάριος 2019-...) 40 αγώνες
  4. Παναθηναϊκός (Μάρτιος 1961-Μάιος 1962) 37 αγώνες
  5. ΑΕΚ (Οκτώβριος 1977-Μάιος 1978) 31 αγώνες

Οι αήττητοι της Ευρώπης

Στα αήττητα σερί της υπόλοιπης Ευρώπης, μία παρόμοια κατάσταση με τον Ολυμπιακό βιώνει η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς κατέκτησε αήττητη τον τίτλο, έχοντας δώσει μέχρι στιγμής 33 παιχνίδια σε κανονική διάρκεια και playoffs. Αν σε αυτά συμπεριληφθούν και τα τελευταία 3 παιχνίδια της περσινής σεζόν όπου έμεινε αήττητη, το σερί της πλησιάζει εκείνο του Ολυμπιακού.

Στη Βουλγαρία, η Λουντογκόρετς κατέκτησε επίσης μαθηματικά το πρωτάθλημα, χωρίς να έχει υποστεί ήττα. Σε κανονική σεζόν και playoffs έχει δώσει μέχρι στιγμής 28 αγώνες, ενώ πέρυσι έκλεισε τη σεζόν με σερί 5 αγώνων δίχως ήττα. Ως αποτέλεσμα, μετράει 33 διαδοχικούς αγώνες από την τελευταία φορά που ηττήθηκε.

Η τελευταία ομάδα της Ευρώπης που στέφθηκε πρωταθλήτρια δίχως ήττα, σε καλεντάρι όμοιο με το ελληνικό, προέρχεται από το Γιβραλτάρ. Η Γιουρόπα σημείωσε 16 νίκες και μία ισοπαλία στους 17 αγώνες που έδωσε μέχρι τη διακοπή της σεζόν λόγω κορονοϊού. Η λίγκα αποφάσισε να μην επανεκκινήσει το πρωτάθλημα κι έτσι ο σύλλογος πανηγύρισε έναν αήττητο τίτλο. Αν σε αυτά τα παιχνίδια προστεθεί και η νίκη 13-1 επί της... Μπόκα Τζούνιορς (ομάδα του Γιβραλτάρ) την τελευταία αγωνιστική της περσινής σεζόν, το σερί φτάνει τα 18 παιχνίδια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK