Ο Ολυμπιακός της Πέμπτης θέλει τον Σεμέδο που δεν ανήκει εδώ

Παίκτες για να κάνουν ζημιά στην εύθραυστη αμυντική γραμμή της Αϊντχόφεν έχει ο Ολυμπιακός. Αυτό που θα χρειαστεί σίγουρα στη ρεβάνς του 'Philips Stadion' είναι να δείξει ξανά ο Σεμέδο γιατί θεωρείται ένας στόπερ που 'κανονικά' δεν θα έπρεπε να έχει περάσει τα ελληνικά ποδοσφαιρικά σύνορα...

Ο Ρούμπεν Σεμέδο στη διάρκεια της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Άρη, που ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1 στο 'Γ. Καραϊσκάκης' για την 23η αγ. της Super League Interwetten. (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
Ο Ρούμπεν Σεμέδο στη διάρκεια της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Άρη, που ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1 στο 'Γ. Καραϊσκάκης' για την 23η αγ. της Super League Interwetten. KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Οι μετά Χριστόν διαπιστώσεις δεν έχουν αξία. Πριν το 1-1 του Ολυμπιακού με τον Άρη, είχατε διαβάσει στο Contra.gr γιατί πρέπει με κάθε κόστος να συνεχιστεί η διαχείριση του ρόστερ από τον Πέδρο Μαρτίνς. Διαβάσατε επίσης γιατί το λιγότερο που απασχολεί τους 'ερυθρόλευκους' είναι η πρώτη εντός έδρας απώλεια βαθμών τη φετινή σεζόν. Τα σπουδαία για τον Ολυμπιακό είναι την Πέμπτη, στο 'Philips Stadion' και τη ρεβάνς με την Αϊντχόφεν για τους '32' του Europa League. Με προίκα το 4-2 του Φαλήρου κόντρα στην ολλανδική ομάδα.

Πολλές φορές προτάσσεται η ευθύνη του επαγγελματία παίκτη να είναι πάντα συγκεντρωμένος και έτοιμος ψυχολογικά για κάθε παιχνίδι. Μπερδεύοντας ουσιαστικά το γεγονός πως αμείβονται με πάρα πολλά -ενδεχομένως υπερβολικά ή και εκτός πραγματικότητας- χρήματα, με την ανθρώπινη φύση τους. Δεν είναι ρομπότ οι παίκτες, παραμένουν άνθρωποι και είναι φυσικό επόμενο να μην παρουσιάζονται ίδιοι κάθε τρεις μέρες. Ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ευθύνη έχει να τηρεί τους όρους του συμβολαίου του, να σέβεται την ομάδα και τους συμπαίκτες του, να προσέχει τον εαυτό του, την ζωή που κάνει, να προπονείται με βάση τις ανάγκες του συνόλου. Να βρίσκεται κάθε αγωνιστικό βράδυ της σεζόν στο 100% είναι αδύνατον, δεν το έχουν καταφέρει ο Μέσι με τον Ρονάλντο... Κανείς, ποτέ.

Έχοντας και διαφορά ασφαλείας στην κορυφή -μαζί και ένα σχετικά εύκολο πρόγραμμα πλέον ως το τέλος της κανονικής περιόδου- ο Ολυμπιακός και οι παίκτες του είναι απόλυτα λογικό να φτάνουν τη σκέψη τους ως το βράδυ της Πέμπτης. Εκεί όπου τους περιμένει μια ομάδα που με την ίδια ευκολία μπορεί να σε διαλύσει και να διαλυθεί. Το έδειξε και κόντρα στην Φιτέσε. Όπου γλίτωσε το 0-2 για να επικρατήσει εντέλει με 3-1. Ο Ρότζερ Σμιντ προχώρησε ροτέισον, με 6 διαφορετικά πρόσωπα σε σχέση με την ενδεκάδα στο 'Γ. Καραϊσκάκης'.

Άλλαξε και σχηματισμό, εφαρμόζοντας το 3-5-2, που σπάνια χρησιμοποιεί. Να το δοκίμασε ενόψει Ολυμπιακού; Ίσως, αλλά μοιάζει δύσκολο. Ναι, η Αϊντχόφεν πρέπει να μην φάει γκολ για να αυξήσει τις ελπίδες της. Και θα της λείψει και ο πολύτιμος χαφ Σανγκαρέ, που δίνει ένταση, όγκο και δύναμη στη μεσαία γραμμή. Από την άλλη ωστόσο, θέλει και μίνιμουμ δύο γκολ για να μπει γερά στη μάχη της ανατροπής. Θα το επιχειρήσει θυσιάζοντας δύο μεσοεπιθετικούς στην ενδεκάδα; Ή θα πάει ο Σμιντ στο αγαπημένο του 4-2-2-2 ρισκάροντας επιθετικά από την αρχή;

Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για το τι σημαίνει και πως μεταφράζεται κάθε πιθανή επιλογή του Γερμανού τεχνικού, αλλά δεν έχει μεγάλη σημασία. Το θέμα είναι πώς θα αντιδράσει ο Ολυμπιακός στα προβλήματα που θα προσπαθήσουν να το βάλουν οι Ολλανδοί. Και κλειδί της πρόκρισης θα είναι η συγκέντρωση, η σοβαρότητα, η αποφασιστικότητα που θα δείξουν οι 'ερυθρόλευκοι' στα μετόπισθεν. Η Αϊντχόφεν περιοχή θα πατήσει. Δεδομένα. Εκεί θα χρειαστεί η ανάλογη αντιμετώπιση. Και η καθοδήγηση από τον κορυφαίο αμυντικό του Ολυμπιακού.

Η βραδιά του Ρούμπεν Σεμέδο θα παίξει ίσως τον σημαντικότερο ρόλο στην έκβαση της μάχης. Ειδικά μετά και τον τραυματισμό του Παπασταθόπουλου. Ο διεθνής στόπερ θα κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει, όμως ούτως ή άλλως, το δίδυμο Σεμέδο - Μπα είχε εξ αρχής το προβάδισμα για το 'Philips Stadion'. Και ο Πορτογάλος στόπερ μπορεί να κάνει την διαφορά ανάμεσα στην πρόκριση και τον αποκλεισμό.

Χωρίς αυτόν, στην αναμέτρηση του Φαλήρου χρειάστηκε να περάσει ένα ημίχρονο και δύο γκολ παθητικό για να προσαρμοστεί ο Ολυμπιακός στα δεδομένα. Τώρα, θα τον έχει από την αρχή. Σε νοκ-άουτ ευρωπαϊκές βραδιές, ο Σεμέδο είχε πολλές καλές αλλά και λίγες κακές στιγμές. Στα προκριματικά του Champions League 2018/19 έπαιξε και στα 6 παιχνίδια με Βικτόρια Πλζεν, Μπασακσεχίρ και Κρασνοντάρ. Πέντε 90λεπτα και 65 λεπτά στη ρεβάνς με τους Ρώσους. Μόλις ένα γκολ παθητικό ήταν ο απολογισμός για τον Ολυμπιακό.

Στο Europa League της ίδιας περιόδου, ο Σεμέδο ήταν παρών στο 0-1 με την Άρσεναλ, ενώ αποβλήθηκε στο 1-1 με την Γουλβς. Έχασε τις ρεβάνς ελέω τιμωρίας, όπως έχασε για τον ίδιο λόγο το πρώτο ματς με την Αϊντχόφεν. Βασικός στα δύο 90λεπτα με την Ομόνοια ήταν και στα φετινά playoffs του Champions League, όπου ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους ομίλους χωρίς να δεχτεί γκολ. Επομένως σε 11 νοκ-άουτ ευρωπαϊκές αναμετρήσεις που έχουν δώσει οι Πειραιώτες με τον Πορτογάλο στόπερ στην ενδεκάδα τους, στις 8 από αυτές κατάφεραν να κρατήσουν απαραβίαστη την εστία τους.

Σε μια περίοδο όπου η κούραση είναι επιπλέον αντίπαλος, ο Ρέαμπτσιουκ και ακόμη περισσότερο ο Λαλά προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα της καριέρας τους και οι Μπα - Σα παρουσιάζονται με λιγότερη σταθερότητα στις επεμβάσεις τους, ο Ολυμπιακός θα έχει ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη τα προσόντα του Σεμέδο στη ρεβάνς με την Αϊντχόφεν. Δεν βάζουμε καν στην εξίσωση την ικανότητα του Πορτογάλου στόπερ στις στημένες φάσεις επιθετικά. Άλλωστε παίκτες για να κάνουν ζημιά στην εύθραυστη αμυντική γραμμή των Ολλανδών έχουν οι 'ερυθρόλευκοι'. Αυτό που θα χρειαστούν σίγουρα είναι να δείξει ξανά ο Σεμέδο γιατί θεωρείται ένας στόπερ που 'κανονικά' δεν θα έπρεπε να έχει περάσει τα ελληνικά ποδοσφαιρικά σύνορα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK