O Ολυμπιακός προτίμησε τη λογική από το αεροδρόμιο

Γιατί ο Μπενζιά και όχι κάποιος άλλος; Τι περιμένει ο Ολυμπιακός με την απόκτηση του Λοβέρα; Είναι πολυτέλεια η προσθήκη του Γκασπάρ; Το Contra.gr καταγράφει την λογική πίσω από τις τρεις τελευταίες χρονικά μεταγραφές των 'ερυθρολεύκων'.

O Ολυμπιακός προτίμησε τη λογική από το αεροδρόμιο
Η άφιξη του Γιασίν Μπενζιά στην Αθήνα για λογαριασμό του Ολυμπιακού EUROKINISSI

Η πρόκριση επί της Κρασνοντάρ άνοιξε στον Ολυμπιακό την πόρτα για τους 'χρυσοφόρους' ομίλους του Champions League, μαζί και την όρεξη των 'ερυθρολεύκων' για ενίσχυση του ρόστερ. Γιασίν Μπενζιά, Μάξι Λοβέρα και Μπρούνο Γκασπάρ είναι οι τρεις παίκτες που έβαλε ο Ολυμπιακός στην μηχανή του ως συνέχεια του θριάμβου του επί των Ρώσων και δεν αποκλείεται μέχρι να εκπνεύσει το μεταγραφικό παράθυρο οι νεοφερμένοι να γίνουν τέσσερις. Ξέχωρα από τα πρόσωπα, το ενδιαφέρον είναι στο γιατί οι Πειραιώτες κατέληξαν στους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές και τις συμφωνίες που συνοδεύουν την απόκτηση τους.

Μπενζιά για δύο λόγους

Η λογική της απόκτησης του Γιασίν Μπενζιά είναι εξαιρετικά απλοϊκή. Ειναι το σκαλοπάτι της συνύπαρξης των Ματιέ Βαλμπουενά και Κώστα Φορτούνη στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Ο Γάλλος μοίρασε 5 ασίστ και σημείωσε 1 γκολ, οδηγώντας την ομάδα του μεσοεπιθετικά καθ' όλη τη διάρκεια της προκριματικής φάσης του Champions League και κατέστησε σαφές πως είναι σε θέση να προσφέρει δημιουργικά τις λύσεις που χρειάζεται ο Ολυμπιακός. Σε λίγες μέρες ωστόσο κλείνει τα 35 του χρόνια και δεν χρειάζεται πτυχίο για να αντιληφθεί κανείς πως δεν μπορεί να τραβήξει το κάρο μόνος του τους επόμενους μήνες, παίζοντας ένα ματς ανά τρεις - τέσσερις μέρες.

Ο Γιασίν Μπενζιά κατά την παρουσίασή του από τον Ολυμπιακό, γραφεία Ολυμπιακού, Σάββατο 31 Αυγούστου 2019
Ο Γιασίν Μπενζιά κατά την παρουσίασή του από τον Ολυμπιακό, γραφεία Ολυμπιακού, Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME SPORTS

Την ίδια στιγμή ο Κώστας Φορτούνης έχει ξεκινήσει την προσπάθεια αποκατάστασης μετά τον σοβαρό του τραυματισμό, στοχεύοντας να μπει ξανά στην δράση την άνοιξη. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός παραμένει ο ηγέτης στην γραμμή κρούσης των 'ερυθρολεύκων' και αυτό δεν αλλάζει από το γεγονός πως αυτή τη στιγμή είναι λαβωμένος. Ο Μαρτίνς στηρίζει απόλυτα τον Φορτούνη, όπως στηρίζει και τον άνθρωπο που τον αντικαθιστά αυτή την εποχή στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Επομένως έπρεπε να βρεθεί αυτός που θα γέμιζε τα κενά στο μεσοδιάστημα. Ο Γιασίν Μπενζιά αποκτήθηκε ως δανεικός από την Λιλ και προσφέρει ευελιξία τόσο αγωνιστικά, όσο και στον τρόπο που θα αποφασίσει η ομάδα του Πειραιά το μέλλον της συνεργασίας τους.

Ο Αλγερινός θα κληθεί να προσφέρει λύσεις στη δημιουργία (κυρίως) και το σκοράρισμα (δευτερευόντως), πίσω από τον Βαλμπουενά. Εφόσον τα καταφέρει, ο Ολυμπιακός θα έχει την ευχέρεια να τον μονιμοποίησει στο ρόστερ. Αν όχι, τότε θα επιστρέψει το επόμενο καλοκαίρι στη Λιλ. Μέχρι τότε οι 'ερυθρόλευκοι' θα έχουν ξανά υγιή και στην διάθεση του Μαρτίνς τον Φορτούνη. Ο Ολυμπιακός προχώρησε στην προσθήκη του συγκεκριμένου παίκτη, έχοντας πολλά να κερδίσει και λίγα να χάσει. Όσον αφορά τη θέση του στο γήπεδο; Πολλή κουβέντα έχει γίνει για τον παίκτη που στην εφηβική του ηλικία είχε την ταμπέλα 'ο επόμενος Μπενζεμά'.

Δεν ήταν ποτέ '9', ούτε καθαρό '10', αλλά κάτι στο ενδιάμεσο. Σύμφωνα με το transfermarkt, στην καριέρα του έχει αγωνιστεί 52 φορές ως επιθετικός μέσος, 28 φορές ως επιθετικός, 18 φορές ως δεξιός εξτρέμ και 15 ως αριστερός, 7 φορές ως κεντρικός μέσος και 1 ως δεύτερος φορ (δεν υπολογίζονται οι θέσεις που έχει αγωνιστεί μπαίνοντας σε ένα ματς ως αλλαγή). Ο τρόπος που θα τον χρησιμοποιήσει ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ενδιαφέρον.

Γκασπάρ, για να μην πάθει τα περσινά

Την στιγμή που την περσινή σεζόν οι μάχες σε Ελλάδα και Ευρώπη κορυφώνονταν, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πρόβλημα στην θέση του δεξιού μπακ. Πρώτα ο Ομάρ Ελαμπντελαουΐ και μετά ο Βασίλης Τοροσίδης βγήκαν νοκ-άουτ, με αποτέλεσμα να επιστρατευτεί ο Γιασίν Μεριά για να καλύψει το κενό. Με την φετινή χρονιά να αναμένεται ακόμη πιο επίπονη και απαιτητική, με περισσότερα παιχνίδια υψηλής επικινδυνότητας, ο Πέδρο Μαρτίνς ήθελε προφανώς να έχει καλυμμένα τα νώτα του.

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΝΟ ΓΚΑΣΠΑΡ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Η άφιξη του Μπρούνο Γκασπάρ στην Αθήνα για λογαριασμό του Ολυμπιακού (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Αυτή είναι και η εξήγηση της απόκτησης του Μπρούνο Γκασπάρ. Ο Πορτογάλος θα είναι μια ακόμη λύση πίσω από τον Ελαμπντελαουΐ, που όπως και ο Τοροσίδης, έχει μια σχετική ευπάθεια σε μυικούς τραυματισμούς. Ο 'Τόρο' έχει τον απόλυτο ρόλο του 'πασπαρτού' στο ρόστερ, καλύπτοντας όλες τις θέσεις της άμυνας.

Λοβέρα για το παρόν και το μέλλον

Για την απόκτηση του Μάξι Λοβέρα πάλι, δεν χρειάζεται ανάλυση. Το τμήμα scouting του Ολυμπιακού εντόπισε τον παίκτη στην Αργεντινή, πήρε και το 'οκ' του Τσόρι Ντομίνγκες, ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν αυτός που έδωσε την τελική έγκριση και έτσι οι 'ερυθρόλευκοι' έσπευσαν να δαπανήσουν ένα ποσό γύρω στα 3,3 εκατ. ευρώ (με τα μπόνους επίτευξης στόχων φτάνει στα 4 εκατ. ευρώ) και να πάρουν το 80% του παίκτη της Ροσάριο.

Η συγκεκριμένη κίνηση έχει δεδομένα τη μορφή της επένδυσης και εξαρτάται από την προσαρμοστικότητα του 20χρονου Αργεντίνου ο χρόνος συμμετοχής του στην διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ο Λοβέρα μαζί με τους Ποντένσε, Μασούρα και Ραντζέλοβιτς θα είναι η 4άδα των εξτρέμ (ο Μπρούνο πάει για δανεικός), τη στιγμή που αναμένεται η επιστροφή του Χριστοδουλόπουλου τον Οκτώβρη, ενώ λύσεις ως ακραίοι μπορούν να προσφέρουν οι Σουντανί (υπολογίζεται περισσότερο ως φορ), Βαλμπουενά και Μπενζιά, εφόσον παραστεί ανάγκη.

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙ  ΛΟΒΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Η άφιξη του Μάξι Λοβέρα στην Αθήνα για λογαριασμό του Ολυμπιακού (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Προφανώς τόσο για τον Λοβέρα, όσο και για τους Μπενζιά, Γκασπάρ, η εικόνα τους στο χορτάρι θα δικαιώσει ή όχι το ορθόν της επιλογής του Ολυμπιακού για την απόκτηση τους.

Θα παίζει Ευρώπη τον Φεβρουάριο ο Ολυμπιακός; Το Pod-όσφαιρο έχει την απάντηση:


News 24/7

24MEDIA NETWORK