Ο παίκτης-φάντασμα που κορόιδεψε 4 ομάδες βρήκε τον δρόμο για τη φυλακή

Ένας Ολλανδός ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής κατάφερε να εξαπατήσει συλλόγους στη Νότια Αφρική, στη Χιλή, στη Δανία και στην Υπερδνειστερία, πριν δηλώσει ένοχος για απάτη, ληστεία και πλαστογραφία, εξασφαλίζοντας μια θέση πίσω από τα σίδερα.

Ο παίκτης-φάντασμα που κορόιδεψε 4 ομάδες βρήκε τον δρόμο για τη φυλακή
Ο Βερχάχεν φωτογραφίζεται με τη φανέλα της Cape Town FC. CAPE TOWN OFFICIAL TWITTER ACCOUNT

Στον Μπέρνιο Τζόρνταν Ένσο Βερχάχεν επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, καθώς και απέλαση από τη Δανία, στο πλαίσιο της καταδικαστικής απόφασης που εκδόθηκε την Τρίτη 18 Αυγούστου. Ο Ολλανδός θα κληθεί επίσης να πληρώσει πρόστιμο καλύπτοντας το κόστος της δικαστικής υπόθεσης, όπου αποδείχθηκε πως διέπραξε απάτες σε πολλές ηπείρους.

Η ιστορία του Βερχάχεν άρχισε με τη μεταγραφή του στην FC Dinamo-Auto στην Υπερδνειστερία, ένα μικρό κλαμπ σε μια αποσχισμένη πολιτεία της Μολδαβίας. Δεν πραγματοποίησε ούτε μια επίσημη εμφάνιση, ωστόσο κατάφερε να κερδίσει συμβόλαιο με την Cape Town FC, ομάδα της Νότιας Αφρικής, όπου έμεινε για ένα μόνο μήνα πριν αποχωρήσει ξανά χωρίς να παίξει έστω ένα παιχνίδι.

Ο παίκτης-φάντασμα που κορόιδεψε 4 ομάδες βρήκε τον δρόμο για τη φυλακή
Ο Βερχάχεν υπογράφει στην FC Dinamo-Auto. FC DINAMO-AUTO OFFICIAL TWITER ACCOUNT

Στη συνέχεια βρήκε την επόμενη επαγγελματική του στέγη στην Audax Italiano, ομάδα της Χιλής, με την οποία ολοκλήρωσε τη συνεργασία του μετά από μερικούς μήνες και... μηδέν επίσημες συμμετοχές.

Μαζί με την Ναγιαρέτ Μούτσι, την κοπέλα του από τη Χιλή, μετακόμισαν στη Δανία τον Οκτώβριο του 2019 και η Viborg FF ήταν ο επόμενος σύλλογος που έπεσε στην παγίδα του. Ο Βερχάχεν είχε ισχυριστεί πως προηγουμένως είχε δοκιμαστεί στις Naestved και Randers, κάτι που αποδείχθηκε ψευδές.

Λίγο αργότερα, ο Βερχάχεν κατηγορήθηκε για απαγωγή από την Μούτσι, με την έρευνα του συλλόγου για τον παίκτη να οδηγεί στο συμπέρασμα πως η ομάδα είχε πέσει θύμα απάτης. Σύμφωνα με το Vice, ο Βερχάγκεν έκανε συνήθως ατομικές προπονήσεις σε κάθε κλαμπ που υπέγραφε, έτσι οι ομάδες αυτές δεν είχαν ποτέ πραγματική εικόνα για την ικανότητά του στο χορτάρι.

Εν τω μεταξύ, η ολλανδική ομοσπονδία δεν είχε ποτέ κανένα αρχείο για μεταγραφή του Βερχάχεν στο εξωτερικό. Ο Βερχάχεν υποτίθεται ότι υπήρξε ως ποδοσφαιριστής στα τμήματα υποδομής των Willem II και TSC πριν μετακινηθεί ως ελεύθερος στις VV Oosterhout και Den Dungen - τουλάχιστον σύμφωνα με την καρτέλα του στο transfermarkt.

Ο παίκτης-φάντασμα που κορόιδεψε 4 ομάδες βρήκε τον δρόμο για τη φυλακή
Ο Βερχάχεν ποζάρει με τη φανέλα της Βίμποργκ. VIBORG OFFICIAL WEBSITE

Η Viborg, σε ανακοίνωση της περιέγραψε λεπτομερώς την υπόθεση απόκτησης του Βερχάχεν, δηλώνοντας ότι πρόσφεραν στον Ολλανδό ένα συμβόλαιο αφού ήρθαν σε επαφή με ένα πρακτορείο που πίστευαν ότι ήταν το Stellar Group, το οποίο εκπροσωπεί παίκτες όπως οι Γκάρεθ Μπέιλ, Μέισον Μάουντ και Τζακ Γκρίλις.

Ωστόσο, ο σύλλογος της Δανίας σύντομα συνειδητοποίησε ότι τα email ήταν ψεύτικα, με την αλληλογραφία τους να έρχεται με μια διεύθυνση που τελείωνε σε ".co" αντί για ".co.uk". Στις 26 Νοεμβρίου του 2019, η Viborg τερμάτισε τη σύμβαση της με τον Βερχάχεν και ανέφερε την υπόθεση στην αστυνομία - ο Ολλανδός συνελήφθη την ίδια μέρα.

Τον Δεκέμβριο του ίδιους έτος, ωστόσο, ο Ολλανδός κατάφερε να διαφύγει κατά τη μεταφορά του στο δικαστήριο, μόνο για να εντοπιστεί λίγες ώρες αργότερα να κρύβεται σ' ένα υπόγειο. Στη συνέχεια, κρίθηκε ένοχος για επίθεση, ληστεία, εξαναγκασμό, απειλές, απάτη και απόδραση από την αστυνομία τον Ιούνιο. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών για τα εγκλήματα του.

Τύφλα να 'χει ο Αλί Ντιά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK