Ο Ουζουνίδης πάει στην Τούμπα με την ομάδα που... νικούσε

Ποιοι μπαίνουν στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού για να δημιουργηθούν συγκεκριμένα δίδυμα και ποιος ο λόγος της ενεργοποίησης του Οδυσσέα Βλαχοδήμου από τον Εβρίτη προπονητή. Το Contra.gr καταγράφει τα τελευταία πλάνα του Ουζουνίδη δύο 24ωρα πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
vlachodimos EUROKINISSI

Αρκετά πιο "γεμάτος" σε "ενδεκαδάτες" επιλογές και λύσεις θα παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός στο κυριακάτικο (10/12, 7:30 μ.μ.) ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αφού στην προπόνηση της Παρασκευής (8/12), ο Μαρίνος Ουζουνίδης μέτρησε άλλη μία επιστροφή.

Συγκεκριμένα, μετά τους Βιγιαφάνιες (προπονείται σε φουλ ένταση εδώ και τρεις μέρες) και Κουρμπέλη (έγιναν ηπιότερες οι ενοχλήσεις στην επιγονατίδα του, προπονήθηκε κανονικά κι αναμένεται να παίξει ξανά με ένεση), ο 49χρονος τεχνικός είδε και τον Ουσμάν Κουλιμπαλί να μπαίνει στο πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας και να θέτει εαυτόν στη διάθεσή του για την αποστολή που θα αναχωρήσει το Σάββατο για τη Θεσσαλονίκη.

Το γεγονός εντούτοις πως ο μπακ από το Μάλι προέρχεται από σερί μυϊκούς τραυματισμούς (και δη ένα πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί συχνά στη γάμπα), έχει κάνει επιφυλακτικό τον Ουζουνίδη για το αν θα τον επιλέξει για την ενδεκάδα. Το πιο πιθανό είναι πως θα τον κρατήσει στον πάγκο, με τον Κολοβέτσιο να παίρνει θέση στο δεξιό άκρο της άμυνας. Είναι μια απόφαση βέβαια που θα παρθεί οριστικά λίγες ώρες πριν απ' τη... σέντρα του αγώνα με τον δικέφαλο του Βορρά.

Σε γενικές γραμμές πάντως, ο Ουζουνίδης δείχνει να έχει καταλήξει σε μεγάλο βαθμό για το σχήμα που θα παρατάξει στο μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, έχοντας ουσιαστικά ένα δίλημμα: τον παίκτη που θα ξεκινήσει ως ελεύθερος πίσω απ' τον Μολίνς, με τον Άλτμαν να έχει τούτη τη στιγμή ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Χίλιεμαρκ.

ΒΑΣΙΚΟΣ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Μία διαφοροποίηση σε σχέση με τις ενδεκάδες των δύο τελευταίων αγώνων πρωταθλήματος με Ατρόμητο και Πανιώνιο θ' αφορά τη θέση του γκολκίπερ. Όπως όλα δείχνουν, θα επανέλθει ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος αντί του Διούδη, με τον Ουζουνίδη να επιζητεί την καλύτερη δυνατή "χημεία" στα μετόπισθεν κι ένα σχήμα με ποδοσφαιριστές που έχει παίξει πολλά ματς μαζί.

Μπροστά απ' τον ομογενή γκολκίπερ, αναμένεται να επιστρέψει ο Μολέδο ως παρτενέρ του Κουτρουμπή (εκτός αν την ύστατη ώρα επικαλεστεί πάλι... πονοκεφάλους), ενώ ο Χουλτ θα διατηρήσει τη θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ελλείψει του τραυματία Σιλά, αναμένεται να μπει βασικός ο Νούνο Ρέις δίπλα στον Κουρμπέλη, με τον Λουντ να "μετατίθεται" εκ νέου στην αριστερή πλευρά των χαφ, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα "καλό" δίδυμο με τον Χουλτ, ικανό για να δημιουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερα ρήγματα στη δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ.

Δεξιά, θα πάρει φανέλα βασικού ο Βιγιαφάνιες, έχοντας οδηγία για έξτρα καλύψεις μπροστά απ' τον Κολοβέτσιο, ειδικά εάν αγωνιστεί από τη σέντρα ο Βιεϊρίνια πίσω απ' τον Μακ.

Στην επίθεση δε ο Μολίνς θα είναι εκ νέου ο "φουνταριστός", με τον Άλτμαν -όπως προαναφέραμε- σε λίγο πιο "ελεύθερο" ρόλο πίσω του. Υπάρχει πάντως μία μικρή πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί στο βασικό σχήμα και ο Χίλιεμαρκ, κυρίως όμως για τον άξονα, εάν ο Κουρμπέλης εξακολουθήσει να νιώθει ενοχλήσεις και δηλώσει εντέλει "αδυναμία" να αγωνιστεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK