Ο παίκτης που συμφώνησε να παίξει στην πόλη του κοροναϊού

Ο Ντανιέλ Καρίσο της Σεβίλλης θα μεταπηδήσει στη Γουχάν Ζαλ, ομάδα που εδρεύει στην πόλη που 'θερίζει' ο κοροναϊός. Όχι, δεν είναι είδηση από το Κουλούρι.

O Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα τα βρίσκει σκούρα από τον σέντερ μπακ της Σεβίλλης, Ντανιέλ Καρίσο
O Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα τα βρίσκει σκούρα από τον σέντερ μπακ της Σεβίλλης, Ντανιέλ Καρίσο AP PHOTO/JOAN MONFORT

Ο Ντανιέλ Καρίσο είναι 31 ετών, με πλούσια εμπειρία από το ισπανικό πρωτάθλημα, εκεί όπου κατέγραψε 90 συμμετοχές με τη φανέλα της Σεβίλλης, αγωνιζόμενος στη θέση του σέντερ μπακ. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και στην Κύπρο (ΑΕ Λεμεσού), στην αγγλική Ρέντινγκ, αλλά και στη Σπόρτινγκ Λισαβ;oνας. Σήμερα ανήκει στην Γουχάν Ζαλ, ομάδα της Κίνας.

Ας γίνουμε λίγο πιο σαφείς, για όσους ενδεχομένως να έχουν αγνοήσει τη διεθνή επικαιρότητα των τελευταίων δυο μηνών. Σήμερα, το ξέσπασμα του κορoναϊού βρίσκεται στην κορύφωση του, με περισσότερους από 2.000 θανάτους -η συντριπτική πλειονότητα αυτών στην ευρύτερη περιοχή της Γουχάν- ενώ παραπάνω από 74.000 άτομα νοσηλεύονται ως φορείς του ιού, που μετονομάστηκε σε Covid-19. Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Κίνας έχει αναβληθεί επ' αόριστον, όπως και κάθε άλλη αθλητική διοργάνωση. Κάποιες πρώτες προβλέψεις για την πορεία του κοροναϊού κάνουν λόγο για μια επιδημία της οποίας η πορεία δύσκολα θα έχει διακοπεί πριν από το καλοκαίρι του 2020, αν και δεν αποκλείονται αρκετά χειρότερα, γνήσια εφιαλτικά σενάρια.

Ως προς τον Καρίσο, διαβάζουμε στη Marca πως αν και είχε λάβει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στη Σεβίλλη, αν και είχει καθιερωθεί στη βασική ενδεκάδα του ανδαλουσιάνικου συλλόγου, αν και είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις για να ανανεώσει το συμβόλαιό του, ο ίδιος είχε οικονομικής φύσεως λόγους για να φύγει από την Ισπανία και να πάει στην ομάδα της Γουχάν. Επίσης και η παρουσία στη Γουχάν του Ισπανού πορπονητή Χοσέ Γκονθάλεθ και του Βραζιλιάνου επιθετικού Λέο Μπαπτιστάο (βετεράνος του ισπανικού ποδοσφαίρου με θητεία σε Ράγιο Βαγεκάνο, Ατλέτικο) ήταν μια αφορμή για να δώσει θετική απάντηση στην πρόταση του κινεζικού συλλόγου ο Πορτογάλος στόπερ.

Εμείς θα του ευχηθούμε καλή επιτυχία στη νέα ομάδα του και κοροναϊού επιτρέποντος, να σαρώσει στο κινεζικό πρωτάθλημα.

Είναι σωστή η ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK