Ο Ολυμπιακός "κάρφωσε" τον Πατίτο

Η καταγγελία των "ερυθρόλευκων" για την μπουνιά στον Φιγκέιρας, οι τρεις αγωνιστικές ποινής και οι ισχυρισμοί για θέατρο από τους μάρτυρες της ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός "κάρφωσε" τον Πατίτο
Πατίτο Φιγκέιρας

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος και οι βοηθοί του δεν είδαν την εκτός φάσης μπουνιά του Πατίτο στον Φιγκέιρας, στο πρόσφατο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, (2/10). Την είδαν όμως οι... "ερυθρόλευκοι", οι οποίοι στις 6/10 έκαναν έγγραφη καταγγελία στην πειθαρχική επιτροπή της Super League, η οποία με τη σειρά της τη μεταβίβασε στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου.

Ο τελευταίος τέσσερις ημέρες αργότερα άσκησε δίωξη για βιαιοπραγία για την οποία ο ποδοσφαιριστής της Ένωσης τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές και χάνει τους αγώνες με ΑΕΛ, Πανιώνιο (πρωτάθλημα) και Κέρκυρα (Κύπελλο).

"Η εν λόγω ενέργεια του εγκαλουμένου διέλαθε προφανώς της προσοχής του διαιτητή, δεν καταχωρίσθηκε στο συνταγέν υπ’ αυτού φύλλο αγώνος, ούτε, δε, τιμωρήθηκε από αυτόν (πρβλ. άρθρο 10 παρ. 6 περ. στ ́ στοιχ. β ́ Π.Κ. της ΕΠΟ). Εξάλλου, συναφώς έχει υποβληθεί και η υπ’ αριθμ. πρωτ. 3829/06-10-2016 έγγραφη καταγγελία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, που εγχειρίσθηκε στον Υπεύθυνο Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων", αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης του αθλητικού δικαστή Σπυρίδωνα Καποδίστρια που ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 14/10 μαζί με την τιμωρία.

Να σημειωθεί ότι με βάση το άρθρο 35 του πειθαρχικού κώδικα οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς μπορούν να ασκήσουν διώξεις με βάση:

i) παραπομπή από την Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. (το διοικητικό συμβούλιο δηλαδή)

ii) παραπομπή από επιτροπές ή υπηρεσίες της Ε.Π.Ο.,

iii) γνώση του για γεγονότα ή δηλώσεις που καλύπτονται από τα Μ.Μ.Ε.,

iv) στοιχειοθετημένες επώνυμες καταγγελίες.

Μέχρι τις 6/10 όμως, που εστάλει η καταγγελία, δεν είχαν ασκήσει καμία δίωξη με βάση το βίντεο του αγώνα.

ΑΕΚ: ΕΚΑΝΕ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

Οι μάρτυρες της ΑΕΚ Ευάγγελος Γιαννίσης και Γιάννης Μπόμπος σύμφωνα με το σκεπτικό, στην κατάθεση τους την Πέμπτη 13/10 "απέδωσαν την πτώση του ως άνω παίκτη της γηπεδούχου ΠΑΕ σε ενδεχόμενη υποκριτική του κίνηση, προκειμένου να καθυστερήσει ο αγώνας ή και για να αποβληθεί ο εγκαλούμενος από το διαιτητή. Επιπλέον, κατέθεσαν ότι εάν πράγματι είχε επισυμβεί ένα τόσο σοβαρό γεγονός, τότε θα είχε κατ’ αρχάς καταστεί ευχερώς αντιληπτό τουλάχιστον από τον τέταρτο διαιτητή, ενώ θα είχαν προστρέξει στον ποδοσφαιριστή Diogo Do Rosario Gomes Figueiras ο ιατρός του αγώνα, οι δε λοιποί συμπαίκτες του θα εξανίσταντο, όπως και οι αξιωματούχοι της γηπεδούχου ΠΑΕ, και θα δημιουργείτο οπωσδήποτε ένταση, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα".

"Το βίντεο άλλα λέει..."

Ο αθλητικός δικαστής υποστηρίζει ότι οι οι ισχυρισμοί των μαρτύρων της ΑΕΚ είναι απορριπτέοι " ως ουσιαστικά αβάσιμοι, δεδομένου ότι αναιρούνται προεχόντως στο κρίσιμο απόσπασμα του επίμαχου αγώνα, όπως αυτό έχει αποτυπωθεί στο επισκοπηθέν οπτικοακουστικό υλικό της δικογραφίας".

Επίσης, σημειώνει ότι " το γεγονός, δε, ότι δεν προεκλήθη ένταση μεταξύ των παραγόντων των διαγωνιζόμενων ομάδων, ούτε προσήλθε στο σημείο, όπου είχε επιπέσει στον χλοοτάπητα ο παίκτης της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Diogo Do Rosario Gomes Figueiras, ο ιατρός του αγώνα, ενδεικνύει ενδεχομένως ότι ο εν λόγω ποδοσφαιριστής δεν τραυματίστηκε, καθώς και ότι η σφοδρότητα του χτυπήματος, που αυτός δέχθηκε ευθέως από τον πειθαρχικώς εγκαλούμενο, δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Πλην, όμως, η βιαιοπραγία σε βάρος του από τον εγκαλούμενο δε δύναται να αναιρεθεί ως βιοτικό συμβάν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η "καμπάνα" στον Πατίτο για το χτύπημα στο "Καραϊσκάκης"

News 24/7

24MEDIA NETWORK